Astmatisch meisje van 8 ?

nienkenienke Gebruiker
edited september 2005 in Astma en kinderen
hallo ik ben nienke ik ben getrouwd en heb een zoontje, en wij alle drie zijn kern gezond, wat doe ik hier dan zal je je afvragen, nou het acht jarig dochtertje van mijn man heeft"astma" volgens haar moeder dan zelf zijn we daar niet zo zeker van, maar daar probeer ik hier achter te komen.

ik hoop hier mijn ei eens kwijd te kunnen, mijn man heeft dus een dochtertje van inmiddels 8 jaar, (ze zijn op haar tweede uit elkaar gegaan) en vanaf haar derde heeft ze volgens haar moeder al astma en gebruikt sinds dien ook pompjes daar voor vier keer 's morgens en 's avonds ook vier keer een pompje, en 's avonds een pilletje.

nu wil het feit dat wij nooit wat aan haar merken als ze bij ons is, nooit gepiep van haar adem haling, hoesten of iets dat ook maar op astma kan wijzen, ook als wij in de vakantie wel eens wat "vergeten" ook dan merken we geen verschil, ook moeten wij haar er altijd aan herinderen haar medicijnen in te nemen.

ook gaat ze eens per week naar een instelling voor astma kinderen waar ze dan met zijn alle spelletjes doen en gaan zwemmen.

wij hebben zelf het idee dat ze helemaal  geen astma heeft, maar het lijkt me ook sterk dat haar moeder al die medicijnen enzo krijgt zonder dat er echt wat aan de hand is.

wie kan ons advies of inzicht of een idee geven wat we hier mee aan moeten.

ook mag ze geen bruin brood, pindakaas. heeft dat er ook mee te maken of niet.

ter info de verhoudingen met haar moeder zijn niet goed te noemen, ook geen enorme strijd of zo, maar ook geen gezellige  babbels

Reacties

 • kikkerkikker Gebruiker
  hallo hoeveel medicijnen gebruikt ze dan. Want teveel is ook niet goed.
  wie heeft dat dan geconstateerd bij haar?
  anders moeten jullie eens naar een andere huisarts met haar gaan en vragen of dat ze astma heeft en het hele verhaal uitlegen. Misschien dat hij jullie verder kan helpen.

  sterkte ermee.

  groetjes henriet
 • nienkenienke Gebruiker
  ze gebruikt zowel  's morgens als 's avonds twee keer twee pompjes en daarbij 's avonds nog een pilletje en een neusspr.( en dan af en toe nog een pilletje of een zakje poeder) de namen weet ik zo niet uit mijn hoofd, wat me alleen bij staat is serevent,flixtonaese,sinualair,rhinocort deze en volgens mij nog een of twee heb ik laatst ook het het net opgezocht.

  wie de dignose bij haar heeft gesteld weet ik niet dat is allemaal bij haar moeder gebeurt, nu is de verstand houding al niet opperbest, maar als ze er achter komt dat wij met haar bij de HA zijn geweest breek de *** los, dus willen we eerste wat meer info vinden en ben daarom ook blij dat we deze site hebben gevonden.
  en daarbij is ze maar eens in de twee weken en de helft van de zomer vakantie bij ons.

  dat maakt het al moeilijker
 • AnnekeMAnnekeM Gebruiker
  Wat een lastige situatie... Ik ben bekend met situaties waar ouders gescheiden zijn.
  Ik vind dat haar vader wel op de hoogte moet worden gebracht waarvoor zij al die medicatie krijgt en als zij bij de dokter is geweest, wat die gezegd heeft. Je kunt bijv. ook eisen dat je eerst het hele verhaal wilt weten voor je al die medicatie gaat toedienen bij haar om te zien hoe haar moeder reageert.
  Stel dat ze opeens een heftige astma-aanval krijgt en jullie belanden met haar bij de eerste hulp van het ziekenhuis met al die puffers en weten van niks van 't verhaal, dit kan toch ook niet?

