Longen aangetast door chemische stoffen

03-07-2020 om 18:00 uur

Beste,

Ik kamp nu ruim een jaar met luchtwegklachten waarbij ik in het begin geen idee had hoe deze tot stand kwamen. In eerste instantie werd door een specialist in het buitenland astma gediagnosticeerd maar na een periode namen de symptomen af.

Na een periode in het buitenland te hebben gewoond zijn we vorig jaar teruggekeerd naar Nederland en heb ik veel in het huis geklust waarbij de luchtwegklachten en benauwdheid best hevig weer terug kwamen (moeite adem binnen te krijgen en extreem moe zijn). Ik ben 36 en heb mijn hele leven intensief gesport, het gebrek aan energie is nacht en dag verschil met hoe het was.

Het is me ondanks de Corona gelukt vorige maand bij de huisarts langs te gaan maar die gaf aan dan mijn longen schoon klonken en de saturatie goed was (wel een wat hoge hartslag).

Nu heb ik een maand geleden met een verfbus een klein oppervlak gespoten waarna ik de volgende dag een hevige reactie kreeg (zeer benauwd,hoge hartslag, veel slijmproductie en druk op holtes en erg moe). Nu vier weken later begin ik langzaam mijn energie weer terug te krijgen.

Terugkijkend zie ik steeds meer het verband tussen het gebruik van chemische/bijtende stoffen en steeds heftiger wordende reacties. Ik ben ook twee keer in contact geweest met IsoCyanates waar ik toch wel verontrustende verhalen over hoor.

Ik heb Flixotide gebruikt maar ben hier snel mee gestopt omdat dit slijmproductie en druk op mijn hoofd verhoogde daarnaast heb ik ventolin gebruikt maar hier ben ik terughoudend in omdat dit mijn hartslag rond de 100 brengt waar ik normaal in rust op 60 zit.

Mijn nieuwe baan begint over twee maanden en ik vraag me af hoe mijn longen zo snel mogelijk weer de oude kunnen worden en welke medicijnen mij eventueel kunnen helpen om eventueel heftige reacties in de toekomst te voorkomen (naast het ontlopen van de dampen).

Het is een heel verhaal maar in ieder geval alvast hartelijk dank voor het delen van adviezen en ervaringen .

Login of registreer om te reageren
Zorgprofessional
06-07-2020 om 12:12 uur

Beste Ruben
De flixotide zou een keuze zijn bij astma of hyperreactiviteit, maar het duurt meestal aan paar weken eer je hier echt iets over kunt zeggen qua werking.
Ik zou het in kaart laten brengen bij de huisarts of evt een longarts.

Groet, Peter van Tilburg

Login of registreer om te reageren