Longembolie, concentratie problemen

30-07-2021 om 07:03 uur

Vrouw, 33 jaar.
Sinds mei longembolie in beide longen. Bloedverdunners 20 mg p.d.

Fysiek ben ik weer aan het opkrabbelen. Een halfuur lopen is mogelijk en met 2 jonge kinderen ook wel fijn dat dit kan. Zeker met vakantie voor de deur. Als ik teveel doe dan hoofdpijn en steken op borst. Extra slapen overdag is ook bijna dagelijkse kost.

Echter is werken erg lastig. Concentratievermogen is heel laag. Een verhaaltje voorlezen, een puzzeltje doen met de kinderen, dingen plannen of rondlopen in een drukkere ruimte.

Is dit trainbaar, hoe lang duurt dit gemiddeld. Het is heel frustrerend.
Advies wordt gewaardeerd.

Login of registreer om te reageren
30-07-2021 om 10:46 uur

Op Facebook heb je “de astma Vereniging Nederland en Davos” met filmpjes over energieverdeling en je grenzen. Je hebt geen astma, maar wellicht zijn deze filmpjes heel nuttig voor je.
Ik heb zelf ook een longembolie gehad naast mijn astma en door vermoeidheid ook onder andere concentratieproblemen.
Wellicht kan je hier wat mee en wat tips uithalen, het zijn 3 filmpjes nu die gemaakt zijn door ervaringsdeskundigen.

Sterkte en ik hoop voor je dat het snel verbetert!

Login of registreer om te reageren
02-08-2021 om 08:14 uur

Beste Cvgtje,

Vervelend dat je nog restklachten hebt na je longembolie. Dit komt helaas vaker voor. Door de moeheid ontstaan inderdaad wel eens geheugen- en concentratieproblemen. Dat verschilt per persoon.

Je krijgt al een goed tip van Nckiie. Misschien is het een idee om ook de brochure ‘Wat is een longembolie?’ te bestellen https://bestellen.longfonds.nl/product/longembolie/. Hierin kun je o.a. lezen wat je zelf kunt doen om je herstel te versnellen en met welke klachten je op de lange termijn nog te maken kan krijgen.

Ook in de brochure 'Omgaan met energie' staan misschien nog tips waar je wat aan hebt https://bestellen.longfonds.nl/product/omgaan-met-energie/.

Verder zag ik dat het LUMC en de Trombosestichting starten met een revalidatie programma voor longembolie patiënten https://www.trombosestichting.nl/nieuws/algemeen/nieuw-longrevalidatiep….

Ik hoop dat je wat hebt aan bovenstaande informatie. Beterschap!

Met vriendelijke groet,
De Advieslijn

Login of registreer om te reageren