  Ik moet zeggen dat ze best veel medicatie inhaleert & slikt voor een 8 jarige!
 • nienkenienke Gebruiker
  dat we op de hoogte gebracht vind ik ook, maar er wordt niet meer gezecht dan dat ze een nieuw medicijn heeft (en zelfs dat niet altijd) en als we iets vragen is het het is voor haar astma.

  en als we gaan eisen dat we eerst het hele verhaal willen weten en anders de medicatie niet geven, krijgen we haar gewoon niet meer mee, en als ze naar het ziekenhuis is geweest krijgen we het altijd achter af te horen, terwijl we al heel vaak aan gegeven hebben het graag van te voren (ook ivm het vrij vragen van het werk) willen weten.

  zelf ben ik bang dat wij heel weinig mogen weten omdat het een soort aandachttrekkerij is, maar aan de andere kant hoe komt ze dan aan die medicijnen, het lijkt me dat ze die niet zomaar krijgt.

  maar dan hadden wij er in die vijf jaar toch ook eens wat van moeten merken lijkt mij.

  het zelfde is het verhaal met onze kat, die moesten we weg doen omdat ze er alergie's voor zou zijn, dit hebben we "gelukkig" niet gedaan, ze heeft niet eens last van dat beestje, ook al heeft ze er een uur mee gespeelt en mee op schoot gezeten, tewijl mijn zwager niet eens een uurtje bij ons binnen kan zitten terwijl de kat buiten is dan heeft hij al rode ogen en een loop neus.

  al doet het me wel goed te weten dat ik niet de enige ben die het een beetje vreemd vind en veel medicatie voor een acht jarige.

  maar ze heeft ook geen speciaale pufjes voor noodgevallen, het zijn alleen de standaard pufjes die ze dus dagelijks moet innemen.
 • buzzerbuzzer Gebruiker
  Ik denk dat het toch goed zou zijn als jouw man contact opneemt met de huisarts van zijn dochter.  De huisarts mag hierover toch niets vertellen tegen de moeder van zijn dochter.  Ik zou in ieder geval wel willenw eten wat er precies aan de hand is
 • op 1126371119:

  hallo ik ben nienke ik ben getrouwd en heb een zoontje, en wij alle drie zijn kern gezond, wat doe ik hier dan zal je je afvragen, nou het acht jarig dochtertje van mijn man heeft"astma" volgens haar moeder dan zelf zijn we daar niet zo zeker van, maar daar probeer ik hier achter te komen.

  bij ons heeft ze nl nooit ergens last van ook niet als we in de vakantie's de vele pufjes en pillentjes eens vergeten

  nooit meer als normaal hoesten, geen piepende ademhaling, gewone energie voor een meid van acht, niet extreem vaak ziek, in onze ogen een gezonde meid van 8, met een heleboel medicatie.


  Nou inderdaad erg veel medicijnen voor een meisje van 8 jaar Nienke.

  Maar haar vader kan toch ook naar de huisarts van zijn dochter gaan en de gegevens opvragen van zijn dochter? 
  Raad ik je zeker aan want stop je met haar medicijnen te geven dan kan ze een aanval krijgen en dat is ook niet goed zelfs gevaarlijk.

  Groetjes Ria 
 • TeigetjeTeigetje Gebruiker
  Ik zit in een zelfde situatie, maar dan andersom. Mijn zoontje heeft astma, moet medicijnen nemen en krijgt die bij mijn ex-man dus niet. Dat jullie niets aan haar merken is alleen maar fijn. Mijn ex zit ook nooit met de problemen, de aanvallen vinden (gelukkig!) alleen maar thuis plaats. Hij gaat 1 keer in de 2 weken een weekend.

  Het niet geven van medicijnen vind ik absoluut niet kunnen. Deze medicijnen kom je niet zomaar aan, worden niet zomaar voorgeschreven door een arts en door ze niet te geven heb je niet de moeder van het kind mee, maar het kind zelf!

  Ook kan ze wel last van de kat hebben, terwijl jullie daar niets van merken. Mijn zoontje heeft ook last van de hond bij zijn vader, en als hij thuiskomt krijgt hij hoestbuien en loopneuzen, die net over zijn wanneer hij weer naar zijn vader moet.

