Mijn dagje XXIV

puckie schreef: »
Hoi @HeidiV

Gefeliciteerd met je petekind en dat het een leuke en gezonde jongen mag worden en die je lekker kan verwennen.
Vervelend en schrik dat je collega is overleden.
Het is dan inderdaad een warboel met je gevoelens

Ik hoop dat je bij de HA terecht kan en anders bij de prof voor de slokdarm

Vocht vasthouden is vervelend.en helemaal is je weinig kan bewegen.

Ik heb gisteren eindelijk de moed opgepakt om mijn voetenfiets te gebruiken vanuit de rolstoel. Moet de rolstoel iets kantelen naar voren en zelf wat meer naar achtere leunen.

Ik ben nog aan het puzzelen hoe ik het doe met de pijnmedicatie meer spreiden of dat minder jeuk geeft nachts.

Morgen naar de oogkliniek in Zeist om 10:30 daar zijn en 16:30 klaar wel een pauze voor de lunch. Vervoer met valys geregeld . Wacht nog op goedkeuring van de verzekering voor zittendvervoer want ik wil mijn geld en kilometers overhouden voor de leuke activiteiten.

Knuffels

petra
Kariboe schreef: »
@Heidi, gefeliciteerd met je neefje! Ik hoop dat je bezoek vandaag fijn was. Geniet maar van hem, het zal fijn zijn al zijn ontwikkelingsstapjes te zien.
Echt erg van die collega. Het is te jong, 67 jaar. Sterkte bij de uitvaart!
Ik hoop dat het vandaag goed ging in het ziekenhuis. Ik hoop nog meer dat je vandaag de juiste mensen hebt gesproken en dat er wat aan je slikproblemen gedaan kan worden.
Dat je nu ineens vocht vasthoudt. Alsof je niet genoeg gedoe hebt met je longen en maag. Maar hier is toch wel medicatie voor?
Ik ben moe, ga vroeg naar bed.
Elisa17 schreef: »
Hallo Heidi,

Gefeliciteerd met je petekind en dat je kraambezoek leuk was en kon. Wat heb je toch weer allemaal nare lichamelijke klachten Heidi. Slikproblemen met pijn zijn heel naar. Heel soms ervaar ik het ook dat ik precies voel waar het voedsel langs gaat met pijn. Heel naar. Meestal als ik een kuur heb met prednisolon. Hoop dat je spoedig langs kunt met je pijn en je vocht vasthouden. Hoop dat je toch vlug weer kunt eten zonder pijn!

@Puckie hoop dat je het zittend vervoer via verzekering voor elkaar krijgt. Tuurlijk moet je met valys leuke uitstapjes kunnen maken ipv naar ziekenhuis. Knap van je Puckie dat je nog vanuit je rolstoel gaat fietsen!

groetjes en knuf Elisa
Kariboe schreef: »
@Puckie, ik hoop dat alles vandaag goed gegaan is in Zeist. Het zal een lange dag geweest zijn.
Je dient niet te moeten betalen voor dit soort ritten, je mag alleen al vanwege je slechtziendheid niet autorijden. Dan dient dit vergoed te worden.

@Puckie dank je, vandaag ook weer twee keer gevoelens in de war gebracht, kreeg de doodbrief met uitnodiging koffietafel en dan een kaartje van collega’s om mij te feliciteren met mijn meterschap. Was even weer een rollercoaster van gevoelens, van het ene uiterste in het andere. Goed dat je die gebruikt, heb er hier ook eentje, oefenen is goed daarmee, laat je je spieren toch wat werken. Hoop voor je dat je vind hoe je het beste je pijnmedicatie neemt, kan een verpleegkundige of een arts je daar geen raad in geven? Hoop voor je dat het vandaag wat meegevallen is, waarschijnlijk ben je nu aan het bekomen van alles. En ik hoop dat je verzekering het goedkeurt. Dikke knuf.

@Kariboe dank je, het bezoek was heel fijn. Heb hem mogen vasthouden, was leuk, is echt klein. Ja is inderdaad erg jong, vrijdag is de uitvaart, vandaag de brief gekregen, en dan vandaag ook kaartje om mij te feliciteren voor meterschap, weer een rollercoaster van gevoelens. Weet wat we moeten doen voor slokdarm, is nu uittesten of het lukt en helpt, eerste stap is al mislukt, pijnmedicatie afbouwen en stoppen, vorige nacht niets geslapen. Volgende stap is medicatie bij opstarten. Hopelijk doet dat wel iets. Ik krijg voor het vocht medicatie, heb het een paar dagen geleden eens 5 dagen na elkaar moeten nemen, en dat hielp, nu denk ik derde dag stop en benen zitten weer vol vocht. Terug langs de ha moet nog afspraak maken. Kan ik ineens de meds voor slokdarm laten voorschrijven.

@Elisa dank je, het was heel leuk, ik heb hem mogen vasthouden, is zo klein en schattig. We hebben nu een aantal stappen die ik moet proberen, eerste stap is al mislukt, pijnmedicatie afbouwen, dat is niet gelukt, ganse nacht bijna niet geslapen.

Voor mijn slokdarm weet ik wat we mogen doen.
Maar de eerste stap is al mislukt.
Was pijnmedicatie afbouwen, heb ik vorige nacht uitgetest.
En amper geslapen die nacht.
Dus nu heel moe, heb al wat geslapen en nu even hier schijven en dan terug slapen.

Ik ga eens afspraak maken om de meds van stap 2 voor te schrijven.
En dan ineens nog eens te horen voor het vocht dat ik ophou.
Wat er nog gedaan kan worden, ofwel doorverwijzen naar zh.

