Graag wat raad

16-12-2006 om 14:15 uur

Hoi,

Had graag wat raad gehad rond de symptomen van astma. Ik sukkel sinds enkele maanden (3 of 4 dat ik erg last heb) nogal tamelijk met mijn luchtwegen. Een goeie 2 maand geleden een bronchitis gehad, en sindsdien blijf ik een brandend gevoel hebben in mijn luchtwegen. Deze pijn situeert zich van juist boven mijn longen tot bijna in mijn keel. Ik weet eigenlijk niet of ik astma heb, of iets anders, ben hiervoor nog steeds naar de dokter aan het lopen, maar 5 consultaties en enkele testen voor allergie en longfuncties bij een specialist later, heeft men nog steeds geen uitsluitsel. Moet wel zeggen dat ik een aantal jaren gerookt heb. De eerste keer dat ik deze symptomen had was verleden jaar, maar toen is het overgegaan na een goeie maand. Ondertussen ben ik anderhalf maand zo goed als gestopt, in de weekends faalt dat stoppen wel eens, maar na 2 of 3 sigaretten gaat de boel in de vuilbak, kan er ook niet meer tegen, als ik nog  rook krijg ik onmiddelijk veel meer last. Betreffende dat branderig gevoel, ik heb hier niet altijd evenveel last van; wel constant, maar 's avonds wordt het dikwijls erger, een paar dagen geleden ging ik joggen en had ik enorm last toen ik terugkwam, het is nog steeds niet erg gebeterd. Ik heb dit nooit eerder gehad na het sporten. Qua allergieën ben ik allergisch voor katten, maar ik heb geen katten, dus daar kan het niet van zijn. Voor de rest zijn alle testen eigenlijk goed, mijn longen zijn zo goed als van de gemiddelde mens, en op de foto's is ook niets te zien. Ik heb geen last van kortademigheid, soms wel wat benauwd als die irritaties opflakkeren. Moet nu al 2 maand een puffer gebruiken, maar weg gaat het daar dus niet mee.
Daarom had graag wat raad gehad, zijn deze symptomen herkenbaar voor astma? En is het normaal dat iemand daar op 27-jarige leeftijd plots last van kan krijgen?

Groetjes
Mike

Login of registreer om te reageren
16-12-2006 om 14:57 uur

hoi mike,

sorry maar ik kan je hier niet verder mee helpen, ik ken deze symptomen niet.
misschien dat anderen je hier verder mee kunnen helpen

liefs mirjan

Login of registreer om te reageren
17-12-2006 om 18:13 uur

Hoi Mike,

Ik herken deels uw verhaal want het komt voor een groot  deel overeen met mijn. Maar ik had wel rapper uitsluitsel over wat het was. De specialist hielt het op astma

Login of registreer om te reageren
19-01-2007 om 18:12 uur

Hoi Mike,

Ik herken je klachten wat betreft het branderig gevoel. Ik heb het ook zo nu en dan en heb het gevoel of mijn keel en slokdarm of longen in brand staan. Wat er in brand staat weet ik niet precies. Dat gevoel kan een paar minuten tot een half uur aanhouden en ik drink dan veel water. Ik weet niet of het daarmee weggaat maar na een paar minuten voel ik het zakken. Heel vervelend en soms een beetje schrikken vind ik. Ik weet dat ik sinds twee jaar astma heb en weet niet of het specifiek bij Astma hoort. Ik heb destijds een bronchoscopie gehad en daar is niets geks uitgekomen. Alles was rustig. Ik kan me je ongerustheid voorstellen, maar ik denk dat stoppen met roken heel goed voor je zou zijn (voor iedereen natuurlijk), maar zeker als je zulke klachten hebt! Sporten in de kou zal het verergeren, dat heb ik zelf ervaren maar ik zou zeker blijven sporten zodat je in goede conditie blijft.
Sterkte!

Leonie

Login of registreer om te reageren
20-01-2007 om 18:05 uur

goedendag

Wil even reageren op jou klachten,deze kunnen namelijk wijzen op ontsteking van de slokdarm.
Dit komt door maagzuur,hoef je niet altijd te merken.Alleen de klachten van gevoel dat net boven de longen tot keel in brand staat erg herkenbaar.
Probleem is bij mij met omeprazol (maagzuurremmer via dokter)verholpen.
Misschien heb je er wat aan
groetjes marit

Login of registreer om te reageren