TROS Radar: Actonel veroorzaakt spierpijn, lusteloosheid en depressiviteit.

08-01-2013 om 23:25 uur

Ik lijd aan de vogelhoudersziekte (een soort longfibrose) en heb daardoor nog maar 30% van mijn longen over. Ik gebruik 3 tot 4 ltr zuurstof p/min en ben hiervoor verbonden met een zuurstofconcentrator.
Verder gebruik ik natuurlijk nog een berg andere medicijnen, waaronder prednison. Volgens voorschrift van de longspecialist gebruik ik 1x per week 35 Mg Actonel , volgende maand drie jaar.

Sinds een maand of wat heb ik echter last van ernstige spierpijn in rug en lendenen. Ook de borstspieren doen vaak mee. Hiervoor neem ik nu al wekenlang 4 tot 5 keer per dag 2 paracetamol tabletten. Dat is uiteraard niet goed, maar anders slaap ik - hoe vermoeid ik ook ben - dag en nacht niet meer.
Daarbij lijd ik heel erg aan depressieve buien en heb nergens meer zin in. Stomweg geen energie meer.
De artsen weten niet wat er aan de hand kan zijn.

Gisteren (07 januari 2013) kwam in TROS Radar het antwoord: de oorzaak is langdurig gebruik van  Actonel.
Er was een man met exact dezelfde symptomen als ik heb: depressief, lusteloos, geen energie meer en een onophoudelijke spierpijn.
Oorzaak: Actonel.
Ik ben acuut gestopt met Actonel en vraag mijn arts om een vervangend middel. Ik ben benieuwd of mijn klachten inderdaad minder worden.

Of de conclusie van TROS Radar op waarheid berust weet ik niet, maar ik kan mij evenmin voorstellen dat ze het gewoon uit de kucht grijpen.
Bovendien was het wel zeer sterk dat de gebruiksduur van Actonel en de klachten van die man exact overeenkomen met de mijne! Zo'n groot toeval bestaat niet, anders had ik allang een megaprijs in de Postcode Loterij gehad.....

Ab Steeman
Broekhuizenvorst

Login of registreer om te reageren