  Ik denk dat jullie, of misschien je man eerst eens met zijn ex om de tafel moet gaan zitten om dit uit te praten. Zomaar medicijnen niet geven moet je niet gaan doen.

  Martha
 • nienkenienke Gebruiker
  bedankt voor jullie reacties, dat van die huisarts had ik zelf nog niet aangedacht, maar dat gaan we zeker doen

  maar haar moeder of haar zelf horen we ook nooit over een aanval, en dat wekt ook argwaan. en in die vijf jaar ebben we nog nooit wat aan haar gemerkt, dat ze de med. niet zomaar krijgt snap ik maar ik vind het onder hand wel veel worden

  maar dat ze alergie's is voor de kat terwijl wij daar niks van merken gaat er bij mij niet in, dan hadden we als ze hier drie weken in de vakantie's is wel eens iets moeten merken lijkt mij.

  met zijn ex om tafel hebben we al diverse keren geprobeert maar zij hoort alleen wat ze wil horen, en als wij iets zeggen dat haar niet aanstaat wordt het een huilbui en de mededeling dat wij niks om het kind geven, dus die optie is er al lang niet meer
 • TeigetjeTeigetje Gebruiker
  Mijn zoontje heeft niet veel echte aanvallen, wel periodes van benauwdheid achter elkaar. De medicijnen die het meisje krijgt zijn niet niks, worden niet zomaar voorgeschreven. Seretide wordt vaak gegeven bij het niet of niet goed werken van eerdere medicatie. Sinds mijn zoontje dat gebruikt heeft hij vrijwel geen aanvallen of verkoudheden meer, waar ik erg blij om ben, want het is een vreselijk iets.

  Je kunt wel allergisch voor katten zijn, maar je hoeft er niet perse op te reageren. Zo kun je ook niet allergisch zijn en er wel op reageren. Die testen kunnen niet de kattensoort aangeven waar je allergisch voor bent. Elk dier heeft een andere geur, huid en haren, net als dat elk mens dat ook heeft (en wij zijn in principe ook zoogdieren!) Dus het wil niet zeggen dat ze niet allergisch is voor katten, maar wellicht jullie kat wel kan verdragen.

  Ik weet ook niet of je zomaar informatie loskrijgt bij een huisarts. Volgens mij moet haar moeder daar toestemming voor moet geven. Ik weet niet of je kunt vragen aan haar moeder of ze bij een astmaverpleegkundige is geweest en zo ja of je (je man) een keer meekan en haar verhaal aan te horen. En zo nee, dat je vraagt of het niet verstandig is om daar een afspraak te maken en ook samen daarheen te gaan.

  Ik herken het gevoel wel: een gesprek proberen te voeren en niets uit iemand krijgen is erg frustrerend, maar wel in het belang van dit meisje. Heb je er trouwens nooit met haar zelf over gepraat? Ik bedoel: ze is 8 jaar en zal toch onderhand redelijk goed beseffen waarvoor ze medicijnen gebruikt en waar ze dan last van heeft?
 • nienkenienke Gebruiker
  volgens haar moeder is ze idd wel eens bij een astma verpleegkundige geweest, maar wij hebben al zo vaak aangeven dat wij (mijn man dan) een of vaker mee wil, en of ze als ze weer een afspraak heeft ons op de hoogte wil brengen, maar dat krijgen we of 1 dag van te voren te horen (de avond vooraf gaand) of achteraf, en aangezien wij ook met ons werk zitten, kunnen we op zo'n korte termijn nooit vrij krijgen.

  En proberen bij de huisarts kunnen we allicht proberen, geeft hij geen info vrij hebben we het tenminste geprobeert.

