Groot recepten topic

1235»

Reacties

  • MarcusMarcus Gebruiker
    [size=12pt]Ravioli gevuld met bospadenstoelen.[/size]


    Voor het deeg.

    2 eieren
    500 gram bloem
    snufje zout
    150 ml melk
    1 eierdooier gemengd met wat water voor de randjes.

    Voor de vulling.

    1 kg Bospadenstoelen
    3-4 teentjes knoflook
    3 eetlepels roomboter
    1 eetlepel olie
    bosje peterselie, fijngehakt
    150 ml crème fraîche, 150 gram ricotta kan ook.
    Peper en zout

    ravioli_met_salieboter.jpg

    Bereid eerst de vulling.

    Snij de paddenstoelen.
    De paddenstoelen kan je vaak in een mix kopen bij de groenteman of versafdeling.
    Koop de meest verse, hoe verser de paddenstoelen hoe beter.
    Fruit de paddenstoelen in hete olie en boter.
    Voeg de knoflook toe en laat deze mee fruiten tot de paddenstoelen zacht zijn en het vocht verdampt is.
    Laat het vocht goed verdampen meeste mensen houden dit mengsel te vochtig.
    Hak de paddenstoelen klein eventueel met een keuken machine.
    Voeg peterselie en crème fraîche toe.
    Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
    Laat het mengsel afkoelen.

    Bereid het deeg.

    Klop de eieren en meng ze met de bloem en het zout.
    Voeg voldoende warme melk toe tot er een stevig deeg ontstaat.
    Kneed het deeg ongeveer 10 minuten.
    Verpak het deeg in huishoud folie of doe dit in een plastic zak en laat dit ongeveer 15 minuten rusten.
    Verdeel het deeg in twee delen en rol beide delen zo dun mogelijk uit.
    Steek met een koekjessteker rondjes uit van ongeveer 7-8 cm.
    Bestrijk de randjes van de rondjes en doe er een eetlepel vulling op.
    Let op dat in de kussentjes geen lucht meer zit.
    Vouw de rondjes dubbel en de randen stevig op elkaar dit kan met een vork of een ravioli mal.

    Maak de bospadenstoelen saus.

    Kook de ravioli gedurende drie minuten in ruim kokend water met twee bouillon blokjes toegevoegd tot ze gaar zijn.
    Laat ze uitlekken en dien het op met bospadenstoelen saus en / of geraspte goede Parmezaanse kaas.


    Simpele bospadenstoelen saus.

    Snijd de bospadenstoelen.
    Bak deze in  hete olie en boter.
    Doe er wat kookroom bij.
    Optioneel wat gehakte peterselie
    Zout en peper naar eigen smaak
    Zelf doe ik er soms ook wat zelfgemaakte bospadenstoel bouillon bij - maar uit een pakje of flesje kan ook.


    Noot
    Zelf vind ik de ravioli op diverse manieren lekker.
    Met Salie boter.
    Met wat geraspte truffel.
    Puur met wat Parmezaan.

    Zelf gebruik ik zelf gezochte paddenstoelen gedroogd of ingemaakt, maar vers zijn ze het allerlekkerst. Maak de ravioli voor een aantal dagen je kan deze makkelijk afgesloten 1 - 2 weken bewaren als je goed schoon werkt en eet deze dan afwisselend met saus, salie of parmezaan. Een saus van 1 eetlepel pesto met 125 ml kookroom of sojaroom is ook erg lekker erbij. De bospadenstoel ravioli is wel mijn favoriet en krijg er door de afwisseling eigenlijk nooit genoeg van. Je kan de ravioli ook maken met een spinazie of zalm vulling, maar ook ricotta, gehakt of gorgonzola kan natuurlijk ook en dan een heerlijke walnootsaus erbij bijvoorbeeld.

    A fijn een heerlijk afwisselend gerecht en recept dus. Vaak bak ik ook nog focaccia en maak ik heerlijke caponata met aubergine zal de volgende keer daar het recept van geven.



  • MarcusMarcus Gebruiker
    Mocht je nou geen zin hebben in pastadeeg te maken kan je ook bijvoorbeeld voor de ravioli gewoon kant en klare wonton vellen uit de toko gebruiken.
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    Ik heb het ook wel eens gemaakt met verse lasagnevellen uit de koeling in de supermarkt.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #124
    [size=14pt]Glutenvrije koolhydraatarme pizza[/size]

    2015-04-11-22.21.08.png

    Vorige week heb ik deze pizza klaar gemaakt en was super smakelijk daarom wil ik het hier met jullie delen, Het is geen recept van mezelf komt zo bij een ander vandaan maar erg lekker en zeker waard om vaker te maken, heb het vorige week zo nagemaakt maar ga er zeker verder mee experimenteren.

