Ik ben 20 jaar,verpleegkundige in opleiding en heb wss Longfibrose of sarcoidose

02-01-2013 om 19:01 uur

Hoi,

Ik ben Sandra en 20 jaar. Ik moet deze maand voor een VATS. Hierdoor moet ik dus 6 week herstellen en lig ik even uit de opleiding. Nu ben ik al een jaar blijven zitten(ik zit wel in het 4e jaar) dus ik baal hier wel van.
Ook mijn toekomst ziet er nu misschien wel anders uit. Want de longfibrose die bij ons in de familie voorkomt, loopt voor geen enkel familielid goed af. Mijn vader, opa, tante zijn er aan overleden. (allemaal niet ouder dan 41 jaar) En mijn nicht wordt momenteel gescreend voor longtransplantatie omdat ze ook longfibrose heeft.
Nu is er bij mij 'toevallig' iets ontdekt, omdat we toch door de scan wilden, vanwege de familiegeschiedenis.

Wat is nou later een handig beroep voor mij? Want verpleegkundige zijn, vind ik gewoon geweldig. En (hoe gek dit ook klinkt) zeker op de longafdeling. Dat vind ik gewoon erg interessant. Moet je het eigenlijk zeggen, als je een chronische ziekte hebt, tijdens een sollicitatie? Ik wilde altijd bij defensie, maar dat kan ik nu wel schudden.

Hoe hebben jullie een VATS ervaren?

Groetjes Sandra

Login of registreer om te reageren
09-01-2013 om 20:26 uur

Hoi Sandra,
Ik ben ook verpleegkundige. Heb geen astma/COPD, maar volg wel de opleiding voor gespecialiseerd verpleegkundige astma/COPD. Er ziiten bij mij in de  groep collega's die op de longpoli werken of als gespecialiseerd verpleegkundige echt specifiek werken als praktijkverpleegkundige.
Je hebt dan geen onregelmatigheid en echt te maken met patiënten die je ook op een longafdeling tegen komt.
Succes de komende weken

Login of registreer om te reageren
10-01-2013 om 13:16 uur

Hoi hoi,

Ik ben ook verpleegkundige in opleiding. Tijdens mijn afgelopen stage werd ik niet serieus genomen toen ik aangaf dat ik niet tegen het roken van een bewoner kon. Ik liep stage op een psychogeriatrische (demente ouderen) afdeling in een verpleegtehuis. Daar hadden ze allemaal een eigen appartementje. Er was een man die rookte en toen ik bij mijn begeleider aangaf dat het voor mij heel zwaar was om die man op zijn kamer te verzorgen en dat ik er benauwd van werd. Letterlijke reactie: ze lachte en zei wat een onzin zeg, hij rookt toch niet tijdens de zorg. Helaas hier erg veel onbegrip. Ik weet dat ik later niet in eens thuiszorg of dergelijke ga werken omdat je daar gewoon sneller met rook hebt te maken en er dingen in een huis kunnen zijn waar ik niet goed tegen kan. Ik denk dat er genoeg andere afdelingen zijn waar je prima kunt werken met een longaandoening. Zelf wil ik heel graag op de afdeling kinder oncologie. Ik denk -en hoop waarschijnlijk nog het meest-  dat dit wel haalbaar is.

Login of registreer om te reageren
12-02-2013 om 09:21 uur

Ik zou het persoonlijk wel zeggen,dat je deze ziekte hebt. Zelf heb ik dat ook altijd gedaan.

Login of registreer om te reageren