advies second opinion

24-07-2022 om 17:19 uur

Al 8 maanden heb ik last van chronische fibroserende pleuritis. In het ziekenhuis in Amersfoort is geen oorzaak gevonden, ook niet na een Vats waarbij een stuk longvlies weggenomen is en onderzocht is. Ik wil graag een second opinion. Bij welk ziekenhuis kan ik daarvoor het beste terecht?
Is er ergens een longspecialist die veel expertise heeft in pleurale aandoeningen?

groeten, Hermien

Login of registreer om te reageren
24-07-2022 om 20:25 uur

Je kunt altijd je eigen specialist vragen of hij je wil verwijzen voor een second opinion. Zeker als het contact goed is.
Ook kun je e je huisarts vragen of hij iemand weet. Uiteindelijk heb je toch een verwijsbrief nodig voor een second opinion.

Je kunt ook zelf ziekenhuizen bellen waar jij je prettig denkt te voelen. Vanuit Amersfoort bijvoorbeeld het UMC Utrecht. Of het Amsterdam UMC.
Als je je vraag voorlegt, kunnen zij je gelijk vertellen of je daar terecht kunt. En als het niet kan, kunnen ze je soms wel een advies geven waar je wel kunt zijn.

Succes!

Je kun

Login of registreer om te reageren
25-07-2022 om 08:14 uur

Beste Hermien,

Helaas kunnen wij geen ziekenhuis aanbevelen. Zoals Suus01 al schrijft kun je heel goed je eigen longarts vragen voor een verwijzing voor een second opinion. Verder is het verstandig van te voren contact op te nemen met je zorgverzekeraar in verband met de vergoeding hiervan. Zorgverzekeraars hebben regelmatig zorgconsulenten in dienst die met je mee kunnen denken. Ook zou je eens kunnen kijken op ZorgkaartNederland https://www.zorgkaartnederland.nl/. Met ZorgkaartNederland worden Nederlandse zorgverleners centraal gepresenteerd. Consumenten kunnen hier hun behandelaar beoordelen en waarderen. En deze waarderingen kunnen door anderen worden geraadpleegd.

Succes.

Met vriendelijke groet,
de Advieslijn

Login of registreer om te reageren
25-07-2022 om 18:02 uur

bedankt hoor! Het komt vast goed een geschikte plek te vinden voor second opinion.

groeten, Hermien

Login of registreer om te reageren