Maandag was het goed, alles was in orde.
Ze hebben nog 1 onderzoek gedaan en als ik geen telefoon krijg is het goed.
En anders hoor ik het wel via de telefoon.
Even wat spannende dagen, maar probeer er niet te veel aan te denken.

Gisteren op bezoek geweest in het ziekenhuis.
Heb hem mogen vasthouden, was leuk.
Hij is nog zo klein, maar ook schattig.
Had schik iets fout te doen, is ook zo kwetsbaar.

Vandaag was het even weer een rollercoaster van gevoelens.
Eerst de doodsbrief van mijn collega, daarna een kaartje om mij te feliciteren met mijn meterschap.
Waren weer twee uitersten van gevoelens.
Heb dan zo een gevoel ik mag niet blij zijn, want mijn collega is overleden.
Maar aan de andere kant ben ik echt gelukkig dat ik meter ben.

Ga eens gaan slapen.

Slaap zacht!

Veel liefs, knuf
Heidi
Ga naar laatste reactie«1345

Reacties

 • puckiepuckie Gebruiker
  @HeidiV @Kariboe

  Mijn ogen blijven langzaam achteruit gaan. Oorzaak en verklaring kunnen ze mij daar niet voor geven. Gezichtsveld heeft zich spontaan hersteld. Ze vermoeden dat ik mogelijk een beginnend staar heb en dat mijn diabetes niet goed onder controle is. ( dat laatste kan wel door de prednison gebruik ik reageer daar altijd behoorlijk op)
  Advies gekregen om volgende maand bij de opticien weer te laten meten en na een maand weer. In de hoop dat het niet verder achteruit gaat.
  Ik ga maar eens een afspraak maken met de huisarts om dit te bespreken en wat bloed testen vragen te doen.

  Heidi dat plan om pijn medicatie aftebouwen voor je slokdarm snap ik niet zo goed. Wel fijn dat je onderzoeken goed waren en dat je de petekind heb kunnen vasthouden.
  sterkte met het verwerken van het verlies van je collega.

  knuffels

  petra
 • KariboeKariboe Gebruiker
  @Heidi, fijn dat je je neefje vast mocht houden. Het blijft een wondertje dat je ooit zo klein begint.
  Waarom moest je je pijn medicatie afbouwen? Heeft dat invloed op je slokdarm?
  Ik zou ook nog een keer naar de huisarts gaan voor het vocht in je benen.
  Ik duim dat de uitslag van je onderzoek goed is. Dan ben je van de spanning af.
  Alvast veel sterkte voor de uitvaart. Ik hoop dat je het een plekje kunt geven. En dat je volop van je neefje kunt genieten.
  Knuffel!

  @Puckie, wat erg dat je ogen steeds slechter worden. Je controleert je glucose-waardes toch wel regelmatig? Je weet dat je dat moet doen want je bent vereegkundige.
  Wat voor testen wil je laten doen?
  Om te kijken of je glucose-waardes over langere tijd goed is?
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  @Puckie hopelijk blijven je ogen niet achteruit gaan, ik duim. Blijkbaar heeft pijnmedicatie een invloed op de slokdarm en het kan dat mijn pijnmedicatie ervoor zorgt dat zo verkrampt dat er geen eten langs kan. Maar dat is al afgeblazen, we zijn naar stap twee overgegaan, morgen heb ik die medicatie. Hopen dat dat werkt, want stap drie is erg duur.

  @Kariboe de pijnmedicatie heeft inderdaad invloed op slokdarm, die kan ervoor zorgen dat de slokdarm zo verkrampt dat er geen eten langs kan. Maar die stap slagen we over en gaan stap twee proberen, morgen heb ik de medicatie, hopen dat dat helpt, want stap drie is erg duur. Ik ben vandaag geweest naar de ha en we denken te weten van waar het komt, zou door een medicament komen, moet er een week met stoppen en dan zien of het vocht weggaat. Dank je, ga dit zeker een plekje kunnen geven, morgen is de uitvaart, en daarna geniet volop van S.

  Vandaag naar de ha geweest.
  Voor mijn slokdarm gaan we over naar stap twee.
  Morgen heb ik de medicatie, hopen dat het werkt.
  Want stap drie is erg duur, dus hoop dat ik dit niet hoef te nemen.

  Voor het vocht denken we te weten van wat het komt.
  Zou door het pas opgestart medicament voor mijn bloeddruk komen.
  Moet er een week mee stoppen.
  En dan zien wat er gebeurd met het vocht.
  En ook mijn bloeddruk bijhouden verschillende keren per dag.

  Morgen is de uitvaart van mijn collega.
  Gaat zwaar zijn, maar moet het doen om het een plaats te kunnen geven.
  En voor de familie en voor hem.
  Het was een schat van een collega, stond altijd klaar.
  Ga hem hard missen in de basket, mis hem nu al.

  Ga eens slapen, hopelijk lukt het.

  Slaap zacht!

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • puckiepuckie Gebruiker
  @HeidiV @Kariboe

  Hopelijk gaat stap 2 je helpen voor je slokdarm , sterkte met de uitvaart.

