Spierpijn rond ribben kortademig benauwd

31-12-2019 om 20:01 uur

Hallo, ik ben vrouw 46 jaar. In Maart 2019 trombose met longembolie gekregen. Na stoppen met bloedverdunners in November weer trombose. Half December in de ochtend waker geworden met spierpijn rond ribben (dit duurde 3dgn), ook kortademig en snel benauwd. Tijdens herstel van longembolie duurde dit soms 3 dgn, maar nu al 2 weken kortademig en benauwd, voelt hetzelfde als longembolie, alleen volgens longarts kan dit niet ivm slikken Xarelto. Wie herkent deze symptomen en hoe lang moet ik nog rust houden ?

Login of registreer om te reageren
01-01-2020 om 00:21 uur

Ik heb dit ook door het benauwd zijn en dus meer en geforceerder ademhalen. Als je het niet vertrouwd toch aan de bel trekken kans is klein maar wellicht is het wat anders. Sterkte!

Login of registreer om te reageren
02-01-2020 om 09:25 uur

Bij mij begon het 3 mnd geleden zo. Ik dacht dat het mijn tussenribspieren waren, maar het versprong bij mij steeds van links naar rechts van voor naar achter. Ook ineens heel kortademig en gewrichtsklachten.
Inmiddels ben ik al 3 x binnenste buiten gekeerd en ze weten nog steeds niet meer dan dat het waarschijnlijk een interstitiele longziekte is. Ik heb ook vlekjes op mijn longen.
Longembolie werd meteen uitgesloten. Later kreeg ik ook enorm vlammende pijn rond de longen en dat bleken de longvliezen te zijn die geïrriteerd waren. Wellicht door inspanning maar ik merk dat ook kou van invloed is. Veel wijzer word je hier niet van, maar ik zou er zeker naar laten kijken, evt longfoto laten maken. Sterkte!

Login of registreer om te reageren
08-01-2020 om 10:40 uur

Bedankt voor jullie reacties. Fijn zo'n forum waar je terecht kunt. Voor kennis en ondersteuning.

Ben naar de longarts geweest. Hij weet het niet, dus we gaan nu zaken uitsluiten. Longfoto was mooi, Bloed OK, gelijk gestopt met medicijn Xarelto en nu tijdelijk zelf medicijnen spuiten. Dat is nu 2 dagen geleden.

Vanochtend weer benauwd.........:-( Als het volgende week nog niet gewijzigd is CT scan. Mijn huisarts had ook cardioloog ingeschakeld, daar mag ik volgende week heen. Fijn dat er nu aandacht is. Doordat ik gestopt met de pil vanwege trombose heb ik ook veel overgangsklachten gekregen, ongeveer 2 maanden terug, daarna is dit begonnen.

Vanochent dacht ik, misschien is het wel astma ? Doordat ik geschiedenis heb met longembolie en trombose kijken we voornamelijk daarnaar. Misschien zijn het wel de hormonen die dit teweeg brengen. 2 maanden geleden daarvoor al afspraak gemaakt bij overgangsconsulente en daar kan ik volgende week heen. Komende 2 weken ziekenhuis in en uit, maar hopelijk weet ik dan meer. Ik hou jullie op de hoogte.

Login of registreer om te reageren
14-01-2020 om 08:49 uur

Nynke73,

Fijn dat je ons op de hoogte houdt. We gaan er vanuit dat een antwoord van een longarts van het Forum niet meer nodig is.

Met vriendelijke groet,
advieslijn

Login of registreer om te reageren
09-02-2020 om 09:08 uur

Goeden Dag,
Na bezoek overgangsconsulente, gelijk afspraak met gynaecoloog. Blijkt dat de symptomen veroorzaakt worden door een te hoog adrenaline in mijn lichaam. De klachten zijn begonnen na het stoppen met de pil. Daardoor is mijn oestrogeen gehalte langzaam gaan dalen en daardoor werden klachten steeds erger. Oestrogeen is de tegenhanger van adrenaline. Doordat ik blijkbaar al een aantal jaar in de overgang was, maak ik zelf amper oestrogeen aan, waardoor de adrenaline mijn lichaam uitputte op borsthoogte.

Zelf (inclusief veel specialisten/ huisarts) heb nooit geweten dat deze klachten (benauwd/kortademig/chronische hyperventilatie/ spierpijn op borst en hoge rug/ontstoken kraakbeen tussen rib en borstbeen) uiteindelijk hierdoor gekomen zijn. De gynaecoloog gaf aan dat er veel vrouwen het halve ziekenhuis doorlopen hebben voor ze bij hen terechtkomen.

Ik ben inmiddels 2,5 week aan de hormoontherapie. Ik merk al verbetering, maar het gaat heel langzaam, maar gelukkig gaan we de goede kant alweer op !!

Ik hoop dat deze informatie nuttig kan zijn voor andere vrouwen met soortgelijke klachten.

Login of registreer om te reageren
10-02-2020 om 12:51 uur
Reactie op Nynke73

Goeden Dag,
Ik hoop dat deze informatie nuttig kan zijn voor andere vrouwen met soortgelijke klachten.

dank je. ik neem het mee naar mijn artsen. ook mijn astma is van de rit sinds 2 jaar, gyna onderzoek wees uit dat ik een vleesboom heb, en in de overgang ben.
inmiddels is het voor longartsen duidelijk dat oa de overgang zorgt voor instabiel astma, maar volgens mij is adrenaline nog nooit getest.

Login of registreer om te reageren