    De bodem is vervangen voor een lichte bloemkoolbodem. Een dun laagje tomatenpuree en super veel verse groenten. Afgewerkt met een beetje kaas. Deze pizza kan zeker vaker in een menu ingepland worden. Het is in het begin even wennen aan de andere bodem maar samen met de smaken van de andere groenten is het echt heel lekker en super licht. Je hoeft je dus niet te beperken tot 1 stukje.


    INGREDIENTEN

    *el= eetlepel

    Bodem:

    1 bloemkool
    60 tot 80 g amandelmeel (afhankelijk van de grootte van de bloemkool)
    1 el kokosbloem
    een snuf roze Himalayazout of ander zeezout
    1 – 2 el gedroogde oregano
    3 biologische scharreleieren: losgeklopt
    2-3 el geraspte Pecorino Romano (schapenkaas)

    Topping:

    2-3 el geraspte Pecorino
    1 klein blikje tomatenpuree of tomatenpesto
    groentjes naar keuze (champignons, courgette, zongedroogde tomaatjes,..)
    Optioneel: mozzarella

    Afwerking:

    Rucola
    basilicum

    De werkwijze

    Verwarm de oven voor op 200°C en leg een groot vel bakpapier op 2 ovenplaten.

    Snij de bloemkool in stukken en doe ze in de Magimix waar je ze tot “rijstkorrels” maalt. Duw het overtollig vocht uit de bloemkoolkorrels in een kaasdoek (thuis gebruik ik een notenmelkzak). Doe de bloemkoolkorrels in een ruime kom en meng er het amandelmeel, kokosmeel, gedroogde oregano, zout en Pecorino onder. Klop de eitjes los en meng ze bij de rest. Kneed nu met je handen het “deeg” tot 2 bollen. Leg op elke bakplaat 1 bol. Duw met je vinger de bol tot de vorm van een pizzabodem. Zorg ervoor dat de kantjes iets naar boven staan. Zet voor 25 minuten in de oven totdat de bodem lichtbruin wordt.

    Bereid ondertussen de topping.

    Neem de bodem uit de oven en strooi de Pecorino erover. Dit helpt de deeg beter bijeen te houden. Strijk er de tomatenpesto over en beleg met je topping en mozzarella.

    Zet opnieuw in de oven tot de mozzarella gesmolten is.

    Werk of met rucola, basilicum en een scheutje extra vergin olijfolie.

    Het recept heb ik overgenomen van de website van eat good feel good in Belgie kijk hier.

    Eet smakelijk.

    Marcus.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    In Zweden maak ik vaak daslook pesto

    150 gram daslookblad.
    3 tenen knoflook.
    100 gram pijnboompitten even in koekenpan geroosterd goed blijven schudden met de pan.
    100 - 120 gram Parmezaanse kaas.
    2-3 dl hele goede olijfolie.
    wat peper en wat zout naar smaak

    Meng alles in een keukenmachine of een beker met een staafmixer. Voeg naar eigen inzicht en smaak zover nodig steeds wat extra olie toe om het smeuïger te maken.

    Doe het in een jampot of weckpot en bewaar in koelkast je kan het ook in een ijsblokjes vorm invriezen.

    Op mijn landje staan hele velden met daslook maar ook vele andere kruiden zal wat recepten plaatsen van wilde groenten en wilde kruiden die ik zoal maak.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    Tiramisu met kastanjepuree

    Gisteren een erg lekkere nagerecht gemaakt tiramisu met kastanjepuree....het recept is niet van mezelf hier bij de foto uit het blad met het recept.

    do4f2x.jpg
  • MaryMary Gebruiker
    Dit is 1 van mijn lievelingseten recepten, en het is heel makkelijk te maken.

