Zware ruiter embolie

23-12-2019 om 22:57 uur

1 Mei 2019 met pijn op de linker borst naar de huisarts gegaan, die vermoedde een longembolie of angina pectoris. Direct naar de SEH waar enkele specialist assistenten me onderzochten en het bleek geen angina pectoris te zijn en deze jonge artsen zeiden dat ik een longontsteking had en daar medicatie voor gaven, helaas loste dit na enkele dagen niets op en ben ik naar de specialist gegaan en die schreef een CT scan voor na 1 1/2 week , dit haalde ik bijna niet en kon me niet meer aankleden, zodra ik op de ct scan ging moest ik gelijk blijven kreeg gelijk injecties en O2 van 4,5l/m , ik bleek een 90% ruiterembolie te hebben en was opgegeven. Gelukkig bleek ik sterk genoeg te zijn,om op te krabbelen en na 5 dagen aan de 4,5 l/m O2 te hebben gelegen, mocht ik naar huis met injecties en bloedverdunnings pillen 2 a 3 per dag. Recentelijk is er weer een CT scan gemaakt en waren de verstoppingen weg, maar werd ik ernstig ziek door de contrastvloeistof en ben nu 14 dagen later nog heel erg moe en kan m'n ogen amper open te houden. Nu 6 maanden na het ziekenhuisontslag ben ik nog erg moe en kan niet vinden wat normaal is na zo'n zware embolie?

Login of registreer om te reageren
24-12-2019 om 07:44 uur

Welkom op het forum. Dat is zwaar wat je hebt meegemaakt. Kan je helaas niet helpen, maar misschien de anderen. Anders kan je ook de vraag stellen aan de deskundige.
Sterkte!
Anna

Login of registreer om te reageren
24-12-2019 om 08:05 uur

Heftig zeg! Wat ik wel weet is dat na mijn ziekenhuis opname en de nodige medicatie, ik een histamine intolerantie er aan over heb gehouden, duurde wel 2 jaar van mijn leven voordat ik daar achter was....de medicatie die ik toen had reageerde ik niet goed op...nou inmiddels gelukkig weer in balans! Dankzij aan passing medicatie en eten! De medicatie brengt je darmen uit balans, als die niet functioneren ben je ook erg moe,.is mijn ervaring.

Login of registreer om te reageren