Pijnstillers

28-09-2022 om 07:13 uur

In de long van mijn man zit een grote tumor die naar buiten drukt en ahw de ribben aanvreet en zacht maakt. Door zwaar te tillen is er een gebroken. Hij heeft erg veel pijn. Er komen vervolgonderzoeken. Maar het wachten met pijn duurt lang. De huisarts heeft hem Lameline voorgeschreven (paracetamol/cafeïne/morfine) maar dat helpt niet en maakt hem onwel. Ibuprofen (die we zelf kopen) dempt de pijn beter (niet helemaal), maar dat slikt hij onderhand al een half jaar. Hij heeft ook al cortisonen gehad (de vorige huisarts dacht dat het reumatische was). Wat voor pijnstiller raadt u aan?

Login of registreer om te reageren
28-09-2022 om 08:28 uur

Beste Het123,

Wat vervelend, dat uw man zo veel pijn heeft en dat de voorgeschreven pijnstiller niet werkt. Welke pijnstiller het beste bij hem past, kan de arts samen met de patiënt bepalen.

Alle pijnstillers hebben namelijk bijwerkingen. Wij weten onvoldoende van de (gezondheids)situatie af van uw man. Ook kunnen er andere factoren zijn, waar de arts rekening mee houdt bij de keuze van pijnstilling.

Als Lamaline onvoldoende helpt, zou ik adviseren om dit met de behandelend arts te bespreken en naar een beter werkende pijnstiller te kijken. Of Ibuprofen de beste optie is, of dat er betere alternatieven zijn, zal de arts samen met uw man kunnen bepalen. Mocht de arts het ook niet weten, kunt u ook vragen of een verwijzing naar een pijnpoli een optie zou kunnen zijn in zijn geval.

Wensen u en uw man veel sterkte.

Met vriendelijke groet,

Login of registreer om te reageren