Ervaring neusbijholte ontsteking en astma

24-10-2019 om 10:59 uur

Hoi.
Zoals jullie weten heb ik een chronische neusbijholte ontsteking al 3 jaar. En sinds maart 2018 astma.
Omdat ik eigenlijk heel het jaar door verkouden ben en zere holtes heb ook sinds dit jaar een hele erge druk achter me ogen, dit is dan zo erg dat ik wazig zie en zelfs een zonne bril op moet doen wil ik nog een beetje normaal kunnen zien. (Licht en geluid is me dan te veel)

Mijn huisarts adviseerde me begin deze maand om aan mijn longarts te vragen of het zin heeft om naar een KNO arts te gaan.

Ik wil graag van de pijn in mijn gezicht af, ik spoel 2 a 3x per dag met de nasofree met neusspoeling die daar bij zitten. Me neus is dan weer voor even open. Ook gebruik ik fluticason neusspray 2x1.
Heb sinds 6 weken een ander medicijn genaamd: Foster nexthaler die ik 3x per dag gebruik. Me andere medicijnen gebruikte ik teveel en werd daar dus benauwd van.
Mijn neus zit altijd dicht. Ben tegenwoordig heel snel buiten adem (kortademig) met trap lopen moet ik eerst bijkomen en uit hijgen, dit is voor een meid van mijn leeftijd niet normaal denk ik (22)?

Wat is jullie ervaring met astma en neusbijholte ontstekingen? is het niet raar om aan een longarts een verwijzing naar een kno arts te vragen ? ?☺️

Mvg, Kirsten.
Sorry voor het lange verhaal.

Login of registreer om te reageren
24-10-2019 om 11:25 uur

Nee, dat is niet raar. Onrustig kno houdt je astma onrustig dus heel belangrijk om beide optimaal te behandelen.

Login of registreer om te reageren
24-10-2019 om 11:29 uur

Nee het lijkt mij helemaal niet raar om hiervoor om een verwijzing naar de kno-arts te vragen!

Het hele jaar door een verstopte neus, druk op de oren en pijn in de holtes hebben lijkt mij op zichzelf al genoeg reden om een keer langs een specialist te gaan.

Daar komt bij dat de neus en bijholtes in nauwe verbinding staan met de longen. Als je astma hebt krijg je daardoor vaak benauwdheidsklachten als je een holteonsteking hebt. Dus ook voor je astma is het nuttig om langs een kno-arts te gaan.

Login of registreer om te reageren
24-10-2019 om 12:28 uur

Ik had vroeger ook altijd bijholte ontsteking. AB hielp niet meer. Ben toen geholpen daaraan. Daarna geen last meer gehad. Dus zou zeker een verwijzing vragen. :)

Login of registreer om te reageren
24-10-2019 om 16:54 uur

Je slijmvliezen in je holten zijn “hetzelfde” als in je longen, dus het is niet gek dat je daar last van hebt. Bij mij is her slijmvlies snel ontstoken en dan kan jk spoelen wat ik wil maar helpt niks. Nu werkt de avamys toch wel wat heb ik gemerkt en ik spuit ook nog gewoon met zoutoplossing neusspray naast het spoelen.
Veel longpatienten worden doorgestuurd naar kno dus heel goede vraag juist want zoals hierboven al is gezegd onrustig kno kan zorgen voor onrustige longen.

Login of registreer om te reageren
25-10-2019 om 11:48 uur

Ik vind het eerder gek dat je niet sneller naar de KNO bent verwezen!

Zelf heb ik ook onrustige neusslijmvliezen, al is het een stuk minder heftig dan wat jij beschrijft. Maar omdat ik altijd snel ga klagen werd ik al na een half jaar daarvan naar de KNO-arts doorverwezen. Die stelde vast dat mijn neusslijmvlies net zo overgevoelig is als mijn longen, en dus een soortgelijke behandeling nodig heeft.

Mijn KNO gaf ook aan dat longartsen en KNO-artsen en stuk meer zouden moeten samenwerken, omdat ze vaak dezelfde mensen over de vloer krijgen!

Login of registreer om te reageren
25-10-2019 om 13:09 uur

Bedankt allemaal voor jullie reacties, ik moet dinsdag naar het ziekenhuis toe voor controle bij de longarts. Ik zal dan meteen om een verwijzing gaan vragen.

De kno arts heeft 3 jaar terug wel met een camera in mijn neus gekeken en zag toen dat ik wat geïrriteerde neusslijmvliezen had, toen moest ik 6 weken paar x per dag spoelen. Dit toen gedaan en na 6 weken weer op controle het was toen wel iets rustiger geworden me slijm vliezen.

Sindsdien is er dus chronische neusbijholte vast gesteld en moest ik er maar mee leren leven. ?

Login of registreer om te reageren
26-10-2019 om 09:15 uur

@Anna50 Tegenwoodig opereren ze niet snel meer aan de neus bijholtes. Hoelang heeft het nadat je eraan geholpen was nog geduurd voor het over was ?

Login of registreer om te reageren
26-10-2019 om 10:59 uur

@Kirsji , het was niet zo zeer een operatie, maar een kaakspoeling zoals ze dat toen noemde. Is zeker 35 jaar terug. Dus ik weet niet meer hoelang het duurde voordat het over was. :)

Login of registreer om te reageren
15-11-2019 om 16:59 uur

Goedenavond allemaal,

Ik heb ook altijd last van bijholte ontstekingen en nu weer. Ik heb van de huisarts nu achter elkaar twee AB kuren en nu een stootkuur Prednison voor 10 dagen. Klachten zijn hoofdpijn, pijn achter de ogen en pijnlijke kiezen en de gehele dag moe. Ik ben wel benauwd en mijn longen zijn hier ook niet blij mee. Het is om moedeloos te worden dat je zoveel bijholte ontstekingen kan krijgen achter elkaar. Je wordt er zo moe van!

Groetjes :Roos.

Login of registreer om te reageren
25-11-2019 om 09:36 uur

Hallo allemaal,
ik dacht dat ik ergens gereageerd had...
Maar ik kan het nergens vinden.
Schijnbaar niet gelukt..

Wat doe ik fout?
Groetjes...

Login of registreer om te reageren