  En idd een meisje van 8 moet idd beseffen waarvoor ze de mec. krijgt, ze weet het niet en als we doorvragen is het voor de astma, meer zegt ze er niet over, we hebben haar zelfs een een antibiotica kuur moeten geven en ze wist zelf niet waarom, nu weet ik dat je zo'n kuur altijd moet afmaken en hebben het dan ook gewoon geven, haar moeder geprobeert te bereiken, maar die gaf geen gehoor, zondag avond bij het thuis brengen nog maals gevraagt daar kregen we een onduidelijk verhaal, en nog weten we niet precies waarvoor het was.

  ik zal morgen het preciece briefje een meenemen waar ik op geschreven heb wat ze precies allemaal gebruikt.

  maar bedankt voor jou kijk op het geheel, wij hebben zelf het gevoel een beetje vast te zitten, maar kunnen het op deze manier ook van uit een ander oogpunt bekijken, en hopelijk steken we daar wat van op.
 • TeigetjeTeigetje Gebruiker
  Wat je zou kunnen proberen is om de astmaverpleegkundige te bellen en daar een afspraak te maken. Onze astmaverpleegkundige heeft namelijk ook aangeboden om met mijn ex te praten, die dat niet wil, maar het aanbod ligt er. En zij wou dus dingen aan hem uitleggen: hoe belangrijk het is dat hij zijn medicijnen krijgt, dat er in zijn bijzijn niet gerookt mag worden, allemaal dat soort dingetjes. Maar mijn ex geeft daar geen gehoor aan want hij noemt die informatie allemaal "overtrokken" en neemt het dus helemaal niet serieus.

  Misschien is het voor jullie een idee om met een schriftje te werken waarin je dingen opschrijft? Wij gebruiken dus ook zo'n schrift, in eerste instantie omdat de kinderen nog niet goed konden praten toen we uit elkaar gingen (21/2 jaar en 13 maanden) en ik het toch belangrijk vind om te weten wat ze nu deden als ze bij hun vader waren. Nu gebruik ik het schrift nog steeds daarvoor, want ook hier is een andere vorm van communicatie niet mogelijk. Als ik een gesprek met hem moet voeren, komt er niets  van hem uit. Hij zal nooit vragen hoe het met de kinderen gaat op school of whatever, het lijkt hem niet te interesseren, en omdat ik me een hoop irritatie wil besparen ben ik met een schrift begonnen en daarmee "verplicht" ik hem om ook dingen op te schrijven. Het is niet de bedoeling om er een ruzieschrift van te maken, want ook die hebben we gehad en die heb ik op een bepaald moment ook weggegooit en be in een nieuw schrft begonnen met schrijven want het was te triest voor woorden. Maar goed, nu schrijf ik voornamelijk welke medicijnen Viento wanneer en hoeveel moet en hoe het toegedient moet worden. Hij schrijft altijd dat hij de medicatie geeft, maar sinds er tellertjes op zitten zie ik ook echt dat hij het niet krijgt, zoals mijn zoontje altijd al beweerde. Maar ik kan er niet mee, een rechtzaak aanspannen kost me teveel energie en geld, ook al zou ik de zaak winnen. Ik moet Viento altijd meer puffen als hij terugkomt bij zijn vader vandaan en als hij weer lekker klinkt, moet hij weer naar hem toe, en begint het overnieuw... Het is een circeltje: Ex ziet niet dat er wat aan zijn zoon mankeert en ik kan de dagen erna nachten op zitten met een benauwd kind, dat is echt frustrerend.

  Er zijn trouwens ook boekjes over astma bij kinderen. Als jullie die nu eens samen met het meisje zouden doorbladeren en misschien dat ze dan wat meer verteld erover. Het lijkt er namelijk op alsof haar zelf niet goed is uitgelegd waarvoor ze nu medicijnen gebruikt, terwijl ik dat bij mijn zoontje altijd heb verteld... Of altijd is overdreven, want hij was 3 maanden toen hij met medicatie begon, maar inmiddels weet hij precies wanneer en waarom hij wat gebruikt.

