Prednisolon

27-05-2011 om 07:59 uur

Zijn er mensen die ook last hebben van de andere werking van Prednisolon van Actavis ?

Login of registreer om te reageren
27-05-2011 om 09:52 uur

Deze vraag begrijp ik niet helemaal, kan je hem iets verduidelijken.

Login of registreer om te reageren
28-05-2011 om 23:29 uur

ik heb ook ontzettend veel prednisolon gebruikt, maar begrijp je vraag niet helemaal?

Login of registreer om te reageren
29-05-2011 om 13:35 uur

Actavis is een leveranchier. Prednison kan door verschillende leveranchiers geleverd worden ( net als alle andere medicijnen). Mijn apotheek heeft ook veel van actavis (ook paracetamol etc). Actavis heeft dus helemaal niks te maken met het medicijn, dus in principe moet de prednison van actavis hetzelfde doen als dat je de prednison via een andere leveranchier krijgt. De apotheek maakt afspraken over bij welke leveranchier ze de medicatie bestellen.

Prednison = prednison  ;)

Login of registreer om te reageren
Zorgprofessional
31-05-2011 om 08:59 uur

Ik heb niets toe te voegen aan de andere antwoorden die reeds op het forum staan. De merknaam doet er in dit geval niet toe. Prednisolon = prednisolon.

Met vriendelijke groet,

D. de Vries, longarts.

Login of registreer om te reageren
15-04-2017 om 19:07 uur
Reactie op rahimns

Deze vraag begrijp ik niet helemaal, kan je hem iets verduidelijken.

Hoi neem 3 dagen prednisolon in dit moet ik innemen voor ontsteking ook voor psoriasis ik heb last van nekkrampen en ook smorgens spierpijn wie heeft dit ook MVG britt.

Login of registreer om te reageren
17-04-2017 om 18:06 uur

Het enige dat ik me kan voorstellen bij deze vraag is de samenstelling van de hulpstoffen. Bij de sarcoïdose belangenvereniging krijgen we hier ook regelmatig vragen en opmerkingen over. Kennelijk komt het meer voor dat de werkzame stof uiteraard gelijk is, maar de hulpstoffen die de tablet maken anders zijn. Dat verklaart ook het kleurverschil per leverancier (van licht roze via donker roze zelfs naar wit). Ik heb ze allemaal gehad (Prednisolon van Actavis, Teva, Sandos). Gelukkig van geen enkele fabrikant bijwerkingen gehad die toe te schrijven zouden zijn aan de hulpstoffen.

Login of registreer om te reageren
17-04-2017 om 18:48 uur

De vraag op zich lijkt mij gerechtvaardigd. Een andere fabrikant kan andere hulpstoffen gebruiken, die bij sommige patiënten negatieve reacties kunnen uitlokken. Bijvoorbeeld middelen voor hypothyroïde kunnen per fabrikant zoveel verschillende reacties opwekken dat de opname van de werkzame stof door de reacties op de hulpstoffen beïnvloed kan worden. Denk aan het Thyrax Duotab debacle. Grote aantallen patiënten moesten door hun specialist opnieuw worden ingeregeld omdat exact dezelfde dosering van een andere fabrikant toch een verschillend resultaat opleverde. De hoeveelheid klachten was zo groot dat de aanvankelijke diagnose "het verschil zit tussen uw oren" al snel werd ingetrokken. Hetzelfde zou voor Prednisolon ook kunnen gelden. Het probleem is dat de reacties op andere hulpstoffen per persoon kunnen verschillen, waardoor de fabrikant en/of de voorschrijver geen standaardcorrectie kan toepassen.

Login of registreer om te reageren