    Bie­ten­ri­sot­to met spek­jes (uit de Allerhande)

    Ingrediënten (voor 4 personen):
    2 uien
    300 g ontbijtspek (stukje)
    1 liter rundvleesbouillon (van 1 tablet)
    50 g boter
    150 ml droge witte wijn
    300 g risottorijst (zak à 500 g)
    400 g geraspte bietjes (koelvers)
    75 g rucola

    Bereiden:
    Snipper de ui en snijd het spek in reepjes. Verhit de bouillon. Smelt de helft van de boter in een soeppan en fruit de ui 1 min. Doe de spekreepjes erbij en bak nog 3 min. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.
    Voeg daarna de bouillon toe tot de rijst net onder staat. Laat de rijst alle bouillon opnemen. Roer regelmatig en voeg telkens een nieuwe scheut toe. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de bietjes en de rest van de boter toe en verwarm nog 1-2 min.
    Breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden. Serveer met de rucolasla.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    @Mary erg lekker hoor.

    Kwam in Duitsland een leuke keramische tafel oven tegen die op theelichtjes werkt. in een woord geniaal en decoratief op tafel ook erg leuk lijkt me zo.

    https://www.youtube.com/watch?v=REnWCsrTmTo

    https://www.youtube.com/watch?v=MA4loGQ_CCw

  • MarcusMarcus Gebruiker
    #129 edited februari 2017
    Ottolenghi's aubergine cheesecake

    Mijn partner heeft dit weekend een erg lekkere taart gemaakt voor het eten. Het is Ottolenghi's aubergine cheesecake wil het recept graag met jullie delen het staat niet in de kookboeken van Ottolenghi maar komt uit de Guardian waar hij een kolom heeft en diverse recepten staan die niet(of nog niet) in zijn boeken staan.

    2cmptep.jpg

    Ingrediënten.
    2 aubergines, in plakken gesneden van 1½ cm.
    150 gr feta, in kleine blokjes gesneden.
    150 gr roomkaas.
    60 ml slagroom.
    3 eieren.
    150 g kleine tomaatjes, b.v. cherrytomaatjes, doormidden gesneden.
    2 eetl verse oregano, in stukjes gescheurd.
    90 ml olijfolie.
    zout en zwarte peper naar smaak.
    3/4 tl za'atar (optioneel).

    Bereiding.
    Snijd de aubergines in plakjes van 1 1/2 cm en leg deze op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bestrijk de aubergines met olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Rooster ze 40 minuten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn. Laat afkoelen, dit kan je eventueel zelfs de avond van te voren maken.

    Doe de feta, roomkaas, room, eieren en wat zwarte peper in een kom en klop alles goed door elkaar tot je een egaal en stevig mengsel hebt. Wees voorzichtig met het toevoegen van zout de feta is al zout liever geen zout toevoegen dan te veel!!

    Verwarm de oven op 150 graden, neem een springvorm van 22 - 25 cm en smeer deze met olijfolie en bekleed de bodem en de zijkanten met bakpapier. doe de aubergines over de bodem en leg de tomaatjes erop. Verdeel de helft van de oregano erover.

    Giet het kaas ei mengsel erover, trek voorzichtig een paar aubergine plakje naar boven ter decoratie zodat je die straks als de taart klaar is nog ziet. Verdeel de rest van de oregano erover en zet de vorm 30 minuten in de oven.

    Maak intussen 3/4 tl za'atar aan met 2 tl olijfolie.

    Haal de cheesetaart uit de oven en laat even wat afkoelen voordat je de rand van de springvorm verwijderd. Snijd de taart in punten smeer de za'atar er over uit. Gebruik je geen za'atar doe er dan een 1 tl olijfolie over of olijfolie met oregano erin. Je kan ook in plaats van za'atar bestrooien met wat geroosterde sesamzaadjes.

    Bron

    Overzicht van alle recepten in de Guardian van Ottolenghi

    Noot: Ottolenghi gebruikt een vierkante vorm maar vind ik altijd minder charmant op het bord staan.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    Saag aloo voor twee personen

    Een van de gerechten die ik regelmatig maak en tot een van mijn favorieten behoort is saag aloo maar ook saag paneer hier even het recept voor saag aloo.

