Na jarenlang 'klachtenloos' opnieuw last van astma

09-03-2020 om 20:26 uur

Beste allen,

Ik ben nieuw op dit forum omdat ik op zoek ben naar lotgenoten of mensen die me kunnen adviseren. Ik ben 33 jaar en heb als kind vrij veel last gehad van astma. Van nachten boven een warm bad te zitten om de longen open te zetten tot jaren puffen (Ventolin) bij het buiten sporten in de winter. Jullie kennen het ongetwijfeld wel. :)

Door een goede opvolging met een longspecialist en steeds correct de nodige medicijnen te nemen zijn de klachten eigenlijk zo goed als volledig verdwenen. Tussen mijn 18 jaar en nu (15 jaar dus) heb ik eigenlijk geen klachten meer gehad. Al weet ik dat astma nooit echt verdwijnt had ik wel het gevoel dat het grotendeels achter me lag... Maar dat is dus niet zo.

Ongeveer 8 weken geleden werd ik plots terug kortademig, ik herkende het gevoel meteen maar was verbaasd dat het me zomaar weer overviel. Toen met ups en downs wat kortademig geweest en besloten naar de huisarts te gaan. Die stelde vast dat er toch wat ruis op de longen zat en dat ik 'wheezing' had bij het uitademen. Ik kreeg een kuur Zitromax voorgeschreven en heb die netjes uitgenomen, zonder resultaat. Het is te zeggen, het 'geruis' is verdwenen maar ik heb nog steeds m'n kortademigheid (bijna dagelijks) en de wheezing bij het uitademen.

Uiteindelijk 3 weken geleden doorverwezen naar een longspecialist die me Seretide 50/250mg (2x per dag) voor de astma voorschreef in combinatie met Bellozal 20 mg voor de allergie. Sindsdien dagelijks alles netjes ingenomen maar tot op heden zonder verbetering.

Ik heb nog steeds bijna dagelijks last van m'n klachten (kortademig en wheezing) zonder echte verbetering. De ene dag al wat slechter dan de andere. Zijn er mensen die dit herkennen? Alle tips of plannen van aanpak zijn welkom...

Alvast heel erg bedankt en hopelijk tot snel.

Vriendelijke groeten,

Maxim

Login of registreer om te reageren
11-03-2020 om 20:40 uur

Hallo Maxim,

Ik herken het. Tot mijn 7de levensjaar geregeld in het ziekenhuis gelegen met astma. Nu ben ik 42 en heb ik begin dit jaar zo vanuit het niets opnieuw in het ziekenhuis gelegen door een heftige astma aanval. Nu is het in onderzoek door de longarts waar het weg kwam.

Gr. Corina(CoReJo)

Login of registreer om te reageren