tips gevraagd

Goedemorgen allemaal!

Ik ben Michelle, moeder van Bo.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met wat tips.

Mijn zoontje heeft al vanaf geboorte veel last van zijn luchtwegen, met 9 weken oud een korte opname ivm RS virus.
Zijn keel- en neusamandelen zijn al geknipt. Hij heeft koemelkeiwit- en huisstofmijtallergie. Hij is nu ruim 6 en blijft maar steeds zo vaak ziek worden.
De voornaamste klacht is dat hij bij elk virusje ontzettend ziek wordt en er vaak een bacterie bijkomt waardoor hij regelmatig antibiotica moet gebruiken. Tijdens zo'n 'ziek-zijn-periode' is hij erg benauwd (hoewel hij niet piept) en hoest zo hard na iedere inspanning dat hij ervan moet spugen. Het duurt vaak twee a drie weken voor hij weer koortsvrij is en fit genoeg om (dagdelen) naar school te gaan. Hij valt dan ook vaak veel af en ziet ontzettend bleek, dikke kringen onder zijn ogen. Dit gebeurt ongeveer 4 a 5 x per winter, alles bij elkaar opgeteld mist hij dan echt wel veel school. Buiten de virussen om lijkt het goed te gaan en heeft hij bijvoorbeeld geen salbutamol nodig.

De kinderarts denkt aan een a-typische vorm van astma, de longfunctietest (hoogzomer, niks aan de hand) is nog niet goed gelukt omdat hij nog te jong was. Hij krijgt nu Foster en Salbutamol indien nodig, bij ziek zijn is dat tot 3x 2 pufjes per dag (al betwijfel ik of dit genoeg is).

Hoewel ik hier op het forum nog veel heftigere verhalen lees merk ik dat het me de laatste tijd niet in de koude kleren gaat zitten. Ik ben (te?) beschermend naar hem, zit tegen het plafond zodra hij kucht en de tranen zitten hoog als hij weer vel over been onder de douche staat.

Mijn vragen aan jullie:
- Hoe gaan jullie om met het gevoel van machteloosheid als ze weer ziek zijn? Hoe blijf je rustig?
- Hebben jullie tips voor schermvrije bezigheden als hij weer weken aan de bank gekluisterd is?
- Heeft iemand tips voor een drankje om hem aan te laten komen zonder koemelk? Hebben jullie kids dit ook nodig? Hij eet vaak weken amper als hij weer ziek is maar drinkt gelukkig wel. Omdat hij nu echt tegen ondergewicht aan zit wil ik hem graag iets kunnen geven om hem niet nog verder in zijn gewicht te laten zakken.

Alvast bedankt en wat fijn om hier mee te kunnen lezen!

Michelle

Reacties

  • MarcusMarcus Gebruiker
    @ Michelle ik was zelf zo een kind 50 jaar geleden. Mijn ouders zaten ook met de handen in het haar en soms ten einde raad.

    Heb je wel eens aan kamelen, geiten of soja melk gedacht. Ook kan je denk ik via de Huisarts bijvoeding van Nutricia voorgeschreven krijgen.

    Wens je veel sterkte en voor Bo beterschap.
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    Houdt hij van knutselen of kleuren?
Log in of Registreer om te reageren.