Geen vuurwerk maar carbid

31-12-2012 om 17:20 uur

Westerkwartier knalt traditioneel met carbid

Vuurwerk, oliebollen, kniepertjes en rolletjes; de jaarwisseling is omgeven van tradities. Eén van die tradities is ook carbidschieten. In Zevenhuizen wordt dit jaar het 20-jarig bestaan van Carbidboys gevierd.

In het Westerkwartier zijn de knallende melkbussen op Oudjaarsdag een zeer populaire bezigheid. Al jaren sluiten de vriendengroepen van Carbidclub Rood-Zwart in Nuis en de Carbidboys in Zevenhuizen het jaar af met daverend geweld.

De groep uit Zevenhuizen viert het jubileum met een noviteit: de vrienden hebben van oud trekkerwiel en een stuk of tien melkbussen een soort super-revolver gefabriceerd. Met dit Rad van Zevenhuizen vuren ze voetballen af, die in de halzen van de melkbussen zijn geklemd. Daarnaast knallen er ook bussen op de 'oude' wijze. In totaal zijn er 100 melkbussen op het veld in Zevenhuizen.

In Nuis wordt met 50 bussen geschoten, en een zelfgebouwd kanon.

http://www.rtvnoord.nl/content/foto/middel/121231-carbidzeven1.jpg

bron

Login of registreer om te reageren
01-01-2013 om 13:22 uur

Ja, hier ook in alle kleine dorpen in Drenthe, Oosterhesselen, Gees, Aalden en ga zo maar door. Maar stinken doet het ook hoor.

Login of registreer om te reageren
01-01-2013 om 13:44 uur

Toevallig ken ik t westerkwartier erg goed  :+ allemaal knallen rondom mn huis, de kwade geesten komen nu niet meer binnen  :)

Login of registreer om te reageren