    Ingredienten

    2 el kokosolie, koolzaadolie of kruidenolie
    1 tl komijnzaad
    10 verse (of vers ingevroren) curryblaadjes (te vinden in de toko)
    1 ui, fijngesneden
    1-3 groene chilipepers, naar smaak
    snufje kurkumapoeder
    1 tl nigellazaad (te vinden in de toko)
    2 el knoflook-gemberpasta
    20 cherrytomaten, gehalveerd
    2 grote voorgegaarde aardappels, plus 200 ml aardappelkookvocht
    200 g verse babybladspinazie, 30 seconden geblancheerd en grofgehakt
    1 tl garam masala
    zout en versgemalen zwarte peper

    Bereiding

    - Verhit de olie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur, tot de olie begint te borrelen.
    - Voeg het komijnzaad toe en bak ongeveer 30 seconden tot het aroma van het komijnzaad vrijkomt. Voeg nu de curryblaadjes toe, gevolgd door de fijngesneden ui, de groene chilipepers, het kurkumapoeder en het nigellazaad, en bak tot de ui zacht en glazig is.
    - Roer de knoflook-gemberpasta erdoor. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe en roer alles goed door elkaar.
    - Voeg nu de aardappels en hun kookvocht toe en laat een paar minuten zachtjes koken, tot de saus is ingedikt en de aardappels warm zijn. Roer de grofgehakte spinazie erdoor. Als je liever spinaziepuree gebruikt, voeg deze dan nu toe.
    - Laat nog 1 minuut zachtjes koken, tot de saus de gewenste consistentie heeft. Als je meer saus wilt, voeg dan nog wat kookvocht toe.
    Bestrooi met de garam masala en breng op smaak met zout en peper.


    Bron uit: The Curry Guy, Dan Toombs (Good Cook, 19,95 euro).

    Dit boek bevat meer dan honderd recepten voor voorgerechten, curry's, tandoorimaaltijden en groente- en bijgerechten om thuis te bereiden. Om ze zo even goed te maken als in je favoriete Indiase restaurant - of zelfs nog beter. Wanneer je de essentiële basisrecepten eenmaal hebt gemaakt, zet je binnen 10 minuten een klassieke curry op tafel.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    Pompoen muffins

    Vanochtend weer heerlijke pompoen muffins gebakken hier het recept.

    Pompoen-muffins-2-e1455799757975.jpg

    Benodigdheden voor ongeveer 10 stuks:

    150 gram amandelmeel
    80 gram fles pompoen
    3 eieren
    ½ tl-vanille extract
    1 tl bakpoeder / wijnsteenbakpoeder
    1 el koek/speculaas kruiden
    Stevia of Erythritol naar smaak
    Olijfolie
    Snufje zout

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
    Kook de pompoen blokjes gaar. Pureer daarna met een staafmixer.
    Meng het amandelmeel met de zout in een kom.
    Klop de eieren los bij het amandelmeel. Voeg de pompoenpuree toe. Mix goed door elkaar.
    Voeg de vanille extract, de bakpoeder, de kruiden en de zoetstof naar smaak toe. Meng door elkaar heen.
    Smeer de muffinvormpjes in met een beetje olijfolie.
    Schep het beslag in de muffin vormpjes.
    Zet voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #132 edited februari 2018
    Verantwoord vlees

    Wildernis vlees

    In steeds meer natuurgebieden keert natuur terug zoals we haar lang niet hebben gekend; wild, ruig en van een ongekende rijkdom. Nederlandse Wildernis, zou je kunnen zeggen. Vrij levende paarden en runderen leven hier in zelfgekozen kuddeverbanden en hebben het mooiste leven dat een rund of paard zich kan wensen. Hoewel alle dieren in principe oud mogen worden, sterven zij niet allemaal van ouderdom. Jaarlijks moeten een aantal dieren worden geslacht. Na keuring worden deze dieren door professionele slagers verwerkt tot het natuurlijkste én meest diervriendelijke vlees van Nederland.

    th_3juli2016c.jpg?itok=NTpEZhd-

    Wildernis dieren eten voornamelijk grassen en kruiden (omega 3, calcium, ijzer) en soms hooi maar geen mais, granen etc. Hierdoor eten de beesten dus natuurlijker en zijn ook gespierder ipv vetter dan gewoon vee. Een wild dier is gehard en gezond door natuurlijke voeding terwijl de gewone dieren overeind worden gehouden mbv medicijnen.

    Afgelopen week heb ik een pakketje met vlees besteld bij wildernisvlees.

    Wildrundvlees lijkt me ook eens de moeite waard om bij te bestellen.

