Chemisch Astma

03-07-2020 om 17:46 uur

Beste,

Ik kamp nu ruim een jaar met luchtwegklachten waarbij ik in het begin geen idee had hoe deze tot stand kwamen. In eerste instantie werd door een specialist in het buitenland astma gediagnosticeerd maar na een periode namen de symptomen af.

Na een periode in het buitenland te hebben gewoond zijn we vorig jaar teruggekeerd naar Nederland en heb ik veel in het huis geklust waarbij de luchtwegklachten en benauwdheid best hevig weer terug kwamen (moeite adem binnen te krijgen en extreem moe zijn). Ik ben 36 en heb mijn hele leven intensief gesport, het gebrek aan energie is nacht en dag verschil met hoe het was.

Het is me ondanks de Corona gelukt vorige maand bij de huisarts langs te gaan maar die gaf aan dan mijn longen schoon klonken en de saturatie goed was (wel een wat hoge hartslag).

Nu heb ik een maand geleden met een verfbus een klein oppervlak gespoten waarna ik de volgende dag een hevige reactie kreeg (zeer benauwd,hoge hartslag, veel slijmproductie en druk op holtes en erg moe). Nu vier weken later begin ik langzaam mijn energie weer terug te krijgen.

Terugkijkend zie ik steeds meer het verband tussen het gebruik van chemische/bijtende stoffen en steeds heftiger wordende reacties. Ik ben ook twee keer in contact geweest met IsoCyanates waar ik toch wel verontrustende verhalen over hoor.

Ik heb Flixotide gebruikt maar ben hier snel mee gestopt omdat dit slijmproductie en druk op mijn hoofd verhoogde daarnaast heb ik ventolin gebruikt maar hier ben ik terughoudend in omdat dit mijn hartslag rond de 100 brengt waar ik normaal in rust op 60 zit.

Mijn nieuwe baan begint over twee maanden en ik vraag me af hoe mijn longen zo snel mogelijk weer de oude kunnen worden en welke medicijnen mij eventueel kunnen helpen om eventueel heftige reacties in de toekomst te voorkomen (naast het ontlopen van de dampen).

Het is een heel verhaal maar in ieder geval alvast hartelijk dank voor het delen van adviezen en ervaringen .

Login of registreer om te reageren
04-07-2020 om 21:28 uur

Hallo RubenHo,

In je verhaal herken ik veel. Wanneer er geklust moet worden in huis, ga ik uit logeren.
Alle materialen met een scherpe geur ontloop ik zoveel mogelijk.
Bijvoorbeeld: verf, boenwas, nagellak, nagellakremover, materialen die bij de kapper gebruikt worden, lijm, bepaalde soorten zeep en luchtverfrissers, spiritus, terpentine en op dit moment de handalcohol(vaak handen wassen is ook voldoende om corona te voorkomen zei de arts).
Het kan zijn dat mijn longen op de "geuren" reageren maar ik wordt er soms ook letterlijk ziek van.
De longmedicijnen die ik dagelijks gebruik, voorkomen misschien dat mijn longen er te heftig op reageren maar dat weet ik niet. Wanneer ik er ziek van wordt is het nog zoeken naar wat de reactie minder kan maken.
Op internet heb ik gezocht naar IsoCyanates, hier las ik dat je beschermende kleding en een speciaal mondkapje moet gebruiken. Misschien heb je hier wat aan als je het gebruik er van niet kunt ontlopen.
https://www.beroepsziekten.nl/sites/default/files/factsheets/Factsheet_…

Misschien kun je advies vragen bij een longarts en/of allergoloog.

Succes met je nieuwe baan.

Groetjes Spirit

Login of registreer om te reageren
08-07-2020 om 11:38 uur

Hallo RubenHo,

Kijk ook eens bij Multiple Chemical Sensitivity: www.stichtingmcs.nl
Misschien vind je daar antwoord op je vragen.

Groetjes Spirit

Login of registreer om te reageren