Eén van je ouders met COPD...

16-02-2006 om 12:32 uur

hoi! het viel me op dat er nog geen plek was voor jongeren, met een ouder die COPD heeft, dus hier is die..  ik zou het erg leuk vinden om met jongeren te praten, waar 1 van de ouders COPD heeft, of met andere mensen die het leuk lijken om te weten hoe jongeren, die een zieke ouder hebben er mee omgaan. ik ben een meisje van 16 en mijn vader van 42 heeft COPD en dat valt niet altijd mee!

[move]wil misschien iemand ervaringen uitwisselen?[/move] :)

Login of registreer om te reageren
26-02-2006 om 20:06 uur

hey linda,

wat vereveld die spanningen! jammer genoeg kun je daar vrijwel niks aan doen, behalve met je ouders praten over hoe jij die dingen aanvaart en rechtstreeks vragen waarom je moeder zo doet, mischien komt het wel omdat ze het moeilij kheeft met je vader....maak alles bespreekbaar dat komt de sfeer in huis vaak te goede!

op het moment heb ik heel veel slaap nodig overdag anders trekt ik het niet vooral niet als ik aan t oppassen ben! een voordeel de kids hebben ook nog een middagslaapje nodig dus dan kan ik ook even plat!  en bij ons iis het idd carnaval!!!

liefs susan

Login of registreer om te reageren
26-02-2006 om 20:10 uur

heeej,

ja ik weet wel zeker dat ze het moeilijk heeft! weetje wat het is, mn vader komt eigelijk vrijwel nooit meer de deur uit, maar gaat ook niet meer naar controles haast niet meer naar een specialist, hij denkt van tgaat best, maar mn moeder vind het juist weer achteruit gaan en dat is ook echt zo! en daar kan ze niet goed tegen denk ik! maar we zien het allemaal wel

wat ga je in de vakantie allemaal doen?

liefs

Login of registreer om te reageren
26-02-2006 om 20:51 uur

Hoi Linda,

Oei...wel stom van je vader dat hij niet meer naar controles gaat... :-\ dat kan heel gevaarlijk zijn. Ongeveer 25 jaar geleden liep mijn vader niet bij een longarts, mn moeder heeft m toen naar haar huisarts gesleept, als ze dat niet gedaan had, was hij nu dood geweest....

Die controles zijn erg belangrijk....ik zou eens proberen om met m te prate...

Ik snap dat je moeder daar spanningen over heeft, alleen het vervelende is dat ze m niet kan (en wss) niet wil dwingen...

Liefs Nina

Login of registreer om te reageren
27-02-2006 om 09:41 uur

hey linda,

die controles enz zijn idd erg belagrijk! probeer of je samen met je moeder kan bereiken dat het je wel lukt om je vader er heen te krijgen want dan kan ie zich mischien weer een beetje beter voelen en gaan de spanningen er een beetje af! wat lastig zo'n situatie!

ik ga in de vakantie opassen, mijn vriend komt, voor school werken en de rest slapen!!!!

heel veel succes en zorg goed voor jezelf

liefs susan

Login of registreer om te reageren
28-02-2006 om 20:47 uur

heeej nina en susan..

ik weet dat de controles belangrijk zijn, maar me vader gaat echt niet naar mij luisteren denk ik hoor.. als hij al niet naar me moeder luisterd, dan al helemaal niet na mij maja..

Login of registreer om te reageren
28-02-2006 om 21:54 uur

Hoi Linda,

Ik denk dat hij naar jou eerder luistert dan naar je moeder, tussen jou en je vader zijn geen spanningen..tussen hem en je moeder wel. Dat scheelt wel. En je bent zijn dochter...

Ik zou het toch proberen, nooit geschoten altijd mis.

Liefs, sterkte Nina

Login of registreer om te reageren
01-03-2006 om 20:28 uur

h0oi nina..

gaat alles nog lekker bij jou? hopelijk wel, met mij gaat het wel goed eigelijk..

maar ik weet niet of ik me er wel mee wil bemoeien, vorige keer heeft tie ook door zn eigen schuld in het z'huis gelegen en als hij weer dezelfde fout wil maken..

me moeder waarschuwt hem genoeg.. dus :-\

maja,

liefs lin

Login of registreer om te reageren
01-03-2006 om 22:19 uur

Hoi Linda,

Tgaat niet fantastisch met mij...maar hopelijk gaat het snel over.
Ik snap het ook wel dat je je er niet mee wil bemoeien...joh kijk het gewoon lekker aan, wie weet als je n goed gesprek met m hebt, waar je aan toe komt...

Uiteindelijk zal hij er zelf achter moeten kome (maar het is en blijft een man  ;) koppige ezeltjes (sorry mannen op dit forum! :P )

Sterkte meid! liefs Nina

Login of registreer om te reageren
01-03-2006 om 22:30 uur

hoi hoi
vaak zie je er tegen op om zulke dingen tegen je ouders te zeggen  :Y
ik ken dat maar al te goed ,ik heb ook tegen mijn pa gezegt kalm aan en naar de dockter
het ligt er ook aan op wat voor manier je het zegt en waneer op welk moment
als de zweer al gespannen is dan is dat geen goed moment
maar ben je samen zeg het dan,bv van ik ben bezorgt om je
ik zau het fijn vinden als je op controle gaat
gewoon wat je voelt  :Y
succes ermee
liefs ukkie

Login of registreer om te reageren
02-03-2006 om 15:36 uur

hoi linda,

hoe is het nu??
ik denk net zoals ukkie en nina dat hij mischien wel naar jou luistert omdat jij toch belangrijk voor hem bent! je bent z'n dochter!!!!! je kunt hem idd zeggen wat je voelt en dat je bezorgd bent over hem!!! maak er een open gesprek van en vertel jou mening en jou kijk op die dingen..... is heel moielijk om tegen je ouderes in te gaan in die dingen maar soms wel nodig... jij kunt m mischien wel helpen!!!
succes
knuffel en liefs susan

Login of registreer om te reageren