astma 's nachts en de dokter wil niet doorverwijzen

26-01-2007 om 19:09 uur

Hoi

ik heb de laatste 6/7 weken snachts heel erg last van zware aanvallen dan word ik wakker stik ik bijna. maar de ventoline en seretide willen dan niet werken soms zit ik daar zo wel anderhalf tot 2 uur
Ik ben diverse keren bij de dokter geweest. elke keer krijg ik een prednison stootkuur. Verder zegt hij dat ik me aanstel want als hij gaat luisteren enzo hoort hij niks

Vandaag weer bij dokter geweest Weer een prednison kuur voor 20 dagen ( word steeds zwaardere eerst had ik prednison 20 toen 40 toen 80 en nu prednisolon 100
Ik heb heel erg last van de bijwerkingen vooral het aankomen. hoef maar een slok water te drinken of ik kom een kilo aan. ik eet ook bijna niks meer me ouders zijn nu bang dat ik anorexia heb maar ik durf gewoon niet te eten vanwege de prednisolon

Maar goed ik heb gevraagd of hij me wou doorverwijzen want ik loop daar nu al 6/7 weken mee rond ik ben steeds meer moe en lamlendig en met hem kom ik geen steek vooruit het word steeds erger lijkt het wel.
Maar hij zegt dat het niet nodig is om mij door te verwijzen naar een longarts
Kan ik daar iets tegendoen ?? bijv zelf naar een longarts gaan
Want ook als ik vraag om een second opinion begint hij te lachen en zwaait hij het weg.

Nouhja goed ik hoop dat iemand mij kan helpen met mijn dilemma
groetjes
Marjolein

Login of registreer om te reageren
26-01-2007 om 19:33 uur

Hallo Marjolein  :W,
Lijkt me echt heel vervelend als je door je huisarts niet serieus genomen wordt. Het is heel herkenbaar dat je 's nachts klachten hebt en overdag alles goed lijkt te zijn. Een longarts zou je volgens mij goed kunnen onderzoeken met bijvoorbeeld een provocatietest. Als je huisarts je niet door wil verwijzen, zou ik op zoek gaan naar een andere huisarts voor een second opinion, want steeds hogere dosering prednison, is natuurlijk ook geen wenselijke situatie, zoals je zelf ook aangeeft.
Heel sterkte hiermee!!
Groeten Veronie

Login of registreer om te reageren
26-01-2007 om 22:40 uur

Hey Marjolein,

Je huisarts moet je doorverwijzen naar een longarts als hij zelf je astma niet onder controle krijgt. Ik ben geen arts, maar het klinkt niet erg 'onder controle'. Ik zou gewoon een andere huisarts bellen, je hoeft toch niet via je eigen huisarts een andere te vinden? Ik zou gewoon een ander in je gemeente bellen. 's Nachts benauwd zijn is in ieder geval een teken dan je astma niet onder controle is, dus dat zou ik zeker noemen. En ook dat de vele kuren prednisolon niet helpen.

Heel veel sterkte hoor!

wendy

Login of registreer om te reageren
26-01-2007 om 22:46 uur

Hi marojolein,

Jij hebt recht op een doorverwijziging! T is lastig om zover te gaan dat je moet eisen om een verwijzing, maar je astma is echt niet onder controle zo te lezen. Je kan denk ik niet zelf het ziekenhuis bellen voor een afspraak, dat moet vast via de huisarts. Dus probeer echt bij je volgende bezoek op je strepen te blijven staan. En als je het zelf niet aandurft om op je strepen te staan, neem dan bijv je ouders mee of iemand anders die je steunt. Meestal als ze door hebben dat je het serieus meent, dan willen ze wel meewerken. En anders kan je altijd nog in het weekend bijv naar de huisartsenpost en daar om een second opinion vragen.