  Ik controleer af en toe mijn glucose waarden ( heb diabetes type 2 in lichte vorm )
  Ik wil de waardes weten van mijn vitamines in het bloed en de gemiddelde waarde van de glucose en mijn Hb en ijzer. Dit kan wat lager zijn bij omdat ik een maagverkleining heb gehad.

  knuffels
  petra
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  @Puckie ik ben met stap 2 begonnen, heb de indruk dat het iets doet, maar heb nog wel pijn. Zal de volgende dagen bekijken hoe het loopt, en of de verbetering effectief door de medicatie komt en of het nog meer verbetert. Goed dat je dat zelf goed opvolgt en aan je ha vraagt om dat na te gaan. Zou iedereen eigenlijk moeten doen, denk dat er niet al te veel zijn die dat zelf vragen. Weet het niet, maar heb zo een gedacht daarover. Komt toen ik in opname was zei een verpl. Elke keer als ik al op voorhand alles klaar had liggen zo zouden er meer moeten zijn, en ik zei dat ik mijn therapie stikt volg dat ik anders niet zou durven naar het zh komen en dan zei ze dat er andere zijn die niet zo strikt zijn met hun therapie en dat dat er wel redelijk veel zijn. Ik snapte dat niet dat iemand zo kan omgaan met hun therapie, dat is er eigenlijk voor zorgen dat je vaker naar het zh moet. Hoop dat de resultaten goed zijn, ik duim.

  Vandaag was de uitvaart van mijn collega.
  Het was een mooie uitvaart, mooi beschreven hoe hij was.
  Soms wel enkele traantjes weggepinkt.
  Nu het een plaatsje geven.

  En dan volop van S genieten, en er proberen te zijn voor hem.
  Ga er dit weekend eens langsgaan denk ik.
  Ben benieuwd of hij al wat gegroeid is.
  Als ze zo klein zijn gaat dat snel.
  Veel te snel ;)

  Ondertussen ben ik aan stap 2 begonnen voor mijn slokdarm.
  Ik hoop dat dit gaat helpen.
  Voelde precies toch wat verbetering, of was het toeval, ik weet het niet.
  Maar hoop dat het geen toeval was, en dat het elke dag betert.
  Ben de drankjes een beetje beu aan het worden.

  Nu eens gaan slapen, heb vorige nacht slecht geslapen.
  De laatste nachten gaat het slapen wat minder goed.
  Hoop dat ik nu eens goed slaap.

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • KariboeKariboe Gebruiker
  @Heidi, ik hoop echt dat de pijn met eten overgaat. Zo is eten niet leuk.
  Is het vocht in je benen al wat minder?
  Fijn dat de uitvaart zo mooi was. De familie zal het op prijs stellen dat je er was.
  S zal inderdaad snel groeien! Weet dit nog van L.

  @Puckie, ik hoop dat je bloedwaardes goed waren.
  Gebruik je medicatie voor je diabetes?
  Ik hoop dat je ogen wat gaan verbeteren.
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  @Kariboe ik kan terug eten, het doet nog een beetje pijn, maar niet zoals ervoor. Neem voor de zekerheid ook nog een nutri, zodat ik niet te veel gewicht verlies, of wat ik verloren ben terug ophaal. Het vocht is nog niet minder, zal denk ik toch niet van de medicatie zijn. Dinsdag bij prof eens horen. Ja G de dochter is me komen bedanken.

  Vandaag was een rustige dagje, uitgeslapen.
  En in de namiddag ook nog wat geslapen.
  Deed deugd want heb de voorbije nachten niet veel geslapen.

  Heb last van mijn rug, iets verkeerd gedaan.
  Enkele wervels en waarschijnlijk een zenuw is geblokkeerd.
  Mits ze voor mijn slokdarm niet graag hebben dat ik pijnmedicatie neem, durfde ik niets te nemen.
  Maar heb het gisteren avond toch gedaan, en daardoor goed geslapen.
  Ha is in verlof :( kan nu niet vragen wat ik mag nemen en dat niet veel invloed heeft op slokdarm.

  Vocht in mijn benen is er nog steeds, ondanks stop medicatie waar we van dachten dat het kwam.
  Zal er dus waarschijnlijk niet van komen.
  Dinsdag eens aan prof vragen.
  Hij kan misschien onderzoeken laten doen om het te weten te komen.

  Nu eens gaan slapen, en hopen op weer een goede nacht.

  Slaap zacht!

  En een fijne week!

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • KariboeKariboe Gebruiker
  @Heidi, gelukkig dat eten weer gaat. Ik hoop dat de laatste pijn ook verdwijnt. Maar dit is al fijn.
  Dat je nog vocht vasthoudt is minder, hopelijk raak je het snel kwijt. De prof zal wel wat weten.
  Dat je ineens pijn in je rug hebt, echt naar. Je beweegt dan niet fijn meer. Ik heb ook wel eens rugpijn en ik baal dan altijd dat ik niet goed kan kijken in de auto. Het gaat altijd wel weer over na een tijdje.
  Fijn dat de familie van G je steun kreeg, echt dankbaar dat de dochter je bedankte.
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  @Kariboe als het eten gaat zoals het nu gaat ben ik al tevreden. Ik ga horen wat prof zegt over het vocht dat ik ophou. Ga ook advies vragen over mijn rug, hopelijk weet hij er raad mee, anders moet hij mij maar doorsturen naar een arts die kan helpen.

  Vandaag heeft de kine nog eens op mijn rug gewekt.
  Ze denkt aan een hernia of net iets minder, dat er maar een beetje eruit komt, ben de naam kwijt.
  Hopelijk kan prof hierbij helpen.

  Verder wat gewerkt voor Leuven bears.
  Deed goed, alleen vond ik geen goede houding.
  Hoe ik me ook zetten, de pijn en de last bleven.
  Hopelijk snel beter.

  Ik ga proberen te slapen.
  Ben vrij moe, ze is goedgezind.

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  Longfunctie was niet zo goed, maar ben gelukkig nog thuis :)
  Moet prof bellen als ik voel dat het achteruit gaat.
  Hij heeft mijn meds aangepast, ook rekening houdend met het vocht dat ik ophou.
  Zien of dat effect heeft, hopelijk wel.

  Verder ben ik nog eens S gaan bezoeken.
  Heb hem gepakt en hij lag goed bij mij.
  Was fijn hem zien te genieten.

