Meldactie: Kiezen in de zorg

24-05-2011 om 13:57 uur Gesloten

Wilt u zelf kiezen naar welk ziekenhuis of welke specialist u gaat? Op basis waarvan maakt u dan deze keuze? En welke informatie kan u helpen bij het maken van een keuze? Donderdag 19 mei is het programma Kwaliteit in Zicht (KIZ) gestart, een samenwerkingsverband tussen acht grote patiëntenorganisaties, met een vragenlijst over het maken van keuzes in de zorg.

Sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006 is de zorg een markt geworden. De bedoeling van de wet is onder andere om patiënten meer vrijheid te geven bij hun keuzes in de gezondheidszorg. Hebben zij die keuzevrijheid ook gekregen? En willen patiënten wel kiezen naar welke arts ze gaan? Mede daarover gaat de vragenlijst.

Met de antwoorden wil het programma KIZ de kwaliteit van de zorg verbeteren. Titia Lekkerkerk, projectleider binnen het programma: “Wij willen goed naar de mensen luisteren die gebruik maken van de zorg en vragen wat zij vinden en willen. De meldactie levert voor ons relevante informatie op over de keuzes van patiënten. Dat helpt ons om onze keuzehulpmiddelen, zoals patiëntenwijzers en keurmerken, te verbeteren. De verkregen informatie nemen we ook mee in onze gesprekken met verzekeraars en zorgaanbieders. Samen met hen kunnen we de zorg dan nog beter afstemmen op de wensen en behoeften van patiënten.”

Deelnemers kunnen hun ervaringen melden door de vragenlijst in te vullen op http://vragenlijst.dezorgvraag.nl/keuzesindezorg. De meldactie eindigt op 14 juni.

Meer informatie over het progamma Kwaliteit in Zicht en over de keuzehulpmiddelen staan op www.programmakwaliteitinzicht.nl.

De reacties zijn gesloten.
24-05-2011 om 20:15 uur

Als ik een opmerking mag plaatsen, de knop volgende staat links en vorige rechts, meestal is dit andersom bij websites, vandaar dat ik eerst de fout in ging

25-05-2011 om 05:36 uur

Ik ben het eens met Bioloogje, die knoppen zijn niet handig geplaatst.

25-05-2011 om 10:50 uur

Wel een goede enquete. Ik ben benieuwd of jullie hier straks iets mee kunnen.