COPD ontwikkeld na kanker?

Hallo allemaal,
Ik ben 39 jaar en heb vorige week gehoord dat ik COPD heb. In oktober 2017 kreeg ik een agressieve vorm van borstkanker, waarvoor ik 2x een half jaar chemotherapie heb gehad, een amputatie heb gehad, en ook ben bestraald. Al vanaf de eerste 4 zware kuren werd ik benauwder, maar dit werd aan de behandeling toegeschreven. Ik ben nu twee maanden klaar met chemo en werd na afloop steeds meer benauwd in plaats van minder benauwd. Gelukkig geen uitzaaiingen, maar wel zichtbare longschade die ze nu COPD noemen en waarvan gezegd wordt dat ik het waarschijnlijk daarvoor al had? Ik ben er zelf van overtuigd dat dit niet kan. Ik was afgezien van de borstkanker in een goede conditie en was nooit benauwd. Heb alleen in mijn jeugd sporadisch gerookt. Ook hoest ik helemaal niet. Ben alleen zeer kortademig en ontzettend moe. Is er hier iemand bekend met blijvende longbeschadiging door chemotherapie? Ik kan er niet heel veel over vinden.

Reacties

 • NckiieNckiie Gebruiker
  Ik ben er gelukkig zelf niet mee bekend. Helaas lag iemand in het ziekenhuis naast me die ook blijvende longschade had, maar volgens mij was dit door de bestralingen die ze had ondergaan vanwege kanker.

  Enorm veel sterkte!
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Ik ben er ook niet bekend mee maar wil je wel sterkte wensen,na zo'n zware tijd en dan nu longschade, copd hebben.
  Valt niet mee,hoop dat iemand een antwoord voor je hebt, anders eens vragen onder:vraag het de longarts, misschien heeft hij dit meer gezien?
 • LaurinaLaurina Gebruiker
  Ik had copd in 2011, maar geen zuurstof nodig. In 2015 had ik borstkanker. Heb 21 bestralingen gehad en is alsnog mijn toch al niet zo gezonde long geraakt. Sindsdien heb ik 24/7 zuurstof.!!! Ik heb na die bestralingen een enorme zware prednison kuur gehad (wat ook suikerziekte opleverde), maar ben niet van mijn zuurstof afgekomen.
 • AmatiaAmatia Gebruiker
  Hier hetzelfde: had lichte COPD, na 33 bestralingen long aan die kant veel slechter geworden.
 • jopiejopie Gebruiker
  Veel sterkte Ik ben ook een copd patient en heb sinds juni 2018 longkanker waarvoor ik ben bestraald.Geen operatie of punctie dus soort kanker niet bekend ivm slechte longen dus bang voor een klaplong als ze dat doen.Resultaten nog niet bekend van bestralen , nog teveel activiteit in bestralingsgebied.Ik weet niet of iemand hier ervaring mee heeft
Log in of Registreer om te reageren.