  Morgen komt er iemand langs van de mutualiteit om mijn dossier te bekijken.
  En om aanvragen te doen.
  Ben benieuwd.

  Nu eens gaan slapen.

  Slaap zacht!
  Fijne werkdag of vrije of therapiedag of ....

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • puckiepuckie Gebruiker
  @HeidiV
  Hopelijk gaan je longen niet verder achteruit maar wel vooruit.
  Ik hoop dat degene die van de mutualiteit verstand heeft van jouw problemen en dan een goede aanvragen voor je kan doen.

  Vanmorgen bij de huisarts geweest. Onderhoudskuur gekregen voor de gordelroos. En ik mag zonodig extra pijnmedicatie innemen. Bloed is geprikt volgende week de uitslag en dan eventueel verder beleid voor vocht vasthouden in mijn benen.
  Ziekenvervoer is goed gekeurd :-D

  knuffels

  petra
 • KariboeKariboe Gebruiker
  @Heidi, ik hoop dat de medicatie van de prof gaat helpen tegen het vocht. Fijn dat je thuis kon blijven. Met de medicatie-verandering gaat je longfunctie misschien wel wat stijgen. Wat zei hij van je rug? Als het een hernia is gaat het misschien wel vanzelf over, het komt vaak goed. Maar soms moet ingrijpen wel.
  Fijn dat je S weer geknuffeld hebt. Hij heeft geluk met jou als tante. L is ook blij met mijn lieve zusje.
  Doet de mutualiteit aanvragen zodat je meer vergoed krijgt? Ik hoop het voor je!

  @Puckie, jij ook al vocht in je benen. Echt naar.
  Ik ben blij dat je goede medicatie hebt voor je gordelroos nu. Ik weet dat dat veel pijn doet. En jeukt.
  Gelukkig dat je ziekenvervoer goedgekeurd is. Dat hoort ook zo want je kunt niet zelf rijden.

  Een fijne dag!
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  @Puckie De persoon van de mutualiteit viel goed mee, longen zijn echter niet goed bezig. Heb morgen een afspraak bij de ha zien wat hij ervan zegt. Fijn dat het ziekenvervoer is goedgekeurd, hopelijk ben je snel van de gordelroos af, ik duim dat jou bloeduitslagen goed zijn.

  @Kariboe rug heb ik niet gevraagd, was al veel dat ik moest vragen, morgen afspraak ha. Zien wat hij zegt over alles. De aanvraag is voor alleen te kunnen wonen met voldoende omkadering. Gaat nog wel even duren, maar moet zien dat ik van groep kan veranderen. Ze werken met prioriteiten groepen voor die woningen. Zo zijn er drie groepen, ik zit in groep drie en nu doen we een aanvraag om naar groep twee of een te gaan. Hopelijk lukt dat.

  Gisteren niet geschreven omdat ik erg moe was.
  Was veel op 1 dag gepland en gesprek had lang geduurd.
  En dat voelde ik ‘S avonds erg.

  Gesprek viel goed mee en het zag er goed uit om van groep te veranderen.
  Nu dus hopen als het dossier wordt ingedient dat de personen die beslissen er ook zo over denken.
  De persoon die langskwam viel ook goed mee, ze was al eens bij mij geweest.

  Vandaag merk ik dat longen het niet zo goed doen.
  Morgen heb ik een afspraak met de ha.
  Zien wat hij vindt van mijn longen.
  En ga hem ook naar mijn rug laten kijken.
  Eten gaat gelukkig terug wat beter :)

  Nu eens gaan slapen, ben de ganse dag al moe.
  En weet niet hoe het komt, vermoed dat longen er voor iets tussen zitten.

  Slaap zacht!

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  Vandaag langs de ha geweest.
  Was niet zo een positief nieuws.
  Rug zitten 2 wervels zo vast dat ze niet meer mee bewegen.

  Kine moet er nog op werken, normaal moet het los komen in vier weken kine.
  Zijn er nu al 1 week op aan het werken, dus nog 3 te gaan.
  Anders wordt het er mee verder gaan, weet alleen nog niet wat dat betekend, wat er dan gaat gedaan worden.

  Deze morgen ben ik bijna gevallen op de badkamer.
  Heb me vast genomen aan de lavabo en me willen herpakken met rechter been.
  Alleen was dat geen goed idee.
  Ligamenten recht verrokken, en pezen links\vooraan verrokken.
  Gaat een drie tal weken duren en moet knie rust geven, niet beter wordt ik ook doorgestuurd.

  Longen zijn ook weer minder, heb nu cortisone en hij heeft bloed genomen.
  Zien wat daaruit voort komt, hopelijk niet te veel.
  Gelukkig kan ik toch al beter eten, toch nog iets positiefs.
  Was vandaag precies dat ik ervoor gezorgd heb dat ha veel werk had.

  Morgen zit ik met JBOW in Nederland, Eindhoven.
  Weer een wedstrijddag, zie er naar uit.
  En als het even niet gaat kan ik me neerleggen in de bus.
  Kan ik wat rusten, dus dat is goed gepland :)

  Nu maar gaan slapen, is morgen vroeg opstaan.

  Slaap zacht!

  Fijn weekend!

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • KariboeKariboe Gebruiker
  @Heidi, ik hoop dat het goed gaat komen met je verandering van groep. Ik snap dat je ooit alleen wil wonen. Op een gegeven moment is dat normaal voor de leeftijd. Je hebt toch al eerder op jezelf gewoond? Kom je dan wel in de buurt te wonen voor Bas, Duck en Minouche?

  Je bent nu wel erg beperkt in het bewegen met je rug en knie. Maar rust is wel het beste inderdaad. Hopelijk wordt het toch leuk in Eindhoven. Heb ik lang gewoond. Als ik in Brabant was geweest was ik komen kijken.

