Gebruik antidepressiva trazodon

19-09-2019 om 10:40 uur

Hallo,

Vanaf vandaag begin ik met het gebruik van een antidepressiva genaamd trazodon. Echter staat er in de bijsluiter van de salbutamol redihaler dat je moet oppassen met het gebruik van trazodon bij de salbutamol redihaler, omdat het effect van de salbutamol kan versterken. Is het erg dat de werking versterkt wordt? Of krijg je er dan ook meer bijwerkingen van?

En dan nog een vraag. In de bijwerkingen staat dat je laat kan krijgen van verhoogde witte bloedcellen (eosinofielen). Ik heb last van eosinofiele astma en ik wil niet dat het erger wordt. De kans ik klein dat ik die bijwerking krijg, maar toch. Moet ik hier met de longarts over hebben? Of hierom vaker bloedprikken? En mochten mijn eosinofielen verhoogd raken door de trazodon, wat is dan handig? Stoppen met de trazodon of medicatie omhoog gooien?
Als jullie vrsgen/opemerkingen/tips hebben, hoor ik dat graag.

Login of registreer om te reageren
19-09-2019 om 11:04 uur

Wij zijn geen artsen. Overleg met je longarts. Hij of zij kent jouw situatie.

Login of registreer om te reageren
19-09-2019 om 12:07 uur

Ik zou t gewoon gebruiken. De apotheek weet wat je gebruikt aan medicatie en of het bij elkaar kan. dat kan dus.
En kom je weer bij de longarts dan zou ik het overleggen. je kan dan ook direct zien of het middel goed werkt.

Ben je echt onrustig of angstig over het middel dan idd je arts bellen

Login of registreer om te reageren
19-09-2019 om 12:48 uur

Ems de apotheek zou t moeten weten maar mijn ervaring is toch anders en zou daar niet blind op vertrouwen.

Login of registreer om te reageren
19-09-2019 om 13:27 uur

dan heb je een slechte apotheek Stefanie, al ben ik het ermee eens dat je altijd mee moet denken.
hier gaat het altijd goed, zelfs met glutenvrij (coeliakie). Slik nu tramadol en natuurlijk kan dit reactie hebben op de longen, de apothekersassistent heeft dit uitgelegd.
volgens de apotheek computer mag ik dit hebben, de longarts vind het een goed middel voor mij. Wel staat er op de bijsluiter 'pas op met longziekten'.

Login of registreer om te reageren
19-09-2019 om 14:09 uur

Nee, ik heb geen slechte apotheek. Tegendeel.

Login of registreer om te reageren
19-09-2019 om 16:56 uur

Ben t met Stefanie eens, zou er niet blind op varen dat de apo t in de gaten heeft! Zou zelf de apotheek gewoon bellen en navragen hoe t zit met de bijwerkingen. Van eosinofiel astma zal niet bij de apo bekent zijn ws, staat er gewoon astma in je actuele diagnose.
Vind t typisch dat er niks over gezegt is, ook niet door je huisarts, neem nu even aan dat je t daarvan kreeg.. Die krijgt bij t voorschrijven ook meldingen van contra indicaties, in dit geval met de salbutamol. En heb je ook geen brief bij de pillen gekregen? Waar contraindicaties vermeld staan met de ernst en wat je evt zou kunnen doen.
Even n belletje morgen adviseer ik!

Login of registreer om te reageren
19-09-2019 om 20:44 uur

Milly een apotheek weet vaak helemaal geen diagnose! Ik heb diverse medicijnen maar ze weten niet overal een diagnose bij.

Login of registreer om te reageren
20-09-2019 om 06:10 uur

En de psychiater weet van je astma/medicatie?
Nogmaals ik zou me geen grote zorgen maken. en de andere keer dat je weer naar hem/haar gaat of de longarts het aankaarten

Login of registreer om te reageren
20-09-2019 om 06:29 uur

@stefanie, Jahoor mijn diagnoses staan bovenaan mijn medicatieoverzicht. Net als mijn allergieën. Goed geregeld in mijn apotheek (en overigens ook in de zknhuisapotheek) en daarom krijg ik altijd n papier mee als n nieuw medicijn niet goed samen kan met standaard medicatie. Met uitleg hoeveel tijd tussen twee soorten moet zitten bv en als t echt niet samen kan, zorgen ze dat er n oplossing komt en overleggen ze met de voorschrijvend specialist.

Login of registreer om te reageren