Risicogroep

19-10-2020 om 20:35 uur

Hallo
Ik heb symptomatische astma . Ik gebruik hiervoor flixotide en sabutamol. Ik ben werkzaam in de zorg en kan geen 1,5 meter afstand houden van mijn cliƫnten en collega s . Omdat ik in de gehandicapten zorg werk heb ik dagelijks te maken met onvoorspelbaar gedrag (cliƫnten komen soms schreeuwend of hoestend dicht bij mij begrijpen niet dat ze in elleboog moeten hoesten en hebben veel lichamelijke zorg nodig.Ik ga er van uit dat ik door mijn astma in de risicogroep val. Ik heb de bedrijfsarts gesproken en die vindt het lastig om advies uit te brengen. Ik probeer nu met een FFP 2 mondkapje mijn dienst te draaien . Wat is uw advies hierin?

Login of registreer om te reageren
19-10-2020 om 21:12 uur

Met astma val je in de risicogroep als je onder behandeling bent bij een specialist in het ziekenhuis (longarts).

Login of registreer om te reageren
21-10-2020 om 08:57 uur

Beste Kg01,

Wij sluiten ons aan bij het antwoord van Suus m.b.t. je vraag of je binnen een risicogroep valt.
Het advies is om wel een mondkapje te dragen. En dan is het uitproberen welke. Het verschilt per persoon welke het meest comfortabel aanvoelt.
Wij wensen je veel succes met je werk.

Met vriendelijke groet,
Advieslijn

Login of registreer om te reageren
24-10-2020 om 17:02 uur

Bedankt voor de informatie. Ben idd onder behandeling bij longarts heb deze ook gesproken. Ik werk nu met ffp 2 mondkapje om mijzelf te beschermen. Omdat dit wel pittig is met astma werk ik 15 uur in de zorg met mondkapje en doe ik 9 uur administratieve taken.

Login of registreer om te reageren