  Succes er weer mee!
  Martha
 • ukkieukkie Gebruiker
  oke hier schiet ik effe uit mn slof mischien maar dit verhaal klinkt mij erg bekend!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ik ben zelf ook gescheiden toen mijn dochter twee jaar was en ook haar vader nam haar niet seriuus  >:(
  dit met het gevolg dat ze hem nu al drie jaar niet ziet.................................................
  ze zal die pufjes niet voor niks krijgen lijkt me zo                                                        astmazwemmen is echt niet voor gezonde kids.                                                                          uit je verhaal bergrijp ik dat ze ook pilletje krijgt heb je ook een naam???????????????????????? singulair mischien????????????????????ook dat krijg je niet zomaar
  ik kan je een tip geven gaat eens lekker mee naar de behandelend arts en stel daar al je vragen .  wand mischien is ze juist door de medicatie bij jullie wel stabiel
  sorry dat ik hier zo heftig op reageer maar er schijnen nog steeds mensen rond te lopen die denken dat ieder kind maar zo een puffer krijgt                                                                                  , mijn ex dacht dit ook het zat bij mij tussen mn oren hij is achter mijn rug om toen naar de kinderarts gegaan en zei dit hem bij haar was op dat moment aleen nog maar bekend dat ze gevoelige longen had maar niet dat het astma was.
  wij werden niet meer seriuus genomen door zijn toedoen en mijn dochter ging steeds verder achteruit uiteindelijk zijn we in het wkz te utrecht beland die ons meteen doorstuurde naar astmacentrum heideheuvel waar ze vier mnd is opgenomen daar bleek dat ze ernstig astma had.                            al drie jaar lang wil ze niks meer met hem te maken hebben en dat kan ik goed begrijpen.                ga gewoon eens mee bij haar volgende controle ik weet zeker als je goede uitleg krijgt jullie het beter begrijpen...................... :Y
  enne pindakaas????????????????? wel eens van allergie gehoort
  ik wens jouw en je man heel veel wijsheid toe
  ukkie >:(
 • Hilde1984Hilde1984 Gebruiker
  Hoi Nienke,


  Ik denk dat je iemand met medicijnen altijd serieus moet nemen, omdat je dat niet zo maar krijgt. Als de astma onder controle is zal ze inderdaad weinig tot geen klachten hebben. Bovendien denk ik dat je het niet op je geweten wilt hebben dat het dochtertje van je man ineens heel erg ziek wordt door een aanval of een allergische reactie.

  Groet
  Hilde
 • nienkenienke Gebruiker
  Hallo, ik krijg nu het idee dat wij de boosdoeners zijn, als we dat waren waren we allang gestopt met alle medicatie en was hier nooit om advies komen vragen, ik ben hier om het te kunnen snappen, en niet om me schuldig te voelen omdat ik het niet snap.

  EN ZELFS NA VELE VERZOEKEN WORDT HET ONS NOG NIET DOOR GEGEVEN WAARNEER ZE NAAR HET ZIEKENHUIS ED MOET
  op 1126865035:

  ga gewoon eens mee bij haar volgende controle ik weet zeker als je goede uitleg krijgt jullie het beter begrijpen...................... :Y
  ik wens jouw en je man heel veel wijsheid toe
  ukkie >:(


  DIT ZOUDEN WE JUIST GRAAG WILLEN.

  en ook het schriftje hebben we voorgesteld maar daar wil ze niks van weten.

  ik krijg het idee omdat wij van de "verkeerde" kant zijn met alle exen over een kam geschoren te worden.


