invloed huisdieren op benauwdheid

06-06-2008 om 20:51 uur Gesloten

hallo,

mijn zoon heeft regelmatig last van benauwdheid.hij wordt eerdaags getest of hij een allergie heeft. maar ik wil graag weten of huisdieren wij hebben een hond en 2 cavia's in huis de benauwdheid kunnen verergeren ook als hij niet allergisch is

Bar

De reacties zijn gesloten.
10-06-2008 om 17:03 uur

Beste Bar,

Als er klachten ontstaan door huisdieren is meestal een allergie de oorzaak.  Met huisdieren in huis is het noodzakelijk dat er extra wordt schoongemaakt. Als uit de test blijkt dat uw zoon allergisch is voor huisdieren kunt u het beste de hond en de cavia's het huis uit doen.
Het wordt lastiger de huisdieren weg te doen als uit de test geen allergië naar voren komt. Dan kan een logeerpartij van de hond en cavia's misschien duidelijk maken of hun aanwezigheid toch met de klachten te maken heeft. U moet het huis dan wel een uitgebreide schoonmaakbeurt geven.
Het is ook mogelijk dat er uit de test wel een allergie voor b.v. de huisstofmijt blijkt te zijn. Houd er rekening mee dat er latent een aanleg aanwezig is om andere allergieën te ontwikkelen, b.v. voor huisdieren.

Met vriendelijke groeten,
Team Advieslijn