  Van je longen snap ik het niet helemaal. Je bent toch pas bij de prof geweest. Hij heeft toen de medicatie toch bijgesteld? Loopt het dan niet door elkaar heen dat de huisarts nu medicatie geeft?
  Gelukkig dat je weer beter kunt eten.

  Ik krijg vandaag een drukke dag.
  Ik moet direct met L naar een middelbare school gaan kijken. Daarna meteen door naar musicalles.
  Als we thuiskomen moet L aan haar spreekbeurt werken en ik het huis schoonmaken.
  Een fijn weekend!
 • puckiepuckie Gebruiker
  Hoi @HeidiV
  hopelijk gaat het goed in eindhoven en winnen ze. Neem de tijd om te herstellen ( makkelijker gezegd dan gedaan)

  @Kariboe Succes met het uitzoeken van de middelbare school dat is volgend schooljaar weer een stap verder in jullie leven wat gaat veranderen. Ik hoop dat jullie er een vinden wat naar jullie beide zin is en waar zij zich verder kan ontplooien.
  knuffels
  petra
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  @Kariboe Ja ik blijf in de omgeving, ga ergens in of rond Leuven wonen dan. Het was super in Eindhoven ze hebben dat heel goed gedaan. Ben blij, maar was ook wel stik kapot gisteren, en eigenlijk vandaag ook. Maar de herinneringen zijn het moe zijn waard. Ja ben pas bij de prof geweest had geen cortisone opgestart, wel wat meds aangepast kwa puffers en zo, en alles wat de ha doet weet de prof, en is vaak in samenspraak met hem. Ik moest prof contacteren als het achteruit ging, maar opname zou nog te vroeg zijn, longen gingen achteruit en ben dan naar ha gegaan om te kijken wat we best deden. Dat ik niet in het weekend op spoed zit en weer een opname heb. Morgen weet ik ook de resultaten van mijn bloedname, of er een infectie te zien is of niet. Inderdaad een drukke dag, hopelijk ben je hem goed doorgekomen en heb je een school gevonden voor L.

  @Puckie een late gelukkige verjaardag. Winnen hebben ze niet gedaan, en dat had ik ook verwacht, maar ze hebben goed gespeeld, en dat is wat telt. Ik heb vandaag zeer goed gerust, was ook kapot van gisteren, en neem de volgende dagen ook voldoende rust.

  Gisteren hebben ze het zeer goed gedaan.
  Het was super fijn, ze hebben laten zien wat ze geleerd hebben.
  En dat ze sterker geworden zijn, dat is echt fijn.
  Andere hebben dat ook gemerkt, en kwamen ons feliciteren.

  Het was wel een zware dag, was kapot op het eind.
  Maar dat was het meer dan waard.
  Vandaag heb ik dan ook een rustdag ingeschakeld en dat doe ik de komende dagen ook.

  Morgen rustig aan beginnen en zien hoe het gaat.
  En de ha bellen voor de resultaten van mijn bloedname.
  In de namiddag heb ik kine en ga ik bespreken wat ik best doe en niet doe.
  Voor mijn knie en rug, en hopelijk komt het snel in orde.
  En hoef ik binnen drie weken niet naar de ha dat het niet in orde is.

  Nu maar eens gaan slapen.
  Slaap zacht!

  En een fijne week!

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  Vandaag heb ik het gevoel dat longen blijven achteruitgaan, ondanks alles dat ik doe.
  Heb morgen een afspraak bij de ha.
  Zien wat hij ervan vindt en wat hij de beste oplossing is.
  Morgen heeft mijn prof privé raadpleging, en kunnen we hem makkelijk bereiken.

  De kine heeft op mijn rug gewerkt, en hopelijk komt het los.
  Ook heb ik wat gefietst zo belast ik mijn knie niet veel en kan ik toch wat oefenen.
  En dan nog oefeningen voor mijn ademhaling, slijmen opgehaald.
  Was een goed gevuld uur :) maar dat kan geen kwaad.

  Ga gaan slapen en hopelijk voel ik me morgen beter.
  Dan kan ik naar de ha voor enkel medicatievoorschriften :)
  Ik hoop echt dat het morgen beter is.

  Slaap zacht!

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • KariboeKariboe Gebruiker
  @Heidi, slim dat je in de buurt van Leuven blijft. Je ouders, broer en gezin en je dieren zijn erg belangrijk voor je.
  En vergeet de kinderen van JBOW niet. Fijn dat ze zoveel vorderingen maken.
  Ik hoop dat je longen wat stabieler zijn nu. En dat de huisarts je heeft kunnen helpen.
  Goed dat de kine je rug gemasseerd heeft, ik hoop echt dat dit vanzelf overgaat.
  Fietsen is inderdaad niet te zwaar voor je knie. Ik vind het best fijn een stukje te fietsen, ik hoop jij ook.

  @Puckie, Lauren zit in groep 7 dus het duurt nog 1,5 jaar. Maar in februari volgend jaar moet ze al ingeschreven worden. Volgend jaar gaat ze proeflessen doen.
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  @Kariboe longen zijn niet goed, ha heeft terug bloed genomen en morgen weet ik de uitslag ervan, hopelijk valt het wat mee. Ik hoop ook dat alles vanzelf weer beter wordt, zou fijn zijn, anders zou het wel veel zijn. Het verhuizen naar zo een woning met assistentie zal nog wel wat op zich laten wachten. Er zijn lange wachttijden voor.

  Vandaag terug langs de ha geweest, longen zijn niet goed.
  Hij heeft terug bloed genomen om te vergelijken met vrijdag.
  Morgen weet ik de uitslag ervan, mag tussen 12u en 15u bellen.