  en de volgende medicijnen krijgt ze op dit moment:Loratadin, Sinuliar, Flixonaise,salbutamol, servent, pulmicort, en dan heeft ze nog zakjes poeder bij haar die ze nooit inneemt en dat is Forlax, volgens het net voor verstoppingen bij volwassenen(dit heeft ze een maand geleden enkele weken in moeten nemen)
 • ukkieukkie Gebruiker
  hallo nienke
  hier nog effe berichtje van mij
  ik scheer niet alle exen over een kam,maar weet wat je kapopt kunt maken door een kind niet seriuus te nemen
  de medicatie die jij opnoemt is geen kattepis zeg dan moet ze toch echt wel astma hebben wil je dat voorgeschreven krijgen
  dat laatste middel tegen verstopping heeft mijn dochter ook gehad(darmproblemen en astma gaan vaak samen)mijn dochter kon van de een op andere dag dr ontlasting niet meer kwijt(heeft hiervoor ook klismas gehad.
  ik ben hier niet om je af te zeiken echt niet maar ik hoop dat jullie toch blijven proberen om mee naar de behandelend arts te gaan
  voor het meisje is niks zo erg als onbegrip en allerlei vragen waarom ze medicatie in moet nemen vooral op deze leeftijd
  kijk ik ken aar moeder niet en jullie ook niet maar hier is het meisje niks mee geholpen
  als je nau voorsteld we willen graag mee om haar beter te kunnen helpen zau ze dan nog weigeren??????????????????
  of haar grootouders ik noem maar een dwarsstraat
  deze stress voelt ze natuurlijk ook en das ook niet goed
  ik hoop echt dat het voor jullie allemaal een goeie wending krijgt
  loratadin- die ken ik niet
  singulair - schakelt histamineproducktie uit
  flixonase - is vaak bij chronische neusverkoudheid het middel ontstekingremer
  salbutamol - kortwerkende luchtverwijder
  serevent - langdurige luchtverwijder werkt 12uur
  pulmicort - ontstekingremmer
  de pufs moet je vaak blijven gebruiken juist ook als het goed gaat pulmicort legt een soort beschermlaagje rond je longen wat er voor zorgt dat ze minder last van prikkels heeft.
  ik wens jullie veel succes en hou vol en blijf intresse tonen dit is vooral voor jullie dochter heel belangrijk dat ze zich geen aansteller gaat voelen
  zei kan hier ook niks aan doen
  groetjes ukkie
 • TeigetjeTeigetje Gebruiker
  op 1127147653:

  Hallo, ik krijg nu het idee dat wij de boosdoeners zijn, als we dat waren waren we allang gestopt met alle medicatie en was hier nooit om advies komen vragen, ik ben hier om het te kunnen snappen, en niet om me schuldig te voelen omdat ik het niet snap.  Ik denk dat dit voornamelijk door de eerste paar berichten van je komt, omdat je daarin min of meer aangeeft dat jullie het niet geloven dat ze astmatisch is en dat het verzonnen is door moeder. Sommige mensen kun je daarmee enorm voor het hoofd stoten, omdat ze nare ervaringen hebben met vooral onbegrip uit de omgeving en niets is zo erg als een ouder van het kind die niet wil erkennen dat er iets mee is. Dat is zwaar frustrerend, en dezelfde gevoelens van onmacht komen naar boven. Het eindeloos proberen uit te leggen waarom er medicatie genomen moet worden is heel erg vermoeiend en je wordt er op een gegeven moment moedeloos van.

  Waarom bel je zelf niet naar de astmaverpleegkundige en vraagt een gesprek aan? Daar krijg je ook meteen uitleg over de medicatie die ze gebruikt.

  Het is altijd erg jammer als er een partij niet mee wil werken, en in gevallen van scheiding is dit vaak heel erg, omdat er ook andere emoties om de hoek komen kijken. Ik zou nu bijvoorbeeld ook mijn ex niet meer mee willen hebben naar onderzoeken. Waarom niet?: omdat hij er toen geen tijd en zin in had, en nu moet hij dus ook niet ineens aankomen dat hij er meer van wil weten, daar is hij te laat mee. Dus wellicht dat dit voor moeder ook meespeelt, maar ik ken de situatie natuurlijk niet, en ik hoef het ook niet te weten, geef alleen maar even een voorbeeld.

  Nogmaals succes ermee! Owww ja, nog een tip: je kunt bij een apotheek informatie over medicijnen opvragen en ook op internet is veel te vinden over medicatie en wat het doet en waar het voor is!

