Dekkerswald

29-01-2016 om 13:37 uur

Ik ben gister geweest voor een eerste gesprek op Dekkerswald. Omdat de topics over Dekkerswald nogal dateren maak ik een nieuw topic. De nieuwste was van 2011. Ik heb een goed gesprek gehad met een verpleegkundig specialist longziekte. Nu is het wachten op nog wat vervolgonderzoeken en dan de assesment dag. Eerst was dit twee dagen maar tegenwoordig is dat nog maar 1 dag. De uitslag volgt 2 dagen later en bestaat uit: wel/niet revalideren en poliklinisch/klinisch revalideren. Wat mij erg tegenvalt is dat ik al een week of 5 gewacht heb op dit gesprek en het nu weer 6 weken duurt voor de assesment dag. Ik ben benieuwd hoelang het daarna weer wachten is op de start van de revalidatie. Ip heeft ze mij aangemeld voor de klinische revalidatie, omdat ik daar het meeste rendement uit kan gaan halen. Maar goed ik weet niet waarop beoordeeld wordt of je mag komen revalideren en of dat het klinisch of poliklinisch wordt. Ik ben wel blij en positief gestemd na dit gesprek. Eindelijk gericht aandacht voor mijn astma, die ondanks alle andere problemen een beetje achter geschoven begon te raken maar wel veel problemen geeft doorklets wat er nog meer speelt. Wel zie ik op tegen weer een opname van zo'n lange tijd. Gelukkig mag ik in het weekend naar huis. Is er nog iemand die op dit moment in het voortraject zit voor Dekkerswald? Of iemand die nog niet zolang geleden de revalidatie heeft afgerond?

Groeten, Mieke

Login of registreer om te reageren
29-01-2016 om 17:26 uur

Lieve Mieke,
Ik heb net het traject afgerond en mocht helaas niet revalideren, vond het voor traject ook erg zwaar, had in eerste instantie er ook een goed gevoel over. Maar helaas werd ik toch afgewezen.
Wens je sterkte.
Dikke knuffel
Liefs Rachel

Login of registreer om te reageren
29-01-2016 om 18:36 uur

Misschien is een poliklinische revalidatie ook wel geschikt als je graag meer thuis wil zijn. Weet niet of je dichtbij dekkerswald woont.

Login of registreer om te reageren
30-01-2016 om 12:17 uur

@Daantje: ja ik woon relatief niet ver van Dekkerswald. De longverpleegkundige zei dat ik meer rendement kon halen uit een klinische revalidatie en dat, dat voor mij rustiger zou zijn omdat ik dan alleen met mezelf bezig ben. Ik laat hun maar beslissen.

@Rachel: dat is balen, weet je ook waarom je revalidatie niet door gaat? Ik kan namelijk nergens iets vinden over de criteria waaraan je moet voldoen. En ik ben bang dat ik te slecht ben om te revalideren.

Login of registreer om te reageren
30-01-2016 om 18:37 uur

Lieve Mieke,
Omdat ik te slecht ben en hun geen mogelijkheden zien dat ik nog kan verbeteren, moet leren leven met m'n lijf

Login of registreer om te reageren
30-01-2016 om 18:47 uur

Lieve Rachel

Balen hoor! Ik hoop niet dat ze mij afwijzen! Ik wil zo graag met wat hulp weer wat beter uit de voeten kunnen.

Login of registreer om te reageren
30-01-2016 om 19:07 uur

Denk dat wat ze daar zeggen, dat dat wel klopt. Mieke. Je bent dan echt met jezelf en je herstel/revalidatie bezig en minder met thuis. Omdat je juist aangaf er tegenop te zien zoveel van huis weg te zijn dacht ik aan poliklinisch maar kan me voorstellen dat je af gaat op wat ze je daar adviseren. Zou ik zelf waarschijnlijk ook doen. Stel dat je afgewezen wordt, kan je zelf wellicht nog aan de slag met een ergotherapeut. Hoop natuurlijk dat ze denken je wel te kunnen helpen.

Login of registreer om te reageren
30-01-2016 om 22:47 uur

@Daantje: ik ga het rustig afwachten. Ik zie er tegenop omdat ik de afgelopen jaren meer in het ziekenhuis heb gelegen dan thuis ben geweest. Maar ook deze periode overleef ik wel weer! En natuurlijk kan ik altijd wel elders hulp krijgen. Tenslotte heb ik een hoge aanvullende verzekering dus is er veel mogelijk. Daar ben ik wel blij mee.

Login of registreer om te reageren
31-01-2016 om 07:08 uur

Met mijn lv en la na de afgelopen opname gesproken over Dekkerswald. Ik heb hierover nog niets gehoord. Ik wacht de controle van 11 februari af. Had begrepen dat ik eerst thuis moet opknappen en aan moet sterken. Er zou ook een wachtlijst zijn?? In principe ga ik voor klinische revalidatie omdat heen en weer pendelen best pittig is. Ik ben benieuwd hoe het traject zal verlopen

Login of registreer om te reageren
31-01-2016 om 10:05 uur

@Hanna41: ik ben benieuwd. Vanwege de wachttijd ben ik gelijk na ontslag uit het ziekenhuis aangemeld voor Dekkerswald. Kan goed drie vier maanden nog over heen gaan voordat je uiteindelijk kunt starten met de revalidatie. Dat valt me nu erg zwaar.

Login of registreer om te reageren
31-01-2016 om 18:32 uur

Lieve Mieke,
Ga voor je duimen en wens je sterkte.
@Hanna41 er is inderdaad een wachtlijst, sterkte, vanaf de aanmelding totdat ik wist of ik eventueel kon revalideren duurde een half jaar

Login of registreer om te reageren