  Verder ben ik nog wel voor mijn werk bezig, echt goed dat ik zelf kan bepalen waar en wanneer ik werk.
  Zo hoef ik niet ontzettend vaak mij ziek te melden.
  En kan ik op momenten dat het lukt wel iets doen, en op andere rusten.

  Ga nu terug wat proberen te slapen.
  Dacht eerst niet te schrijven, maar lig wakker, kan me beter dan even bezighouden en hier iets schrijven.
  Dan liggen te woelen in bed.

  Slaap zacht!

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • puckiepuckie Gebruiker
  #21 edited januari 2018
  @HeidiV vervelend dat je longen niet willen. hopelijk vandaag duidelijkheid en een goed beleid dat je gaat helpen
  @Kariboe wel handig dat ze proeflessen kan gaan doen het volgend schooljaar maakt de overgang wel makkelijker denk ik voor haar.

  Gisteren bij de arts geweest voor mijn rechterpols/onderarm pijn is niet te verklaren t.o.v. de uitslag van mri. Arts is bang bij eventuele operatie meer schade aan te richten waardoor het nog meer achteruit gaat. enige optie is mogelijk een revalidatie arts om te kijken hoe de pijn te verminderen en functie te verbeteren.

  Uitslag bloed was "goed"echter ijzer wat laag maar acepttabel wel op mijn verzoek gestart met ijzer tabletjes 2 keer 100 mg en voor mijn linker schouder krijg ik een echo .

  groetjes

  petra
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  @Puckie ik heb weer een bacteriële infectie, terug aan de ab, mail naar prof wat er moet gebeuren, is de derde infectie sinds ik uit opname ben, zo kan het niet verder. Hoop dat hij snel iets laat weten en dat we kunnen zien wat we kunnen doen. Ik hoop voor je dat de revalidatiearts je kan helpen, en dat je minder pijn hebt eraan. Goed dat je met ijzer gestart bent, beter op tijd starten dan het te laag laten worden. Hopelijk valt de uitslag van je schouder mee, ik duim.

  Vandaag de uitslag van mijn bloedname.
  Ik heb terug een bacteriële infectie, de derde al sinds ontslag uit zh.
  Heb e-mail verstuurd naar prof om te horen wat we kunnen doen.
  Want altijd die infecties en ab is ook niet echt goed.

  Verder niet zo veel gedaan vandaag, ben erg moe.
  Wel wat gewerkt voor mijn werk, gelukkig kan ik dat doen wanneer het lukt.
  Ik ben er erg vrij in, dat is leuk.
  Alles zelf bepalen.

  Wat niet zo fijn is dat ik nu niet naar S. kan gaan.
  Had hem graag nog eens gezien, maar met een infectie gaat dat niet.
  Wil hem niet ziek maken, zou me schuldig voelen moest dat door mij gebeuren.
  Er komen gelukkig nog momenten genoeg.

  Nu eens gaan slapen, hopelijk een goede nacht.
  Want het ziek zijn heeft spijtig genoeg ook invloed op mijn nachtrust.
  Vorige nacht ging het niet zo goed, vaak wakker door benauwdheid, pijn en koorts.
  Hopelijk dus nu beter :)

  Slaap zacht!

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • puckiepuckie Gebruiker
  Hoi @HeidiV
  bah wat naar weer een bacterie hoop dat de prof een oplossing heeft.

  vandaag is er gips muurtje verwijderd. nu meer ruimte om te draaien met de rolstoel.
  verder ben ik nu erg moe

  knuffels
  petra
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  @Puckie prof heeft spijtig genoeg geen oplossing. Mijn onderhouds ab moet dit voorkomen maar doet dat niet. Hoop dat er toch iets gevonden wordt zodat die bacteriën mij niet meer lastig vallen. Fijn dat het muurtje verwijderd is en je nu beter kunt draaien. Rust maar goed als je moe bent, dat doe ik ook. Knuf

  Vandaag niet veel gedaan, dan uitzieken, slapen en af en toe voor mijn werk iets doen.
  Rusten is de beste remedie om beter te worden.
  En dus hopen dat de ab de bacterie de baas kan en voorgoed wegjaagt.

  Prof heef terug gemaild, en ik kan niet meer doen dan ik nu al doe :(
  Normaal moet mijn onderhouds ab dit zo veel mogelijk voorkomen, maar dat doet die niet.
  Als ik een consultatie heb bij hem ga ik dit toch nog eens door spreken.
  Of er echt geen andere mogelijkheid is, andere ab bijvoorbeeld.

  Heb deze week S. nog niet gezien.
  Maar zou niet goed zijn moest ik daar nu naartoe gaan.
  Wil hem niet ziek maken, is zo kwetsbaar.
  Als ik beter ben ga ik er nog eens naartoe, hopelijk lukt dat snel.

  Morgen vroeg kine, te vroeg naar mijn goesting ;)
  Moet nu nog meer rekening houden met mijn aerosols, zorgen dat ik er dus op tijd uit ben.
  En dat is niet altijd even makkelijk, want is altijd verleidelijk om nog wat langer te blijven liggen :)

  Nu maar gaan slapen, vorige nacht was geen goede nacht.
  Hopelijk nu wel een betere nacht.
  Heb mijn kamer goed verlucht net, misschien helpt de frisse buitenlucht om beter te slapen.
  Kan het maar proberen, baat het niet dan schaadt het niet, zeggen ze dan ;)

  Slaap zacht!

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  vandaag weer veel geslapen, dat doet deugd.
  Heb de indruk dat ab zijn werk begint te doen.
  Hopelijk nu voor lange periode, en niet weer binnen een tijd terug een infectie.
  Spijtig dat prof geen oplossing heeft, had mijn hoop daarop gezet.

