willyrietveld

11-08-2021 om 09:33 uur

Beste lezer,
Heeft iemand ervaring met het volgende. Ik heb COPD en gebruik Trimbow en Berodual. Mijn benauwdheid is altijd aanwezig maar is vaak heel wisselend, tussen het gaat wel en ik heb het nu heel erg benauwd. Ik heb allerlei onderzoeken gehad maar mijn specialist zegt dat alles goed is. Als ik het benauwd, heb meet ik met mijn Pulse Oximeter mijn zuurstof 92/96 met een hartslag van gemiddeld 65/75. Dus je zou zeggen genoeg zuurstof maar toch benauwd. De Berodual gebruik geeft nauwelijks verlichting. Ik vraag mij wel eens af of er geen ander medicijn bestaat die mijn benauwdheid op de momenten als het nodig is, kan verminderen.
Mvg. Willy Rietveld

Login of registreer om te reageren
12-08-2021 om 10:11 uur

Er zijn heel veel soorten pufjes, het is vaak net wat het beste bij je past, gewoon overleggen met je arts of bijv, foster iets kan verlichten, je arts ken jou het beste.
Heb je ernstig copd , bijv eind fase 4 geven ze ook vaker morfine, oramorph, dit geeft verlichting maar alleen kwa gevoel, je merkt het dan minder en kunt dan meer bewegen.
Alleen dit wordt niet zomaar uitgeschreven, eerst moet er niets anders meer mogelijk zijn aan pufjes en medicijnen, volgens mij.
Succes en sterkte , Jolien 🍀

Login of registreer om te reageren