Droge huid op gezicht/nek

Hallo, ik ben hier nieuw, ik was wat aan het zoeken over astma, ik ben al sinds mijn geboorte een astmapatient, en dat is eigenlijk wel kut.

Ik heb de laatste tijd last van een droge huid, niet over mijn heel lichaam, maar gezicht + nek voelen droog aan. En jeukt veel. Ik gebruik sinds enkele dagen van die Nivea creme, dit helpt wel, maar niet genoeg. Bestaan er middeltjes om dit tegen te gaan? Nadat ik een douche pak, is het pas erg, dan voelt alles zo droog aan, en jeukt het verschrikkelijk....

Btw, hebben jullie rond deze tijd van het jaar ook niet veel last van kortademigheid?

Groetjes

Reacties

 • GrungerGrunger Gebruiker
  Hallo allereerst van harte welkom op het forum!
  Ja ik herken je klachten wel, heb zelf ook al vanaf m,n geboorte allergische astma en ik heb ook een droge huid, en ja ik heb het met dit warme weer ook vaak erg benauwd.
 • sammytjhuusammytjhuu Gebruiker
  hey,

  voor de droge huidgebruik ik altijd babylotion ;) heb een heel gevoelige huid en dat werkt ontzettend goed ! :) misschien ook een idee voor jou ? :)

  en wat betreft die benauwdheid.. dit is juist mijn beter periode.. ;) maar allergieen en prikkelbaarheid van de longen spelen daarin een grote rol ;) dus ook weerwisselingen enz... ;)

  knuf sam
 • ..agnes....agnes.. Gebruiker
  Haay

  Ik heb hetzelfde probleem als jou.

  Exceem kan ook komen door stress, misschien dat je dat veel hebt ?

  Erg goed daartegen werkt ;; Ossenzalf , het is een vettende zalf, het werkt vooral goed tegen de droogte, tegen de jeuk zal ik voor de zekerheid toch even naar de dokter gaan, dan kun je tabletten krijgen of een hormonenzalf (ik zou dan kiezen voor de kleine tabletjes)

  Groetjes Agnes
 • CelestaCelesta Gebruiker
  Hoi.

  Mijn zoontje het er oko heel erg veel last van. Alshij het moeilijk krijgt dan krijgt hij oko meteen een zeerd roge huiderbij. Dus ik heb standaad een vette creme thuis liggen ik smeer hem daarmee in voro hij gaat slapen en dat werkt goed.

  Ik heb nu vaseline creme via de kinderarts gekrege Werkt super
 • SnoekBaars8SnoekBaars8 Gebruiker
  Klok tekort (bier op dat nenkie) B-)
 • MarloekeMarloeke Gebruiker
  ik heb een huidziekte en een hele drogenhuid krijg van de H.A. een hele goede creme en het help. :!!
Log in of Registreer om te reageren.