Allergisch astma

Sinds januari 2012 weet ik dat ik allergisch astma/astmatische bronchitis heb. Na jarenlang hoestbuien waarbij mijn spieren tussen mijn ribben allemaal pijn deden van het vele hoesten. Geregeld naar de huisarts en allerhande verschillende pufjes gekregendie allemaal niet hielpen.
Laatst 2011 werd ik doorverwezen naar een longarts die dus bovengenoemde diagnose stelde. Weer andere pufjes gekregen, die een beetje verlichting brachten maar waar ik ook weer vervelende bijwerkingen van kreeg. Zoals schimmelinfectie in mond en keel.
Dus weer andere pufjes waar ik gelukkig minder bijwerkingen van heb.
Ik moet 12 X puffen per dag 2x2 alvesco, en 4 X 2 atrovent.
En de hoestbuien bleven. In mei 2012 heb ik 6 weken thuis gezeten met een gescheurde ademhalingsspier door het hoesten. In maar van dit jaar weer 8 weken thuis geweest en ook bij bedrijfsarts geweest, die een arbeidsgerelateerd astma concludeerde.
Ik werk namelijk in een grote kledingzaak waar meer dan 70 mensen werken met een bijbehorend magazijn op de tweede verdieping.
Het is er heel erg stoffig. In het magazijn kom ik al meer dan een jaar niet meer omdat ik eenvoudigweg geen lucht krijg.
Maar mijn klachten nemen steeds meer toe en ik krijg vaak wel 10 astma aanvallen op een dag.
In de winkel is een luchtkwaliteitsonderzoek gedaan en daar kwam uit naar voeren dat er twee schimmels aanwezig waren die luchtwegklachten kunnen veroorzaken. Op het moment zijn ze dus bezig om gespecialiseerde schoonmaakbedrijven in te schakelen, maar dat kan natuurlijk nog wel een tijd duren voordat alles rond is.
Op het moment zit ik weer ziek thuis.
Ik heb een vaste aanstelling en ga dit natuurlijk niet zomaar opgeven om op zoek te gaan naar een andere baan in deze tijd en met mijn gezondheidsklachten. En voor iemand van 49 is het ook nog eens niet zo gemakkelijk om een andere baan te vinden.
Waarbij dan ook nog eens komt dat geen werkgever zit te wachten op een chronisch zieke medewerker.
Het vreemde is dat ik deze klachten heb gekregen een jaar nadat ik begonnen ben om bij mijn huidige werkgever te werken.
Dus het kon wel eens zo zijn dat ik dat door deze werkplek gekregen heb.
Verschrikkelijk altijd moe en geen een dag lekker voelen.
Heeft iemand ervaring met allergisch astma door het werk?

Reacties

 • UmaUma Gebruiker
  U bent niet ziek U reageert alleen heel sterk op de bovenmatige hoeveelheid fijnstof die kennelijk door een gebrek aan afzuiging niet uit uw omgeving wordt verwijderd. Het hoesten zal aanzienlijk minder in een warmere omgeving met lagere vochtigheidsgraad. Zo is onze ervaring.
 • SelahSelah Gebruiker
  Hoi Petraski,

  Wat naar om te horen dat je ondanks alle medicatie toch nog zoveel aanvallen behoud!
  Ik heb wel allergisch astma, maar dit is niet werkgerelateerd.
  Misschien is er nog iets aan verbetering te krijgen in je huidige werkplek.
  Soms hangt het samen met onvoldoende schoonmaken, slechte afvoer van "vuile" lucht of een hoge luchtvochtigheid waardoor schimmels weer groeien.
  Ik heb in een grijs verleden ooit in een kringloopzaak gewerkt, waar ik het magazijn niet in kon vanwege de benauwdheid al had ik op dat moment nog geen officieel vastgesteld astma/chronische bronchitis.
  Achteraf gezien blijk ik al vanaf kindertijd af astmatische klachten te hebben, maar is het nooit voldoende onderkent.
  Wat ik ermee wilde zeggen is dat ik het idee van benauwdheid door stoffigheid door kleding/stof herken.
  Tijdens de modevakschool had ik hier voornamelijk niesbuien door, maar het echte benauwd zijn was er toen nog niet, maar goed, dat was toen ook een relatief kleine oppervlakte die we zelf goed schoon moesten houden.

  Sterkte,

  Selah
 • bioloogjebioloogje Gebruiker
  Hi Petra

  Heel vervelend dat je door je werk ziek bent geworden. Zit je bij een bedrijfsarts? Is er met de bedrijfsarts gekeken of je passend werk kon vinden?

  Heel veel beterschap!

  groetjes bioloogje

Log in of Registreer om te reageren.