Wel of niet naar huisarts (aanhoudende griep)

Ik heb nu 5 dagen griepverschijnselen. Enorme hoofdpijn, spierpijn, verstopte neus, rauwe keel, etc. Ook hoest ik veel slijm op dat geel en sinds vandaag geelgrijs is. De eerste twee dagen was ik ook benauwd, het leek echt bij de luchtwegen te beginnen (ik had toen nog geen keelpijn of verstopte neus), maar dat is sinds drie dagen een stuk minder geworden (miss ook door ophogen van Symbicort naar 2x per dag ipv 1x per dag 's avonds).

Koorts: maandag 38,4, dinsdag 37,4, woensdag 37,9, donderdag 38,3, vrijdag (vandaag) 's ochtends 38,9.

Verder ben ik niet héél moe (zoals bij oudere longontstekingen/bronchitissen: dat je niet op je benen kunt staan) en ook nog redelijk bij verstand. Maar wel totaal malaiserig. Nu is het morgen weekend en vraag ik me af of ik naar huisarts moet ja of nee. Extra complicatie is dat de huisarts een half uur met de metro is en dat ik helemaal geen zin in zo'n reis heb (ook bang voor nieuwe virussen/bacteriën en vermoeiend). Wat zeggen jullie?

Reacties

 • ballingballing Gebruiker
  Als de wiedeweerga naar de huisarts. Tijd voor een antibioticakuurtje.
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Telefonisch overleggen?
  Beterschap!
 • AkmanAkman Gebruiker
  Met de huisarts telefonisch gesproken, ik wacht nog even af. Als ik benauwder wordt dit weekend, moet ik bellen. Ik vind al die antibiotica (vorig jaar en 2 jaar geleden ook 2 kuurtjes) ook niet fijn. Vanmiddag had ik 37,7. Dus wie weet.
 • ThirzaThirza Gebruiker
  Is beetje afschuiven van de huisarts, want die is het weekend natuurlijk niet te bereiken. Dan moet je het uit gaan leggen aan de HAP. De hoogte van de koorts zegt niet alles. Het gaat om de duur.
  Ik had geen koorts, alleen lichte verhoging soms, ik werkte gewoon, maar hoestte wel. Bij een longfoto bleek ik dubbele longontsteking te hebben.
  M.a.w. focus je niet al te zeer op de hoogte van je temp, maar hoe je je voelt, de kleur van het opgehoeste slijm en een eventuele benauwdheid daarbij. Beterschap!
 • AkmanAkman Gebruiker
  Dank! Peakflow is nog wel boven de 600. En ook niet zo heel erg benauwd. Ik wacht nog even af!
 • AkmanAkman Gebruiker
  Nu sinds twee dagen geen koorts of verhoging meer (yes!), maar wel nog veel hoesten (blaffend, rochelend) en benauwdheidsprikkel. Heb mijn medicijnen opgehoogd van 1x per dag Symbicort naar 4x per dag. Wel minder benauwd, maar nog veel hoesten. Wel minder sputum in de hoest. Maar toch: zoveel hoesten, is dat normaal?
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #7 edited 17 februari
  Bij influenza hoest je vaak de longen uit je lijf:( ik kreeg toen codeïne van de huisarts, het was een droge hoest. Ik kon letterlijk niet slapen van het hoesten en stikte soms bijna voor mijn gevoel door het hoesten. Ik was ook echt mijn luchtwegen kapot aan het hoesten en moest de codeïne drie keer per dag slikken en het hoesten proberen in te houden, maarja dat was makkelijker gezegd dan gedaan.

  Ik wist toen overigens nog niet dat ik astma had en heb wel echt 2-3 weken lang flink gehoest:(
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Bij een infectie moet je vaak al hoesten en als je daarbij ook astma hebt, zijn je longen daardoor nog onrustiger met nog meer hoesten.
 • AkmanAkman Gebruiker
  Nog steeds niet geëscaleerd (volgens mij) in bronchitis of longontsteking. Wel 's ochtends en 's avonds benauwd en nog hoesten. Vraagje: hoe lang houden jullie verhoogde medicatie meestal aan na een griepinfectie? Ik gebruik sinds 5 dagen 4x per dag Symbicort. In de bijsluiter staat ook dat als je meer ontstekingsremmers gebruikt, je meer kans hebt op een longontsteking. Hoe denken jullie hierover?
 • AkmanAkman Gebruiker
  Zes dagen na de koorts nog steeds veel hoesten en moe en benauwd. Hoe lang duurt herstel van griep? Of moet ik naar de huisarts? Geen verhoging en ook niet veel sputum bij het hoesten (ook al is het wel losse, beetje rochelende hoest).
 • ballingballing Gebruiker
  Grofweg staat voor 1 dag koorts (boven de 38,5) 1 week herstel.
  In jouw geval minimaal 3 a 4 weken herstellen. Zeker met een longaandoening.
 • AkmanAkman Gebruiker
  #12 edited 21 februari
  Betekent dat dat ik nog 3 weken benauwd en hoesterig zal zijn, naast de moeheid? Ik twijfel een beetje of ik de huis- of longarts moet bellen, ben gewoon erg bang voor een longontsteking of bronchitis. Vandaag naar de bieb gefietst - denk dat ik de komende dagen ook niet moet fietsen, alleen één korte wandeling.per dag misschien.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Als je twijfelt kan je natuurlijk altijd even langs gaan. Het klinkt wel of je al aan de beterende hand bent.

  Ik ben ook ziek geweest en ben nog steeds snel moe en benauwd. De infectie is wel weg maar je astma moet weer tot rust komen en dat kost tijd.
 • ballingballing Gebruiker
  Gewoon rustig aan doen. Middagdutjes. Dat werk.
 • AkmanAkman Gebruiker
  10 dagen later, nog steeds te moe om ook maar naar de supermarkt te lopen. Is dat normaal? Zo ongehoord moe (en best kortademig).
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Ja dat kan, je kunt na een griep heel lang moe blijven, lekker in het zonnetje zitten en vit d opdoen en de tijd nemen.
  Boodschappen laten bezorgen desnoods en vertrouw je t niet dan huisarts bellen maar het lijkt mij gewoon de nasleep van griep.
  Je moet je conditie weer opbouwen eerst, dus elke keer een stukje verder lopen enz.
  Sterkte! We willen alles altijd snel, maar ziek zijn kost tijd jammer genoeg
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Bij twijfel of als je t niet vertrouwd naar je huisarts gaan. Ik kan niet inschatten wat normaal voor jou is.

  En volgens mij twijfel je al lange tijd, duscrap nar je arts. Hij kan oom vertellen hoe lang je meficatie omhoog kan doen, en welke medicatie.
  Beterschap
 • AkmanAkman Gebruiker
  #18 edited 28 februari
  Dank voor de beterschapswensen, allemaal. @emsepems je hebt gelijk. Ik ben nu 3 weken niet lekker (2 weken geleden een week griep) en het lijkt niet echt vooruit te gaan - ook al ben ik 30 jaar en moet ik dus wel oké kunnen herstellen. Het is alsof mijn longen hyperreactief zijn. Ik ben vooral benauwd na eetmomenten (vóóral na het avondeten en in de nacht - ik heb trouwens Gastric Asthma, maar zo erg reageren mijn longen normaal niet op eten). En ik blijf maar moe. Dus misschien word het tijd voor een stootkuur prednison. Het verraderlijke is dat de benauwdheid bij vlagen komt en dat mijn peakflow best goed is.
Log in of Registreer om te reageren.