Is het allemaal stress?

14-05-2020 om 12:08 uur

Hallo, Bas bijna 52 jaar alleenstaand samenwonend met 13 jarige zoon.
Mijn verhaal: vier jaar geleden , steeds vermoeid, huisarts, bloedprikken enz..geen afwijkingen. Succesvol gestopt met roken in die periode, maar steeds weer die vermoeidheid.
Lang verhaal iets korter, longfoto' s wezen op emfyseem in beide longtoppen.
Mijn longarts heeft toendertijd de foto' s laten beoordelen door het umcg.
Uitslag: prima meneer, u zal geen last hebben hiervan, de specialisten vinden het emfyseem minimaal, en mogelijk zelfs aangeboren!
Opgelucht verder, maar vermoeidheid bleef, nu met een nieuwe klacht, steeds maar diep moeten inademen om een bevredigend gevoel te krijgen, en ook steeds gapen.
Wederom naar de huisarts, deze dacht aan chronische hyperventilatie, meneer het zit tussen uw oren! Dus vervolgens doorgestuurd naar medisch psychologe, en op eigen initiatief ademhalingsoefeningen gevolgd alkes zonder resultaat.
Twee jaren verder gesukkeld, griepveel hoesten, huisarts.
Griepje meneer, antibiotica en verder. Drie weken verder, nog steeds zelfde klachten, diepe zucht van huisarts, dat het allemaal wat langer kan duren, en ik maar weer verder.
Week later, boos wederom naar huisarts, " nou dan maar een longfoto" was het ietwat geïrriteerde antwoord van de huisarts .
Kortom 10 uur foto laten maken, en om 12 uur met spoed opgenomen: klaplong ( na drie weken eindelijk uitsluitsel).
Acht dagen opgenomen, drain geplaatst en long geplakt.
Ontslagen uit ziekenhuis, controle specialist: tja meneer, het is wat hé!
Ik vertel haar dus, dokter ik heb dezelfde klachten als voorheen ( het diep zuchten en gapen)..
Maar had al in de gaten dat de specialist alleen oog had voor mijn herstellende klaplong, en over mijn bullae, ja het is nogal wat!! Hoezo in Groningen zeiden ze dat het geen kwaad kan, ja meneer die kijken daar anders naar!
Tenslotte kreeg ik een inhallator mee Alvesco, want ze dacht dat ik bronchitis had, maar dit middel doet dus helemaal niks bij mij.
Inmiddels zijn we vier jaar verder, ben nog steeds vermoeid, en zucht en gaap de hele dag door, mijn hele lijf doet er pijn van, ik voel me echt in de steek gelaten, er zal zeker stress meespelen, maar ben benieuwd of hier iemand is die bekend is met zulke klachten, want het " tussen uw oren" verhaal ken ik nu wel!

Login of registreer om te reageren
14-05-2020 om 16:28 uur

Hallo Antonius68,

Nu je hun(longarts en huisarts) raad hebt opgevolgd en naar een medisch psycholoog bent geweest en ademhalingsoefeningen hebt geleerd en nog geen verbetering hebt wordt het tijd om opnieuw actie te ondernemen. Een nieuwe afspraak maken bij de huisarts, longarts en/of een second opinion vragen bij een andere longarts. Informeer bij je verzekering, ieder mens heeft namelijk recht op een second opinion.
Vertrouw op jezelf, je hebt een niet pluis gevoel, neem dat serieus.

Sterkte.

Groetjes Spirit

Login of registreer om te reageren