  Ik hoop dat hij toch nog afkomt met iets dat me kan helpen.
  Steeds die koorts, benauwdheid, pijn, vermoeidheid, slecht slapen is niet fijn.
  Ik wil even terug me beter voelen en niet zo ziek.
  Wil een bacteriekiller zodat ze mij niet meer lastig vallen.

  Ondertussen is hier de griepepidemie uitgebroken.
  Hoop dat ik daar dit jaar van gespaard blijf.
  Ben ingeënt en hoop dat dat me ertegen gaat helpen.
  Dit weekend een vrij rustig weekend gepland, alleen zondag gaan eten met de familie.
  Twijfel wel of dat een goed idee is, maar we doen dit maar 1 keer per jaar.
  Dat maakt het dan weer moeilijk om niet te gaan.
  Zal zondag zien, hoe ik me voelen erbij voel, hopelijk stop ik dan met twijfelen.

  Nu gaan slapen, hopelijk een goede nacht.
  De laatste nachten zijn niet zo schitterend.
  Daarmee ben ik in de dag ook moe, is niet alleen van het ziek zijn denk ik.
  Het slecht slapen heeft dan wel weer te maken met ziek zijn.

  Slaap zacht!

  Fijn weekend!

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • KariboeKariboe Gebruiker
  @HeidiV , ik hoop ook dat je longen ooit eens minder problemen gaan geven. Dat je langere tijd minder en niet zo'n erge infecties hebt.
  De prof doet zijn best maar het lukt blijkbaar niet helemaal. Mag je geen andere ab vanwege resistentie?
  Dat je slecht slaapt maakt het nog zwaarder. Van een goede nacht knap je juist zo op.
  Gelukkig dat je af en toe wat kunt werken.
  Echt naar dat je niet naar S. kunt nu. Ik hoop dat dit snel weer kan. Je broer en schoonzus appen toch wel foto's?

  @puckie, ik hoop dat de pijn in je arm te doen wordt met pijnstillers of therapie. Constant pijn is slopend.
  Wat heb je aan je schouder?
  Goed dat je nu beter kunt manouvreren met je rolstoel. Steeds moeite moeten doen voor een draai is niet fijn in je eigen huis.

  Ik heb pijn in mijn linkeroor. Ik slik iedere 6 uur 2 paracetamol, zo erg. Ik word wakker als ze uitgewerkt zijn.
  L heeft direct een musical en ik ga kijken.
  Daarna maar rustig aan doen.
  Ik mag niet klagen als ik jullie berichtjes lees. Ben zelden ziek.
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  @Kariboe dank je, wie weet vinden ze binnen enkele tijd iets waardoor astma nog beter behandeld kan worden. Prof wil me heel graag helpen, maar als hij geen andere opties meer heeft kan hij niets doen. Ik ben al resistent aan enkele ab dus heel veel opties zijn er niet als het over ab gaat. Als ik resistent word aan degenedie ik nu altijd krijg dan is het elke keer ab via infuus, ik hoop dus dat ik niet resistent word aan degene die ik nu extra krijg. S is vandaag hier geweest, het was veilig want de koorts is hier gelukkig weg :) neem ook al dag 4 ab, was echt fijn om hem terug te zien. Foto’s heb ik er zeker genoeg :). Oei pijn in je oor, dat kan heel vervelend zijn, heb je een oorontsteking? Fijn dat L een musical heeft, hopelijk heb je ondanks de pijn toch kunnen genieten ervan. Veel beterschap!

  Vandaag gaat het een stuk beter, koorts is weg :)
  Voel me ook beter, nu zien dat ik niet te veel ineens doe natuurlijk.
  Dat ik binnen een paar dagen niet weer ziek ben.

  Mama heeft me vandaag wel meegenomen naar de laatste solden.
  Heb wat mooie puls gekocht en een kleedje.
  Foto’s volgen nog :)
  Voel het wel, al was het niet zo lang dat we weg geweest zijn.

  Had ook nog graag schoenen of botjes gekocht.
  Maar die heb ik niet gevonden :( het is niet makkelijk als je spalken draagt.
  Je moet sowieso enkele maten groter nemen, en ze mogen niet te smal zijn, of in een punt gaan.
  Want dan krijg je de spalk er dus niet in.
  Het is dus erg moeilijk om schoenen te kopen en te vinden.

  En deze avond kregen we bezoek :)
  Mijn broer en schoonzus kwamen langs met K. en S.
  Zo fijn om S. Terug te zien en weer even te pakken.
  Hij slaapt nog vooral, maar is echt fijn als hij bij je ligt.

  Nu lig ik al in bed, ga zo slapen.
  Zorgen dat ik uitgerust ben voor morgen.
  Dan is er een brunch met de familie, gaan er tegen 11 uur naartoe.
  Dus kan wat langer blijven liggen morgen en ga dat ook doen.
  Hopelijk lukt het slapen, vorige nacht was niet zo een succes.

  Zit nog wel steeds te denken over die brunch.
  Het risico dat ik daar loop, om weer een infectie op te doen.
  Maar langs de andere kant heb ik zo iets van, we doen dit niet zo vaak.
  En dat kan leuk worden om de familie terug te zien.
  Hopelijk loop ik er geen infectie op en anders ja dan hoop ik dat ik er snel door ben.

  Slaap zacht!

  Een fijne zondag!

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  De brunch viel mee, heb niemand opgemerkt die ziek is.
  In ieder geval in de familie niet, maar ja kunnen drager zijn en het doorgeven.
  Maar zelf nog niet ziek zijn, ga er niet te veel aan denken.

  Het was lekker eten, veel te veel, maar dan heb je genoeg keuze.
  Na de brunch was ik stik op en heb dan wat geslapen.
  Dat deed deugd, want deze nacht was het weer geen goede nacht.

