Dekkerswald

29-01-2016 om 13:37 uur

Ik ben gister geweest voor een eerste gesprek op Dekkerswald. Omdat de topics over Dekkerswald nogal dateren maak ik een nieuw topic. De nieuwste was van 2011. Ik heb een goed gesprek gehad met een verpleegkundig specialist longziekte. Nu is het wachten op nog wat vervolgonderzoeken en dan de assesment dag. Eerst was dit twee dagen maar tegenwoordig is dat nog maar 1 dag. De uitslag volgt 2 dagen later en bestaat uit: wel/niet revalideren en poliklinisch/klinisch revalideren. Wat mij erg tegenvalt is dat ik al een week of 5 gewacht heb op dit gesprek en het nu weer 6 weken duurt voor de assesment dag. Ik ben benieuwd hoelang het daarna weer wachten is op de start van de revalidatie. Ip heeft ze mij aangemeld voor de klinische revalidatie, omdat ik daar het meeste rendement uit kan gaan halen. Maar goed ik weet niet waarop beoordeeld wordt of je mag komen revalideren en of dat het klinisch of poliklinisch wordt. Ik ben wel blij en positief gestemd na dit gesprek. Eindelijk gericht aandacht voor mijn astma, die ondanks alle andere problemen een beetje achter geschoven begon te raken maar wel veel problemen geeft doorklets wat er nog meer speelt. Wel zie ik op tegen weer een opname van zo'n lange tijd. Gelukkig mag ik in het weekend naar huis. Is er nog iemand die op dit moment in het voortraject zit voor Dekkerswald? Of iemand die nog niet zolang geleden de revalidatie heeft afgerond?

Groeten, Mieke

Login of registreer om te reageren
23-02-2016 om 14:49 uur

Hoi Ieke,
Ik heb eind 2014 in Dekkerswald gerevalideerd.
De wachttijd wisselt een beetje, mijn aanmelding was 1 april en begin revalidatie was 25 augustus. Dus 5 maanden. Ik ben blij dat ik klinisch ben gaan revalideren, en mijn man en kind los kon laten. Het was zo'n emotionele periode dat de tijd voor mezelf echt nodig was. En ik woon behoorlijk dicht bij Dekkerswald.
Voordeel daarvan was dat ik in de avonden regelmatig bezoek had...
Veel sterkte de komende wachttijd! En ik hoop dat ze je kunnen helpen en dat je er veel aan zult hebben.
groetjes Cisca

Login of registreer om te reageren
27-05-2016 om 17:31 uur

Hoi Ieke
IK heb in November mijn eerste gesprek gehad en in Januari gespreksdag en onderzoeksdag..en daarna kon in 15 februari starten met mijn revalidatie..
ik heb gerevalideerd op dekkerswald van 15 Februari t/m 21 April 2016 net 4 weken thuis.Ik kan het je echt aanraden..ik ben er erg positief uitgekomen ikzelf heb COPD 4 en ben 48 jaar.En zitten verschillende mensen met andere longaandoeningen,ze helpen je daar waar jij het nodig hebt.Ook de behandelaars zijn erg aardig en hebben een luisterend oor.Ik wens je veel succes
Groetjes SamSaar

Login of registreer om te reageren
19-07-2016 om 10:12 uur

Ik heb vorig jaar in Dekkerswald gerevalideerd voor Astma. Ik was toen 43 jaar. Ik was bang dat ze me geen kans zouden geven omdat ze mijn astma te mild zouden vinden. Ik heb nog nooit een lange ziekenhuisopnamegehad namelijk. Maar toch mocht ik komen, omdat ze vooral veel vooruitgang zouden verwachten bij mij. Ik werd in december aangemeld bij Dekkerswald door mijn longarts. Begin februari had ik de intake, in maart de assessment en werd half mei opgenomen. Ik ben heel blij dat ik gegaan ben, ook al was die periode zwaar zo weg van huis en gezin. En heb er echt wel wat aan gehad. Mijn astma is niet verbeterd, maar wel hoe ik ermee om ga en hoe ik me erbij voel. Bovendien aardig wat conditie bijgespijkerd.

Login of registreer om te reageren