Hoe voel jij je vandaag? #153

11-04-2018 om 17:19 uur Gesloten

En hier maar weer verder.

De vorige HVJJV staat hier vorige HVJJV

Iedereen beterschap en sterkte.

De reacties zijn gesloten.
11-04-2018 om 17:23 uur

O Emsepems,

Ook ik ben altijd maar weer dankbaar dat we in een land wonen waar veel mogelijk is.
Sterkte met je herstel.
Voor ieder die ziek is van harte beterschap

Groetjes,

Spirit

11-04-2018 om 19:24 uur

Na mail contact met de longverpleegkundige en in overleg met mijn partner toch maar aan de prednison begonnen.

@ Puckie in wezen kan de pijnpoli weinig ik mag geen ruggenprik zijn ze uiterst terughoudend in wegens de osteoporose. Sterkte.
@ Emsepems en nckiie, sterkte!

12-04-2018 om 20:49 uur

@ems tjonge ik schrik ervan als je het zo neer zit wat je allemaal in 1 maand aan meds heb moeten slikken om je staande te houden. Vind het ook niet zo raar dat je conditioneel zo achteruit bent gegaan! Heel veel succes met opbouwen.
@Marcus verstandig dat je naar de LC hebt gemaild. Hoop voor je dat door het ingrijpen het snel weer herstelt.

Hier gaat het steeds een stapje beter...mijn verkoudheid is weg en heb iets meer energie. Al moet ik wel flink oppassen dat ik niet teveel ga doen. Gisteren middag naar de bios geweest, de muren hier thuis had ik wel gezien, daarna gelijk 2 uur moeten slapen. Zou vandaag met mn zieke vriend opstap gaan maar heb dat afgezegd. Dat kost mij normaal al enorm veel energie dus dat leek mij niet verstandig. Nu even 2 dagen niets en dan zondag naar de film Jerusalem in het omniversum. Dat word mijn eerste grote uitje sinds lange tijd weer. Veel zin in!!

Voor iedereen die het nodig heeft beterschap en of knuffel

13-04-2018 om 01:43 uur

@ Dine1977 Hoop dat het steeds een stapje beter gaat...zoals bekend alles met kleine stapjes...Heel herkenbaar dat te veel doen kleine understatement denk ik voor jou en mij. Wens je veel plezier in het omniversum geniet ervan.

@ Emsepems herkenbaar ik laat het door de apotheek tegenwoordig altijd bezorgen. Hoop dat je snel verder op aansterkt en conditioneel opknapt.

De GGD had een verhaal waar mijn partner haar schouders bij ophaalde ... mijn vader wordt ter zijner tijd wel getest het heeft geen haast komen wel een keer bij u langs... en dan zeggen ze ... meneer zolang u geen last hebt niet ziek bent etc... "... u bent dan misschien besmet maar u bent niet besmettelijk...". Tja....het zal wel

Heb de prednison nog opgehoogd (na telefoontje van de longverpleegkundige die me even belde) verder had ik alles goed opgehoogd en in de hand ... nu het beoogde effect nog ... wordt ik weer wakker van benauwdheid omdat mijn saturatie te laag is neem ik maar extra medicaties en puffs ... en kan ik lang weer niet slapen ervaar ik het als buiten proportioneel zoals mijn lichaam zich gedraagt en geageerd. Het hoort er helaas gewoon bij, bellen naar de seh of de hap doe ik niet al zegt en benadrukt de verpleegkundige dat ik dat moet doen.

Wat vaak niet in mijn tekst door klinkt dat ik vaak zo heftig baal van dit lichaam ... zeg haal die KK$#^@JHNK longen en andere KGDRET$#$# ellende eruit en geef me kieuwen en andere ingewanden, alsof het water zo schoon is. Heb mijn lichaam wel enorm gehaat tegen het te willen te vernietigen aan toe - nee geen zelfmoord neigingen dat is en was het niet, zit niet in mijn aard en wezen. Heb er lang geleden hier wel eens wat over gezegd in een post van me ... over acceptatie. Het blijft op bepaalde manier altijd een onderliggende strijd. Dan kijk ik maar naar al het goede in het leven, in mijn leven, in de wereld en om mij heen, kijk vooruit en waar ik naartoe wil, raakt het mijn energie en strijdlust weer aan. Het maakt me blij en doet me inzien dat er zoveel moois en goed is, zaken, aspecten, dingen en mensen. Die ik en jullie zelf vaak hier op het forum zien en mogen tegenkomen, ja jij daar mooi mens en kijk niet zo verbaasd!!

Als je dan bedenkt dat ik gisteren twee keer nee heb moeten zeggen tegen opdrachten en werk .. is dat een andere zijde andere kant en wereld soms ... hoe dualistisch is het leven toch! Natuurlijk streelt het de ego wel, zou best graag willen maar dat gaat niet meer, het is een ver van mijn bed show. Geeft wel aan hoe groot de vraag is naar personeel.

Dan kijk ik 's nachts maar weer naar masterchef Pakistan of India kan er niks van verstaan maar geweldig om te zien.