    Linkjes met wild en wildernisvlees.

    https://www.grondbezit.nl/wild-en-natuurvlees.html
    https://www.inhetlandschap.nl/landschapsproducten/landschapsvlees/

  • MarcusMarcus Gebruiker
    #133 edited april 2018
    Tussen de middag een lekkere lunch vis salade gemaakt. Het recept komt van A. Vogel site, die van de homeopathische geneesmiddelen. Nu ben ik geen grote witlof eter en fan maar deze salade met witlof vond ik heerlijk en wilde ik daarom graag delen met jullie.

    Vis witlof salade.

    lenteweek_fish_with_lof.jpg

    Ingrediënten:

    2 kleine makreelfilets
    3 augurken
    2 handjes veldsla (half zakje)
    1 sjalotje, gesnipperd
    1 grote witlof
    1 eetlepel mayonaise
    1 eetlepel olijfolie
    sap van een halve citroen
    Herbamare kruidenzout
    Peper

    1. Meng in een kommetje mayonaise, olijfolie en citroensap.

    2. Voeg Herbamare - kruidenzout en peper toe.

    3. Ontdoe de makreelfilets van hun velletje en snijd ze in stukjes.

    4. Snijd ook de witlof, het sjalotje en de augurken in kleine stukjes en doe in een kom of bakje.

    5. Voeg de veldsla toe. Giet de dressing erover en hussel goed door.

    Maak je je lunch van tevoren klaar? Doe dan de dressing onderin het bakje en stapel de overige ingrediënten erbovenop.

    Bron: A. Vogel website door Hetty Crèvecoeur.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #134 edited april 2018
    Knolselderij fermenteren.

    Elk jaar doen mijn partner en ik een workshop of korte cursus. Zo hebben we ook al cursus fermenteren gedaan en het hebben we het boek verrot lekker aangeschaft. Deze workshop kunnen we jullie aanbevelen. We fermenteren en verzuren wel meer misschien dat ik hier af en toe daarover wat neerzet.

    Uit het boek verrot lekker komt het volgende recept om knolselderij te fermenteren het is erg makkelijk, zo klaar en je kan er heerlijke salades meemaken of als bijgerecht bij een vleesgerecht.

    Benodigheden:
    25 g zeezout
    1/2 kg knolselderij
    1/2 ltr koud water
    1 zure appel

    Om aan te maken:
    Mosterd
    Mayonaise
    Yoghurt
    Peper vers uit de molen.

    Verwerking wijze:
    Maak een pekelbad van het water en het zout, roer net zolang tot al het zout is opgelost.
    Schil de knolselderij en rasp deze op een grove rasp, doe in een grote kom.
    Schil de appel en verwijder het klokhuis, rasp deze ook grof en meng dit, laat de appel uitlekken en doe het zonder het vocht van de appel door de knolselderij. Giet er nu zoveel pekelwater op tot het mengsel onder staat.

    Dek de kom af met een deksel, kaasdoek of theedoek dan kunnen er geen vliegjes bijkomen. Je kan later het in een weckpot overdoen als je die hebt.

    Zet de weckpot/pot op het aanrecht en laat deze tenminste 10 - 12 uur staan (fermenteren). Kan ook langer, het mengsel zal dan zuurder worden. Als je van niet zo zuurder houdt, zet het dan in koelkast, dan zal het fermentatie proces bijna stoppen.

    Schep voor de salade het mengsel of zoveel je nodig hebt uit de pekel en knijp het vocht er lichtjes uit. Meng er naar smaak mayonaise, yoghurt en mosterd door en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.

    Zet de salade als die klaar is tot gebruik in de koelkast.



    Noot:
    Zo maak ik ook mijn eigen azijn en andere gefermenteerde dingen het is leuk om te doen, te experimenteren en ook nog eens erg lekker. Veel tijd kost het allemaal niet kan je tijdens het gewone eten koken door doen.

    Ook erg simpel en heerlijk bij een vleesgerecht ... als je uien gebruikt ... neem de schillen van de rode ui en droog deze op 50 graden 90 minuten of tot het droog is in de oven ... maal dit fijn (ik heb een oude koffie maller) en doe het in een goed afgesloten bus. Je kan een klein beetje steeds over het gerecht strooien of in een dressing.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #135 edited april 2018
    Krokante groentehapjes met basilicum

    5955087.jpg

    Ingredienten:

    1 courgette, 1 rode paprika, 1 kleine venkel, 1 teen knoflook, 1 ui, olijfolie, 3 takjes basilicum, 40 g boter, 4 vellen brickdeeg.

