longfunctie

07-07-2022 om 16:32 uur

Ik heb een korte vraag: Kan de longfunctie verbeteren na behandeling van cesar Therapie tegen adem dysregulatie?

Login of registreer om te reageren
13-07-2022 om 16:41 uur

Ik hoop dat er een longarts is, die mijn vraag kan beantwoorden, want ben beetje onzeker geworden.
Na elke foutieve longfuncties, die dan niet betrouwbaar zijn. Zou ik graag willen weten of er nog mogelijkheden zijn. :\">

Login of registreer om te reageren
Moderator
13-07-2022 om 17:31 uur

Longartsen en longverpleegkundigen beantwoorden buiten werktijd de vragen. Het beantwoorden van een vraag kan dan ook wat langer op zich laten wachten. Wil je snel meer informatie, bel dan de Advieslijn van het Longfonds: (033) 43 41 212

Login of registreer om te reageren
14-07-2022 om 05:28 uur

Als het om adem disregulatie gaat zou een gespecialiseerde logopedist in longaandoeningen en ademhaling een goede optie zijn om daarmee te werken aan een goede ademhaling waardoor je wellicht ook minder benauwd bent en de longfuncties blazen beter gaan, als ze echt door disregulatie “mislukken”.
Zo bedoel je de vraag toch? Hoe je het blazen kan verbeteren vanwege adem disregulatie?

Logopedie lijkt mij doeltreffender dan cesar therapie mbt de ademhaling, omdat cesar therapie meer gaat over je houding en bewegingen van het hele lichaam. Kan ook nooit kwaad, maar voor adem disregulatie denk ik persoonlijk dat logopedie zinvoller is. Hoop niet dat dit je in verwarring brengt of nog onzekerder maakt en ben benieuwd wat de deskundige zegt!

Login of registreer om te reageren
14-07-2022 om 07:48 uur

Ah kijk, je begrijpt me vraag. Ja dat bedoelde ik idd met de vraag. En bedankt voor het mee denken Nckiie! Hier kan ik iets mee.

Login of registreer om te reageren
Zorgprofessional
20-07-2022 om 09:17 uur

Ademdysregulatie kan ervoor zorgen dat je een longfunctie technisch niet goed blaast. Hierdoor is het resultaat niet goed te interpreteren.
De uitslag van de longfunctie zelf zal hier niet door beïnvloed worden.
Longfunctie analisten zijn getraind in het optimaliseren van alle voorwaarden om een juiste uitslag te krijgen. Als het niet lukt om goed te blazen bij een huisarts of POH-er wordt zo'n patient in onze regio veelal naar ons ziekenhuis verwezen om een goed resultaat te krijgen, hetgeen voor zover ik weet in bijna alle gevallen lukt. Alle vormen van begeleiding, zie tips hierboven, om het adempatroon te ondersteunen zullen vast ook toegevoegde waarde kunnen hebben.

Groet, Peter van Tilburg

Login of registreer om te reageren
22-07-2022 om 09:04 uur

Dank u wel Dokter Van Tilburg, daar kan ik ook iets mee, want is me nu wel veel duidelijker geworden.

Login of registreer om te reageren