Overlijdensrisicoverzekering

19-11-2008 om 16:23 uur

De premieopslag voor de overlijdensriscicoverzekering van mijn partner, ivm astma, blijkt wel 40% te zijn. Hij is verder jong (36), sportief, niet rokend, geen overgewicht, geen astma in de familie etc. Betekent dit dat verzekeraar verwacht dat hij een 40% hogere kans heeft te overlijden binnen de komende 30 jaar? Wat vindt u hiervan en wat zeggen statistieken hierover?

(toevoeging: Naar een andere verzekeraar gaan is waarschijnlijk geen goedkopere optie, deze verzekering is door minder provisies nog altijd 20% goedkoper dan de andere. Toch lijkt dit ons een volstrekt niet onderbouwde toeslag.)

Graag uw mening en uw advies over wat te doen. (Is een contra-expertise zinvol, danwel zijn hiervoor statistieken beschikbaar die wij richting verzekeraar kunnen gebruiken?)
Alvast dank voor uw reactie!

Login of registreer om te reageren
20-11-2008 om 10:59 uur

Beste AVM

We kunnen ons voorstellen dat jullie een gevoel van oneerlijkheid hebben bij zo'n fikse verhoging van de premie terwijl je nu zo gezond leeft.

Wij adviseren je contact op te nemen met Welder. Dit is vanaf 8 juli 2008 de nieuwe naam van het Breed Platform Verzekerden en Werk (BPV&W).
Welder geeft advies aan iedereen met een gezondheidsprobleem of handicap die informatie zoekt over het krijgen en houden van werk, uitkeringen en verzekeringen.

Er kan bij de advieslijn VraagWelder persoonlijk advies worden ingewonnen:  0900-4 800 300 (ma t/m vr. 12-17 uur) of http://www.vraagwelder.nl
Site Welder = http://www.weldergroep.nl 

Met vriendelijke groet,
De Advieslijn

Login of registreer om te reageren
20-11-2008 om 15:01 uur

Dank voor dit advies. Ik heb al gebeld en zij ongeveer gaven het volgende aan dat je kunt doen:

- vraag een toelichting aan de beoordelaar. Als deze vaag blijft of niet juist is, kun je een klacht indienen bij het Kifid (klachten financiele dienstverlening)

- ga in verweer bij de verzekeraar met het volgende:
* medische verklaringen van artsen
* toepasbare info van bijv patientenvereniging
* als de beoordeling puur obv een gezondheidsverklaring is gebeurd, vraag om een medische keuring

Dit gaan we dus maar proberen.

Reacties van anderen die met dit bijltje gehakt hebben blijven welkom!

Login of registreer om te reageren