Onbegrepen schouderpijn

07-01-2021 om 21:50 uur

Goedenavond,

Ik ben nieuw hier en ik wilde graag mijn vraag neerleggen bij een deskundige. Al ruimschoots een jaar lang heb ik al last van mijn linker schouderblad, meer het punt naar binnen. Het doet voornamelijk pijn als ik hoest, nies en eigenlijk wanneer ik torso span. Mijn HA had me doorverwezen voor een longfoto december 2019, de uitslag was gelukkig goed. Voordat ik de pijn kreeg had ik een stevige kou te pakken, en had ik nogal veel gehoest, dus ik dacht misschien is het een scheur in een spier. Van de zomer merktte ik dat ik af en toe nog steeds last had, maar het viel wel mee. In augustus 2020 had ik nog steeds last, weer een longfoto gemaakt, weer goed en hierna ben ik doorverwezen naar orthopeed. Het was volgens haar "enthesophatie van de schouder". Fysio gehad, heeft niet echt veel geholpen. Vorige week een CT thorax laten maken, omdat ik namelijk de afgelopen periode veel ergere pijn heb. De pijn loopt door naar mn schouder zelf, mijn linker bovenarm, en mijn ringvinger en pink geven soms tintelende/elektrische gevoelens. Uit de CT kwam de volgende conclusie naar voren: "geen verklaring voor lokale pijnklachten ter hoogte van scapula punt links.
Behoudens centrale bronchopathie en bulleuze afwijkingen in de apicale longvelden een normale en CT-thorax.". Mijn eigen HA is nu op vakantie, vervangende arts geeft summier informatie en is niet echt meewerkend, omdat ik "geen patiƫnt ben" van haar. Ik bekijk het een en ander zelf ook op internet, maar mijn pijn is nu laatste tijd beetje toegenomen en ik weet niet waar het precies door komt. Mijn nek doet ook pijn, mijn linker schouder etc, zijn het mijn longen of toch zenuwen, stress, ik weet het niet meer. Het is een hele vervelende situatie en ik zou graag willen weten wat uw bevindingen in deze zijn. Ook uiteraard belangrijk, ik heb geen hoestklachten, ochtend rokershoest wel, maar niet echt erg hevig, ik rook wel ca. 8 sigaretten per dag. Ik heb een limiet ingesteld voor mezelf, de bedoeling is om te stoppen.

Mijn excuses dat het lang stuk is geworden, maar ik probeer het eigenlijk zo correct mogelijk op te stellen.

Alvast bedankt

Sabri

Login of registreer om te reageren
Zorgprofessional
08-01-2021 om 10:12 uur

dag sabri
het verhaal klinkt alsof het meer vanuit je wervelkolom komt, met name de halswervels. daar kunnen zenuwen bekneld raken door een botuitsteeksel of door een hernia. als je herkent dat het allemaal beter gaat wanneer je je arm omhoog tilt zou dit laatste kunnen spelen. misschien kun je hier wat mee in overleg met je arts.

Login of registreer om te reageren
08-01-2021 om 10:39 uur

Als ik mijn linkerarm optil, geeft dat inderdaad deels verlichting. Ook heb ik inderdaad veel last van mijn nek, en als ik met mijn vinger over 1 wervel heen ga, voelt het aan als kraakbeen. Het glijdt weg uit mijn handen, nu weet ik niet natuurlijk wat dat is, ik ben immers geen specialist.

Ik heb vernomen dat na het beantwoorden van een deskundige er geen antwoord wordt gegeven, dus bij deze bedankt voor uw bevinding.

Login of registreer om te reageren