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Was alle groenten. Verwijder de uiteinden van de courgette en snij de courgette in kleine blokjes. Halveer de rode paprika, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwijder het taaie, buitenste blad van de venkel en snij de rest in kleine blokjes. Pel de knoflook en de ui en snipper fijn.

    Verhit een scheut olijfolie in een sauteerpan en fruit de knoflook en de ui 10 minuten glazig. Voeg de overige groenten toe, kruid met peper en zout. Laat 30 minuten zeer zacht stoven.

    Was het basilicum, haal de blaadjes van de takjes en hak fijn.

    Smelt de boter en bestrijk er het brickdeeg mee. Schik telkens een reep groenten over één zijkant van de vellen brickdeeg. Strooi er wat fijngehakt basilicum over en rol het brickdeeg op. Snij de rollen bij en verdeel in hapklare brokjes. Leg op een bakplaat en bak 10 à 15 minuten in de oven; let erop dat de hapjes niet te bruin bakken.

    Schik de groentehapjes op een serveerschotel, werk af met de rest van het fijngehakte basilicum en serveer lauw of koud.


    Noot: Heb dit laatst als borrelhapje gemaakt erg lekker en de oven die het werk eigenlijk, misstaat als voorgerecht ook niet.

    Brickdeeg en filodeeg is niet het zelfde al komen beide uit de Noord -Afrikaanse keuken. Filodeeg is dunner dan brickdeeg, brickdeeg is wat stugger. Als je filodeeg gebruikt in dit recept kan je het beste een dubbel vel gebruiken.

    Bron
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #136 edited oktober 2018
    Vandaag verschillende soorten salade gemaakt voor paar dagen ook om morgen te gaan picknicken.

    - Volkoren pasta salade met kippengehakt balletjes.
    - Coleslaw salade.
    - Volkoren vlinder pasta salade met kleine rivierkreeftjes.
    - Simpele garnalen salade.

    Heb daarom vandaag kippengehaktballetjes op zijn Zweeds gemaakt voor in één van de pasta's. De kippen gehakt balletjes worden anders gekruid dan in Nederland er zit namelijk piment in. Zal het recept van de balletjes wel eens hier neerzetten.

    Simpele pasta salade met kippengehaktballetjes op zijn Zweeds.

    200 gr volkoren fusilli koken en snel afkoelen.
    1 paprika in kleine brunoise blokjes snijden.
    1 blikje crème fraîche of Philadelphia light.
    2-3 eetlepels sweet chili saus.
    200 gram kippen gehaktballetjes.

    Coleslaw salade.

    Met de keuken machine met de julienne schijf.
    2 winterwortels.
    1/2 witte kool.
    In julienne snijden.

    1 zakje Sultana rozijnen.
    1 bakje Griekse yoghurt.

    Het geheel goed door elkaar mengen en in een plastic schaal een nacht in de koelkast weg zetten , de zuurtje uit de yoghurt zorgt voor een licht kookproces van de witte kool en de wortels ook komen de natuurlijke suikers uit de rozijnen vrij pas na minimaal één nacht is de salade pas klaar en lekker.


    Simpele vlinderpasta salade

    200 gr Volkoren vlinderpasta koken en snel afkoelen.
    1 komkommer in kleine brunoise blokjes snijden, haal het zaad er eerst uit.
    20 zwarte olijven in schijfjes gesneden.
    10 zongedroogde tomaten in kleine brunoise blokjes snijden.
    5 zongedroogde tomaten op olie in kleine brunoise blokjes snijden.
    Kleine rivierkreeftjes.
    Beetje kappertjes gehakt.

    Dressing:
    2 eetlepel peterselie
    30 ml hele goede olijfolie
    Beetje azijn balsamico of wijnazijn.
    2 knoflook teentjes
    Peper naar smaak en behoefte
    Zout naar smaak en behoefte


    Heel simpele garnalen salade:
    1 prei in julliene gesneden.
    300 gr roze garnalen
    1 pakje surimi gesneden
    1 theelepel beetje mosterd
    2 eetlepel yogonaise of 1 eetl mayo en 1 eetl yoghurt

    Dit soort salades maakte ik in Zweden paar keer per week en onze lunch bestond grotendeels uit dit soort salades. Stokboord en kruidenboter erbij, in Zweden gebruikten we dan Wasa knackebröd, vaak ook vers gerookte zalm erbij die daar niet al te duur is en echt gerookt is.
Log in of Registreer om te reageren.