astmapatienten en/of hun naasten gezocht voor onderzoek naar gezondheidswebsite

04-03-2009 om 16:07 uur Gesloten

Uw medewerking is van belang voor optimalisering van een website met gezondheidsinformatie

Gezocht: voor een onderzoek naar een gezondheidswebsite zoeken wij mensen met astma en mensen die samenleven met iemand met astma

De Universiteit Twente doet onderzoek naar de kwaliteit van een gezondheidsportal op het internet. Het gaat om een onafhankelijke, niet-commerciële website met allerlei informatie over gezondheidszorg. Omdat we denken dat mensen met astma en mensen die samenleven met iemand die astma heeft mogelijk specifieke informatie nodig hebben met betrekking tot hun situatie, willen we graag weten of deze website ook voor hen geschikt is. Hiervoor is uw medewerking erg belangrijk. De resultaten van het onderzoek zullen worden gebruikt om de website te verbeteren.

Het onderzoek zal plaatsvinden bij u thuis of op de Universiteit Twente in Enschede, wat u het handigst vindt. Het onderzoek zal maximaal 1,5 uur duren. We zullen u vragen om op onze laptop met de website aan het werk te gaan. We zullen u daarbij vragen om hard-op uit te spreken wat u denkt, zodat we een goed beeld krijgen van de kwaliteit van de website. Hierbij zal uw stem worden opgenomen met een microfoontje. Na afloop zullen we u nog een aantal vragen stellen over wat u van de website vond. U hoeft niets voor te bereiden voor het onderzoek. Uw gegevens zullen anoniem worden verwerkt en vernietigd na gebruik.

Voor deelname aan het onderzoek ontvangt u een vergoeding van 20 euro. Wanneer u naar de universiteit komt, zullen ook uw reiskosten worden vergoed.

Heeft u astma of leeft u samen met iemand met astma, en wilt u meedoen met ons onderzoek,  dan horen wij graag van u! U kunt zich opgeven door een mailtje met uw naam en telefoonnummer te sturen naar een van onderstaande e-mail adressen of door te bellen naar onderstaand telefoonnummer (tijdens kantooruren te bereiken). Wij nemen dan contact met u op om een afspraak te maken. Als u nog vragen heeft, dan kunt u altijd contact opnemen met de onderzoekers via onderstaande contactgegevens.

Met vriendelijke groeten,

Marjoke Bakker MSc: m.bakker@gw.utwente.nl
Anne-Margreeth Zuidema MSc: a.zuidema@gw.utwente.nl
Tel: 053-4893673

De reacties zijn gesloten.
26-05-2009 om 11:02 uur

Inmiddels hebben Marjoke en Anne-Margreeth genoeg mensen gevonden voor hun onderzoek.
Namens beide dames bedankt voor jullie medewerking!