hooikoorts

22-06-2008 om 21:38 uur

Ik heb een vraag ik heb last van hooikoorts. kan dat veranderen dat je ook voor andere dingen allergisch wordt? moet je je af en toe laten testen als je meer of anders last krijgt?

Login of registreer om te reageren
01-07-2008 om 10:01 uur

Beste Bar,

Het is mogelijk dat je na jaren last te hebben gehad van hooikoorts ook klachten krijgt aan de lagere luchtwegen. Of je nu wel of niet een hooikoortsallergie hebt, het is sowieso mogelijk allerlei allergieën te ontwikkelen als je daar de aanleg voor hebt. Heb je dit vermoeden, overleg dan met de huisarts of een allergietest zinvol is.
Probeer de hooikoortsklachten met goede medicijnen onder controle te houden. Hierbij geven we je enkele tips om minder last van de pollen te hebben.

Een pollenhor kan klachten voorkomen. Het (lichtelijk) invetten van het gezicht, wenkbrauwen en neusranden, kan het naar binnen waaien van stuifmeel aardig voorkomen. Een pet en een bril kunnen buiten klachten verminderen. Vermijd op dagen met hoge pollenconcentraties grote lichamelijke inspanning. Voorkeur: vlak na een regenbui of 's morgens vroeg, als er nog dauw op het gras ligt. Aan het eind van de middag is de pollenconcentratie in de lucht het hoogst; sluit dan de ramen. Luchten kan het best 's ochtends heel vroeg. Houd ramen van de auto in pollentijd dicht.  Gebruik de pollenkalender voor het plannen van uitstapjes en vakanties. Kies liever een vakantieplaats aan de kust. Ga niet naar het platteland in mei, juni en juli als je gevoelig bent voor graspollen.

Gebruik bij een verstopte neus niet te veel/te lang neussprays en andere lokaal werkende middelen. Ze kunnen het slijmvlies aantasten. Neem liever een zoutoplossing die je regelmatig in de neus druppelt  (3 theelepels zout oplossen in 1 liter gekookt water en af laten koelen).

Een fijne zomer toegewenst.

Login of registreer om te reageren