Inuvair/Foster bloeddruk

30-05-2022 om 09:26 uur

Hallo, mijn vorig bezoek aan de longarts was bemoedigend. Eindelijk na 6 maand blaas ik terug goede waarden over heel de lijn. En eindelijk mocht ik mijn medicatie afbouwen.

Maar toch blijf ik een beetje een vermoeden hebben dat veel problemen die ik in die tijd heb bij gekregen te wijten zijn aan de inhalatie cortisone. Ik heb dit gevraagd maar ze zeggen dat kan niet. Maar in de bijsluiter staat toch wel zwart op wit wat er na lang gebruik kan gebeuren. Wazig voelen en zien, spierpijn en verminderde spier conditie , hoofdpijn, hoge bloeddruk en gewicht aankomen. Heb hier allemaal last van zo erg zelfs dat het m'n leven on hold zet.

Ik heb in de tijd van mijn behandeling opeens een extreem hoge bloeddruk gekregen die daarvoor altijd ok was. En nu dus ook medicatie daarvoor. Ik meet men bloeddruk voor inhalatie 12/7 dus perfect ik meet een uur na inhaleren 139/ 95 dus de onderdruk is drastisch gestegen en dit met bloeddruk medicatie.... Dan moet het effect zonder medicatie toch nog erger zijn ...

Zijn er mensen die zulke bijwerkingen ervaren hebben of dit kunnen bevestigen ??? Tnx

Login of registreer om te reageren
30-05-2022 om 10:15 uur

De dingen die je beschrijft lijken zeker te wijten aan gebruik van cortico’s. De een is er gevoeliger voor dan de ander. Zelf heb ik het niet van de inhalatiecortico’s maar van de orale cortico’s.
Alleen hoe je het beschrijft dat je bloeddruk reageert op het inhaleren is mijns inziens (ik ben geen arts, heb wel enige medische kennis) apart aangezien eigenlijk de cortico dus voor de hogere bloeddruk zou moeten zorgen en die langere tijd werkt dus dan zou ik hem de hele dag hoger verwachten.

In principe komt weinig van de inhalatiecortico’s in je bloed, toch komt een klein deel wel in je bloed. De meeste mensen ervaren geen bijwerkingen of weinig bijwerkingen, sommige mensen meer. Veel artsen maken niet mee dat patiënten er veel last van hebben, daardoor blijft het vaak een “onbekend” probleem. Maar als je endocrinologen spreekt dan komen zij wel met een andere conclusie. Maar een endocrinoloog is wel helemaal gespecialiseerd op het gebied van hormonen en alle invloeden ervan op het lichaam en zo diep als zij de kennis hebben is het andersom ook mbt de kennis over de longen van de endocrinoloog. Dus die discrepantie is niet raar.
Er komt steeds meer kennis over dat wel.

Login of registreer om te reageren