  Vaak wakker geweest, pijn, benauwd, ....
  Koorts is gelukkig wel weg, en hopelijk blijft het zo.
  Nu even een paar dagen of beter een paar weken zonder infectie.
  Dat zou ideaal zijn, hopen dat dat ook lukt.

  Vanaf morgen eens beginnen te studeren, mag 12/2 mijn uitgesteld examen doen.
  Ga er volledig voor gaan om mijn diploma te halen.
  Dus de volgende dagen en weken is het studeren, studeren, en nog eens studeren.
  Dan kan ik elke infectie wel missen.

  Nu op tijd mijn bed in, en hopen dat ik morgen uitgerust aan de dag kan beginnen.
  En energie genoeg heb om te studeren, eerst wel een planning maken.
  En nagaan wat het beste werkt, ‘s morgens studeren of in de namiddag.
  Dat ga ik moeten ondervinden.

  Een fijne week!
  Slaap zacht!

  Veel liefs, knuf
  Heidi
 • KariboeKariboe Gebruiker
  @Heidi, met resistentie moet je zeker oppassen. Jij doet dat heel goed en hebt begrip voor de prof.
  Ik ben blij dat de ab helpen en je koorts weg is.
  Ik heb middenoorontsteking, ben naar de huisarts geweest. Ik heb antibiotica, het moet wel.
  Fijn dat je van S hebt kunnen genieten. Ik deed dat ook zo van L als baby. En nu nog. De musical was heel grappig.
  Ik ben blij dat je de brunch meegemaakt hebt. Een infectie voorkom je soms niet maar ik hoop dat dat wegblijft. Je kunt elders ook wat oplopen moet je maar denken. Bij de kine, huisarts of in een winkel.
  Gelukkig dat je wat hebt kunnen kopen in de solden. Ik probeer dan ook altijd zoveel mogelijk te kopen.
  Ik snap het van de schoenen. Voor jou is het echt lastig. Kun je niet kijken bij de schoenen van het merk die je nu hebt en goed zitten?
  Ik verander zelden van merk. Ik heb heel bottige voeten en heb een paar jaar geleden spontaan een middenvoetsbeentje gebroken. Ik heb het liefste Asics of Nike hardloopschoenen aan. Is misschien niet altijd mooi maar ik kan dan de hele dag lopen. Ik heb links een botje dat aan de onderkant uitsteekt, ik kan maar een paar uur gewone schoenen aan.
  Maar ik mag niet klagen als ik over jouw spalkenprobleem lees.
  Veel succes met studeren de komende tijd. Ik duim voor je!
 • HeidiVHeidiV Gebruiker
  #30 edited januari 2018
  @Kariboe letten heel goed op met ab, enkel als mijn bloedwaarden het aangeven krijg ik ab, wordt niet zomaar opgestart. Alleen is nu de ab verlengt, deze morgen stond ik op en voelde dat het niet goed zat, ab was gisteren de laatste dag. Bij de kine merkte de kine het ook direct op dat longen slechter gingen dan vrijdag. ‘S middags thuis gekomen en theperatuur genomen, terug verhoging geen koorts :( dan maar zoals kine zei ha bellen. Dat gedaan en ab verlengt, cortisone verlengt tot stop ab. Betert het niet langsgaan en prof verwittigen :( nu dus duimen. Een middenoorontsteking is vrij pijnlijk, hopelijk helpen de ab snel en heb je geen pijn meer, ik duim. Fijn dat de musical grappig was, en dat je ervan genoten hebt, het is fijn om ze te zien groeien, klein zijn ze schattig, maar aan elke leeftijd is er wel iets schattig en leuk. Ik kan idd overval een infectie oplopen, maar door het dragen van mijn mondmasker hoop ik dat die kans tot het minimum herleid is, vraag me af of het door de brunch is dat longen terug slechter zijn of dat het door iets anders is, zal het nooit weten vrees ik. Ik heb ook zo mijn merk van schoenen, maar toch verschilt het binnen dat merk of het lukt ze aan te doen of niet, en tegenwoordig is alles met een hak en dat mag dus niet bij mij :( maar ga eens horen hoeveel het kost om er op maat te maken. Hopelijk valt dat mee. Veel beterschap!

  Deze morgen als ik opstond voelden longen niet goed aan.
  Meer slijmen, hoesten, benauwd, ...
  Bij de kine viel het ook direct op dat het minder ging.
  Vrijdag waren longen veel beter dan vandaag, al had ik in het weekend geen koorts meer.

  Kine raadde mij aan om ha te bellen en dat heb ik gedaan.
  Ab is verlengt samen met de cortisone.
  Als het verder achteruit gaat of niet betert dan moet ik langsgaan en prof contacteren.
  Hopelijk helpt de verlenging van de ab, duimen maar.

  Vraag me nu af of het te maken heeft met de brunch, of dat dat er volledig los van staat.
  Ga er waarschijnlijk nooit antwoord op krijgen.
  Dus ga er niet blijven over denken, kan ook een andere reden hebben dat longen weer moeilijk doen.
  Hoop dat het terug betert en ik prof niet hoef te bellen.

  Eigenlijk zij mijn nacht al genoeg, want heb niet veel geslapen.
  Veel wakker gelegen en wel geprobeerd te rusten.
  Maar slapen, daar is niet veel van in huis gekomen.
  Dus waarschijnlijk was er toen al iets aan het broeien, dat ‘s morgens tot uiting is gekomen.

  Nu dus een goede nacht plannen ;) en goed slapen :)

  Slaap zacht!

  Veel liefs, knuf
  Heidi
Log in of Registreer om te reageren.