Iedere zieke beterschap en ieder die het nodig heeft sterkte en ieder die het goed gaat houden zo en geniet lekker van het weer en van het leven!

13-04-2018 om 08:31 uur

@Marcus
Dat van die opdrachten niet aannemen herken ik als ZZP'er met beperkingen ook wel.
Naast de stress van de lichamelijke beperking veroorzaakt zoiets ook een meer fundamentele stress over bestaansmogelijkheden. Want simpel: Geen inkomen = geen eten = geen huisvesting.

Nou! Sterkte dan maar weer. Ook aan alle anderen.

13-04-2018 om 08:32 uur

Al weer even op arbeidstherapeutische basis aan het werk op school. Iedere week er een uurtje bij. en dan op de woensdag thuisblijven. Als het goed is dan na de meivakantie weer fulltime aan het werk. De ene dag is beter dan de andere. de vermoeidheid slaat in de loop van de dag toe. Maar goed ..... ik ben al sinds december bezig en 5 kuren (antibiotica en prednison) verder.

13-04-2018 om 09:21 uur

@ NatasjaS heel veel beterschap en sterkte.
@ Balling deels heb je gelijk alleen ik herken die stress over inkomsten niet ... wellicht een iets luxere positie die ik heb, dat terzijde.

13-04-2018 om 11:33 uur

@ Balling naar aanleiding van je bericht.... even kort een reactie...

Heb er al eerder over geschreven op dit forum.... ik wist al heel vroeg dat ik het zelfde had als mijn moeder, was alleen afwachten wanneer het zich zou openbaren en ontwikkelen. Als klein ventje lag ik al meer in ziekenhuis en thuis in een stoomtent. Niemand staat graag aan de zijlijn en zit graag in de positie zoals vele lotgenoten hier, zou willen dat het anders is. Tijdig heb ik zo mijn maatregelen genomen om een inkomen te genereren en onafhankelijk te zijn, zonder direct daar een fysieke of geestelijke arbeid voor te moeten verrichten. Noem het inkomsten uit eerdere arbeid. Mijn moeder overleed toen ik 23 jaar was, inmiddels iets meer dan 33 jaar geleden. Daarom wist ik zo ongeveer wel wat komen zou, al blijft het KDFER#$@##GG en sta je toch altijd voor "verassingen".

In NLP termen de werkelijkheid is niet de kaart of de map, je kan nog zo goed een plan, een kaart tekenen de werkelijkheid is gewoon anders. Dan moet je steeds je plannen bij stellen, inventief, creatief en flexibel zijn. Dan moet je jezelf elke keer coachen en soms met behulp van je partner en vrienden of andere externen specialisten.

Omdat ik een goed voorbeeld heb, mijn moeder, weet ik ook dat ik zo een einde niet wil. Stikken in je eigen speeksel met nog maar een liter longinhoudt, alle organen in de knel door de Osteoporose. Alleen nog in bed of in een stoel die in bed / slaap stand kan in de woonkamer een levensruimte hebben van nog geen 3 vierkante meter of zo, geketend aan de zuurstof installatie met een hutkoffer vol medicamenten. Niet meer naar de wc, gewoon eigenlijk niks meer kunnen behalve, de telefoon opnemen, de tv op een andere zender kunnen zetten of wat lezen, het is nog net niet veganistisch. Toen mijn moeder de kist in ging hebben ze waarschijnlijk vele botten moeten breken ze had een bochel omdat ze 30 cm kleiner was geworden, daardoor zaten ook alle organen knel. Ben toen maar een blokje omgaan lopen.

Juist daarom ben ik lid van coƶperatie laatste wil en van de NVVE, Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. Heb een ketting om "niet reanimeren", heb een levenstestament via de notaris voor als ik zelf niet meer kan beslissen. Al mijn bezittingen zitten al langere tijd in een stichting, als ik naar een verzorgingshuis moet is mijn bezit veilig gesteld dus. Op bepaald moment weet ik gewoon nu is het genoeg en stap ik eruit. Het is alleen jammer dat het "middel" van de CLW nu niet aangekocht wordt wat betekend dat de overheid in dit calvinistisch landje iemand dwingt tot een gewelddadige levens beƫindiging. Daarin is Nederland echt klein en enorm calvinistisch daarom "landje".

Schijnt zelf zo te zijn dat ik nu lid ben van een criminele organisatie (CLW) heb erover gedacht om met alle leden naar het politie bureau te gaan en ons aan te geven...30.000 leden...het OM raakt dan echt wel overbelast zover ze dat niet al zijn.

13-04-2018 om 11:33 uur

@Marcus
Lucky you! Maar het hangt ook af van de vaste lasten en nog meer van de fiscus die er alles aan doet het kleinbedrijf kapot te maken en kapot te reguleren. Ben inmiddels meer kwijt aan accountant/advieskosten dan aan ingehuurde krachten. Om gek van te worden.

13-04-2018 om 11:47 uur

Die accountant en advieskosten hou ik in eigen zak ... die rol had ik vroeger...!!