  Groetjes Martha
 • AnnekeMAnnekeM Gebruiker
  op 1127155930:


  loratadin- die ken ik niet
  singulair - schakelt histamineproducktie uit
  flixonase - is vaak bij chronische neusverkoudheid het middel ontstekingremer
  salbutamol - kortwerkende luchtverwijder
  serevent - langdurige luchtverwijder werkt 12uur
  pulmicort - ontstekingremmer

  groetjes ukkie


  Loratadin moet waarschijnlijk Loratadine zijn, dat is een antihistaminica (histamineremmer bij allergie)

  Nienke, misschien kan ik jou de medicijnwijser van Achmea Health aanraden: http://www.achmeahealth.nl/index.php?page_id=20&content_id=0 (zoeken op trefwoord - je kunt daar alle medicijnnamen en/of stoffen invullen en je krijgt duidelijke uitleg)

  Wat betreft Forlax - dit is inderdaad een middel voor volwassenen en ik vind het wel schokkend dat een meisje van 8 jaar dit voorgeschreven krijgt. Maar of dit uberhaupt voorgeschreven is, is de vraag, want je kunt hem ook als zelfzorgmiddel kopen bij de drogist.

  Ik begrijp heel goed dat je je zorgen maakt over de vele medicatie die ze krijgt en dat vind ik ook terecht! Als je niks van haar astma merkt en wel die vele medicatie moet aanbieden, vind ik zelf ook wel een beetje raar. Gezien de hoeveelheid medicatie moet het toch wel matig tot ernstig astma zijn want dit is niet niks voor een 8-jarige.

  Kun je de situatie niet voorleggen bij haar huisarts? Die zal je zorgen toch wel moeten begrijpen en de situatie kort toelichten? Als de huisarts op de hoogte is van de vele medicatie die ze krijgt, geeft dat jou vast een beter gevoel.
 • ukkieukkie Gebruiker
  forlax is dat voor volwassenen? wist ik ook niet
  wel weet ik dat toen marielle laxeermiddelen kreeg wij ook vaak vreemd opkeken van de hoeveelheden
  t ergste was dat het ook weinig deed vandaar de klismas
  nu kan ze doormiddel van een dieet aardig naar de wc,maar ze mag absoluut geen chocoladeproduckten,priklimonade,wit brood,yokidrink
  groeten ukkie
 • buzzerbuzzer Gebruiker
  Een vervelende situatie Nienke.  Ik denk toch dat zelf contact opnemen met de arts en eventueel een afspraak maken de beste optie is
 • AnnekeMAnnekeM Gebruiker
  op 1127219796:

  Een vervelende situatie Nienke.  Ik denk toch dat zelf contact opnemen met de arts en eventueel een afspraak maken de beste optie is


  Ja, dat advies werd al meerdere keren gegeven. Maar als Nienke en haar man geen contact hebt met haar man zijn ex, weet zij ook niet wie de behandelende longarts is.
  Huisarts zou zij en/of haar man toch wel moeten weten, of heb ik dit mis?
 • nienkenienke Gebruiker
  oke ik begrijp de andere kant nu ook wel een beetje, maar laat ik voorop stellen dat we kind wel serieus nemen maar haar moeder niet!, als ze zelf aan gaf ergens last van te hebben had ik het begrepen maar meer dan de medicatie voor haar astma is weet zij ook niet, en als we vragen waar ze dan last van heeft weet ze dat niet precies, terwijl ze een heel pienter meisje is, dat met school erg voor ligt.

  en we proberen al 5 jaar om een keertje mee te gaan, dit is maar een keer gelukt , maar dat was toen haar amandelen werden geknipt.

  En bij haar grootouders hoeven we niet aan te komen, ook daar kunnen we niks goed doen.

  We gaan idd maar eens proberen achter haar huisarts te komen en kijken of hij ons iets wijzer kan maken.

  Al heb ik hier ook al wat info opgedaan, maar ik ben blij te horen dat ik niet de enige ben die dit veel medicatie vind voor een meisje van 8
 • buzzerbuzzer Gebruiker
  precies, als het niet op een normale manier door de voordeur kan, dan maar via de achterdeur.  Het gaat tenslotte om de gezondheid van je kind, en het kan niet zo zijn dat je geen flauw idee hebt wat er precies aan de hand is.  Sterkte ermee, en ik hhop dat je snel iets wijzer wordt
Log in of Registreer om te reageren.