Hobo en emfyseem

18-10-2006 om 15:56 uur

Hoi Allemaal,

Deze week hebben ze bij mij vastgesteld dat ik emfyseem heb. Ik ben 33 jaar en heb nooit gerookt of vele in rokerige omgevingen geweest.  Voorlopig hebben ze nog niet getest of ik een alfa-1-antitrypsine deficiëntie heb. Ik heb wel al jaren heel intensief hobo gespeeld op professionele niveau. Zou het daaraan kunnen liggen. Zijn er nog blazers die dit probleem hebben. Wil dat zeggen dat ik moet stoppen met mijn instrument? Stabiliseert de toestand dan of wordt die sowieso erger?

Voorlopig heb ik er nog geen last. Ze zijn er toevallig op uitgekomen bij een algemeen medisch onderzoek en een verdacht lage longinhoud... Ze hebben mij doorverwezen naar een specialist en toen kwam het slechte nieuws...

Ik ben benieuwd of ik reacties krijg uit de muzieksector....

Alvast bedankt!

Groetjes,
Carolien

Login of registreer om te reageren
18-10-2006 om 17:17 uur

Hoi Carolien,

Lijkt me erg raar dat het aan hobo ligt. Van blaasinstrumenten bespelen krijg je meestal een grotere longinhoud en ademtechniek. Misschien dat aan de erfelijkheid ligt, er zijn wel meer mensen die nooit stevig gerookt hebben en toch emfyseem hebben.

Veel sterkte!

groetjes bioloogje

Login of registreer om te reageren
18-10-2006 om 17:41 uur

meestal ben je er dan mee geboren  :Y maar komt het op latere leeftijd er pas uit
blaasinstrumenten zijn juist goed voor mensen met longproblemen

Login of registreer om te reageren
18-10-2006 om 18:06 uur

Beste Caroline
Wat naar vooer je hopelijk blijf je noch erg lang in goede conditie .een instrument hobo bespelen lijkt mijns inziens wel een goede gezonde bezigheid.
Maar erg genoeg kun je zonder alpha 1 . toch longemfyseem krijgen .begin juni '06 . kreeg ook onze zoon dit te horen 20 jaar oud.....inmiddels gebruikt hij Seretide 50/500.sinds 01-06 -06.en tijdens 'n nieuw longfunktie onderzoek is zijn longfunktie verbeterd van:54% naar::93%.op 26 sept.06..Nu zegt de longarts het blijkt nu voor 't grootste deel "ASTMA". te zijn en nog maar voor 'n stukje Longemfyseem.Dus mijn vraag is :
Hebt U ook Medicijnen gekregen,B.v.: Pufjes??
Ik wens U vooral het Allerbeste voor Uw gezondheid toe.
Met vriendelijke groet  Dorethé Overvliet.

Login of registreer om te reageren
19-10-2006 om 22:57 uur

Dag Dorethé,

Hehe, jouw berichtje is wel een hele opluchting voor mij. Voorlopig zijn ze nog volop in onderzoek met mij. Ik moet op 3 november onder de scanner en op 7 november op consultatie om de zaak te bespreken. Ze hebben nog niets gezegd over medicamenten ofzo en ik ben ook nog niet getetst op alfa-1-anti-trypsine deficiency. Ik wacht dus af... Maar ondertussen ben ik wel als een gek aan het opzoeken op internet... Zucht....  Ik begin toch wat bang te worden... Maar je berichtje heeft me in elk geval goede moed gegeven!

Alvast bedankt!

Groetjes,
Carolien

Login of registreer om te reageren
19-10-2006 om 23:07 uur

Hoi Carolien,

Wat ook heel belangrijk is, is heel veel sporten. Mijn vader heeft longemfyseem, maar doordat hij zoveel sport heeft hij nog een goede longfunctie en functioneert hij goed. En blijven blazen op die hobo, ook heel goed zoals Ukkie al zei.

Sterkte!

Groetjes, Nina

Login of registreer om te reageren
19-10-2006 om 23:58 uur

Beste Carolien
Nou ik zal voor je duimen .Ik ben verheugd dat ik je moet heb kunnen inspreken.Zelf weet ik hoe belangrijk dat ook voor mij is en was . zit nu ook in allerlei onderzoeken en moet ook nog 'n erg
vervelend Maagonderzoek.En heb vanaf juli ook verschillend onderzoeken gehad.allemaal erg spannend.Als ik me eenzaam voel kijk ik op 't astmaforem.En zie ik heb nu wat voor jou kunnen betekenen. Dus wij allemaal zijn er op deze site echt voor ELKAAR.we weten waar we 't over hebben.
Nou Veel Succes en Vooral 't AllerBeste voor jou GEZONDHEID.
Hartelijke groeten  Dorethé Overvliet ^O^ ^O^

Login of registreer om te reageren
20-10-2006 om 13:44 uur

Hoi carolien,
ik speel zelf dwarsfluit maar daardoor heb ik juist een grotere longinhoud en betere ademhaling gekregen!! Ik heb zelf al 12 jaar astma en ik kon zelf merken dat het wel hielp, een blaasinstrument bespelen!! Daar zou ik dus zeker niet mee stoppen!
Sterkte!
Groetjes Mariska

Login of registreer om te reageren