Heel veel sterkte en veel succes!

liefs bioloogje

Login of registreer om te reageren
29-01-2007 om 19:05 uur

hoi meid

ik ben het totaal met de anderen eens. Eis dt je doorverwezen word meid Je hebt er recht ope. Desnoods wacht je tot je dokter op vakantie is of ga bij en andere HA..
Ik hoop dat je er snel vanaf bent meid
Sterkte ermee

kus celes

Login of registreer om te reageren
31-01-2007 om 11:05 uur

Hallo Roosjuh,
Hoe gaat het nu met je? Ik vind het wel een beetje raar dat je huisarts je volstopt met prednison, n.b. 100 mg wat echt wel heel veel is en je niet door wil verwijzen!! Je moet er echt op staan, hoor, want als hij je slecht genoeg vind om 100 mg prednison voor te schrijven dan moet hij je wel doorverwijzen... Ik hoop dat je het doet en dat het je lukt, moet wel, anders bel je gewoon met de assistente van de longarts en leg je het probleem voor, misschien dat dat helpt. Sterkte, Irene

Login of registreer om te reageren
31-01-2007 om 18:19 uur

Hoi irene

Ik ben idd weer naar dokter gegaan en gezegt dat ik absoluut geen prednisolon meer wil :X
en dat ik naar een longarts wil ( was vrij opgefokt :@ ) maar hij wou het nog 1x proberen met
Symbicort ofzo ( nooit van gehoort ) Maar goed we kijken het nu 1 week aan gaat het volgende week nog niet beter de verwijsbrief ligt nu klaar..

Maar moet zeggen dat ik het nu heel eng vind want ik ben heel vaak heel erg benauwd.. en heb al mijn medicijnen moeten inleveren ( seretide en ventoline ) nu heb ik alleen nog maar symbicort en die mag ik maar 2x per dag gebruiken :S Ik zie mezelf al helemaal zitten zwaar benauwd en geen medicijnen in de buurt. Maar volgens de dokter moest dit gaan helpen.
Nou laten we hopen.
Dankje voor jullie belangstelling ;D
Door jullie ben ik ook echt op mijn strepen gaan staan ( wat ik anders nooit had gedurft ) ik dacht altijd jaah hij is de dokter hij zal wel gelijk hebben.
Heel veel groetjes en kusjes
Marjolein

Login of registreer om te reageren
31-01-2007 om 19:34 uur

Hallo,Marjolein

Symbicort is een combinatiemedicijn tussen waarin corticosteroiden/luchtverwijderaar, het is wat sterker dan ventolin en seretide. Als je alleen maar benauwder wordt en je denkt dat het niet meer gaat dan zou ik naar de eerste hulp gaan, dan kom je automtisch bij een longarts terecht!

Sterkte Irene

Login of registreer om te reageren
31-01-2007 om 20:05 uur

Hi marjolein,

Goed dat je zo op je strepen bent gaan staan! Heb je nou nog wel noodmedicatie? Hopelijk werkt de symbicort beter. Veel sterkte!

liefs bioloogje

Login of registreer om te reageren
31-01-2007 om 21:30 uur

Beste Roosjuh,
Onbegrijpelijk dat je huisarts het in eigen hand wil houden en je niet doorverwijst naar de specialist. Als ik je verhaal lees, begrijp ik je angst heel goed en voel ik zo met je mee!
Je hebt altijd recht op een second opinion (informeer desnoods nog even bij je verzekeraar): DOEN!
Maak zo spoedig mogelijk een afspraak elders. Die kan/zal jou wellicht ook de verwijsbrief geven.
Blijf hier niet mee doorlopen hoor. Ben zelf pas - na 6 maanden tobben - doorverwezen naar een longarts en daar gisteren geweest en: hij gaf mij helemaal gelijk. Ik had er al véél eerder moeten zitten. Zijn tip om samen met de huisarts altijd een tijdspad te stellen (en daarmee vooraf een duidelijke afspraak te maken): dus b.v. over 2 weken moeten de klachten minder/weg zijn. Zo niet is de ingeslagen weg blijkbaar niet de goede en krijg ik een verwijzing van je.
Nou, jij hebt hem nu lang genoeg de kans gegeven zou ik zeggen.
Wat bezielt die huisartsen toch?
Veel succes en sterkte, hoop dat je je gauw beter voelt.

Login of registreer om te reageren