Astma en stoppen met roken

15-06-2022 om 09:33 uur

Al 3 jaar lang probeer ik keer op keer opnieuw te stoppen met roken sinds ik hoorde dat ik een longembolie had. Nu sinds een jaartje ook astma erbij gekregen alleen lukt het maar telkens niet. Ik heb al pleisters in combinatie met kauwgom geprobeerd en ik heb champix geprobeerd. Ook al meerdere malen zonder hulp geprobeerd te stoppen maar niks lijkt te werken heeft iemand tips en tricks??

Login of registreer om te reageren
15-06-2022 om 16:03 uur

Zelf niet gerookt, maar wat ik hoor van mensen is dat je motivatie ten eerste echt hoog moet zijn. Je moet het echt willen en dan is het nog lastig.
Ik ken mensen die om verschillende redenen gestopt zijn en daardoor was hun intrinsieke motivatie enorm. Ze hadden ook een beloningssysteem bedacht, want voor elk doel wat je behaald, al is het eerst minderen mag je jezelf best belonen!
Zo maakte iemand een spaarpotje voor elke keer als ze geen pakje kocht ging dat geld in een potje en daar kon ze uiteindelijk lekker van op vakantie, doet ze nog steeds btw!

Ik weet dat psychotherapie soms helpt, er zijn stoppoli’s met mensen die erin gespecialiseerd zijn om je te helpen stoppen. Heb je daarover al geïnformeerd bij je huisarts?
En zoek echt hulp, zoek een supportteam, het is super dat je wil stoppen en hulp mag je zeker aanvaarden en wees lief voor jezelf. Kleine doelen stellen kan helpen.

Succes en je eerste stap is alweer gezet💪🏻

Login of registreer om te reageren
15-06-2022 om 16:17 uur

Heel veel succes, je wil is der igg, dus das een goed teken!
Wat ik al eerder vertelde in andere topic,
het er gewoon netjes blijven vragen aan de longverpleegkundige, dat je het graag wilt,
Dan gaan ze jou er heus wel mee helpen.

Login of registreer om te reageren
15-06-2022 om 18:25 uur

Hoi, ja ik heb wel wat adviezen.

Zelf heb ik helaas ook gerookt en het heeft me acht jaar gekost om ermee te stoppen.
Korte- en lange stoppogingen maar het lukte maar niet. Zelfs een keer 10 maanden gestopt maar ik bleef doorzetten en uiteindelijk is het dan toch gelukt. Wees niet te hard voor jezelf maar blijf pushen.
Stop altijd op maandag, na het weekend, want in het weekend is de verleiding vaak groter.
Probeer bij alcohol en koffie vandaan te blijven en blijf weg van mensen die roken, in ieder geval op het moment dat ze roken. Op een gegeven moment zakt het gevoel om te moeten roken af, in het begin moet je dit gevoel heel vaak verslaan maar na een tijdje moet je dit gevoel steeds minder vaak verslaan en na 1-2 jaar ben je eigenlijk gewoon gestopt. Dan ben je blij dat je gestopt bent met die onzin. Het is jammer dat het nog steeds in de schappen ligt.

Succes en niet opgeven.

Login of registreer om te reageren
30-07-2022 om 20:14 uur

Bij mij lukt het goed met de spray van Nicorette. Ik kon de pleisters niet verdragen en de kauwgom en muntjes deden t niet..... Het verschil zit in tvfeit dat als je de spray gebruikt dat je dadelijk de totale Mg aan Nico op neemt terwijl t bij kauwgom en muntjes trager zou gaan .... Nog zin na 1 spray neem je een 2de en de zin is weg..... Ik heb 25jaarveen pakje per dag gerookt ...

Login of registreer om te reageren