ABPA

Zijn er mensen op het forum, die net als ik, al een jaar aan ABPA lijden? Of korter of langer. Ik wil graag met lotgenoten in kontakt komen. Ervaringen uitwisselen over medicatie en hoe je je voelt.

Reacties

 • SorayaSoraya Gebruiker
  Het is al wel een oudere vraag, maar ik zag geen reacties. Voor heel veel informatie, in het engels, zie http://www.aspergillus.org.uk en http://nacpatients.org.uk. De ervaring is dat er weinig lotgenoten zijn, en ook weinig artsen met voldoende verstand van de behandeling. Op facebook zijn ook een paar internationale groepen met aspergillosis support.
 • john69john69 Gebruiker
  hoi, ik weet sinds november dat ik abpa heb
  nu word er een relatie gelegd met mijn werk door mijn longarts
  maar de arbo arts wil hier niet zo maar in mee gaan en gaan testen
  ik werk in de bloembollen teelt en kom dus zeer regelmatig met schimmel bronnen in aanraking

  nu is mijn vraag is hier al ervaring mee?
  gezien de onwetendheid van de arbo arts en de kleine twijfel bij mijn longarts lijkt het wel of ik de enige dan wel 1e ben war dit uitgezocht gaat worden. ondertussen heb ik wel regelmatig klachten zoals kortademigheid verkoudheid en vermoeidheid
  daar de testen zeer veel tijd in beslag nemen en ik ondertussen wel door ga/moet met werken maak ik me wel enige zorgen

  mvg john
 • SandrewSandrew Gebruiker
  Hoi,

  De vraag is al wat oud, maar toch nog een reactie van mij.
  Sinds 2014 heb ik de diagnose ABPA naast mijn astma.
  Graag kom ik met jullie in contact over hoe jullie deze ziekte ervaren, welke klachten jullie hebben etc.

  Hoor graag van jullie,

  Met vriendelijke groet,
  Sandra Breeuwsma
 • alexander91alexander91 Gebruiker
  Iemand bekend met xolair behandeling? Start over een week met de eerste prikjes
 • MausMaus Gebruiker
  Ik heb al ruim 10 jaar deze diagnose abpa. Er is al eens met bronchoscopie een hoeveelheid schimmel verwijderd en een verstopping van een longkwab verholpen. Sindsdien onderhouds-antibioticum Azitro, Foster Next, Spiriva Respimat, Montelukast. Voor het 6e jaar met Xolair injecties bezig: elke 2 weken 52,5 ml. Wij hebben een grote tuin en die is medeverantwoordelijk dat het niet over gaat. Gebruik sinds kort pas een mond-neus masker, maar dat is niet fijn. Het blijft kwakkelen.
 • holstfholstf Gebruiker
  Bij mij heeft de Longarts op basis van CT-scan en mijn klacht beschrijving een voorlopige diagnose abpa gegeven. (Ik ben al 20 jaar Astma Patiënt). Eind deze week heb ik een afspraak met de arts om de resultaten van de aanvullende tests te bespreken en beginnen aan de behandeling. Wat is jullie ervaring is het met behandeling goed onder controle te krijgen? Ik heb een kantoor/IT beroep dus ik neem aan dat mijn blootstelling aan schimmels laag is.
Log in of Registreer om te reageren.