Davos | machtiging verzekering

Goedenavond,

Al een tijdje rondgekeken op het forum, vanaf nu als lid.
Ik heb Astma en momenteel loop er een aanvraag voor Davos. Helaas is deze inmiddels voor de eerste keer afgewezen. Zijn er leden die ook een aanvraag hebben lopen of die al toegewezen is in 2019?

Gr SB

Reacties

 • NckiieNckiie Gebruiker
  Ben je al eerder in een longrevalidatiecentrum geweest? Van wat ik weet is dat ze vaak willen dat je eerst in nl hebt gerevalideerd voordat je naar Davos mag van de zorgverzekering.
  Mijn huisarts zei vandaag dat ik het met de longarts toch eens over Davos moest hebben, ik ben net klaar met revalideren in Heideheuvel. Er liep bijna een aanvraag voor Davos, omdat hh erg uitliep maar uiteindelijk kon ik toch op tijd bij hh terecht.
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Denk dat je t best bij de Vereniging Nederland Davos kunt aankloppen. Zij hebben zeker ervaring met wat jij nu meemaakt
  Naar voor je hoor! Sterkte en hopelijk komt het toch in orde
 • PurplePurple Gebruiker
  #3
  Ik ben afgelopen maandag bij de longarts geweest en voor mij wordt er ook een aanmelding in gang gezet voor Davos. Ik vind het best spannend, vooral omdat ik geen idee heb hoe lang het duurt voor de aanmelding er door is. Volgens de longarts kan het maanden duren omdat de verzekering nogal eens dwars gaat liggen. Ze neemt contact met me op als er aanvullende gegevens nodig zijn. Verder is het dus afwachten. En hopen, vooral dat doe ik heel erg!
 • PurplePurple Gebruiker
  #4
  En inmiddels is mijn aanvraag ook afgewezen. Tijdens een ziekenhuisopname, het kan allemaal...
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #5
  @Purple wat vervelend! Zeker nu onderzoek heeft uitgewezen dat de resultaten na Davos veel beter zijn dan hier in nl revalideren. Beterschap!
 • PurplePurple Gebruiker
  #6 edited 19 juni
  Nckiie schreef: »
  @Purple wat vervelend! Zeker nu onderzoek heeft uitgewezen dat de resultaten na Davos veel beter zijn dan hier in nl revalideren. Beterschap!

  Ja ik ben er ook best van van slag. Lig al weer een week in het ziekenhuis, opgehaald door de ambulance. Het was echt een beetje mijn laatste strohalm, en nu dit. Maar we laten het er niet bij zitten. Er wordt hard gewerkt om tóch in Davos te komen. Ik weet alleen even niet zo goed hoe ik de tussentijd moet gaan overbruggen...
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  #7
  Heftig voor je! Sterkte en beterschap en hopelijk gaat t toch lukken!
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #8
  Heel veel sterkte en ik hoop dat je alsnog snel in Davos zit!
 • mark29mark29 Gebruiker
  In 2016 was ik ook doorverwezen naar Davos , ik werd ook afgewezen maar dankzij het NAD kon ik een jaar later toch alsnog naar Davos. Ik heb ook meegedaan aan het onderzoek ; hooggebergte behandeling vs behandeling in NL. Voor zover ik weet is het nu wetenschappelijk aangetoond dat een hooggebergte behandeling veel effectiever is dan een behandeling in NL. Laten we hopen dat de verzekeringen wat soepeler worden met het goedkeuren van een aanvraag naar het NAD.
Log in of Registreer om te reageren.