Help... Mijn kind is altijd ziek

Hallo,
Ik zal me eerst even voorstellen.
Mijn naam is Janine en ben moeder van 2 jongens. De oudste is in september 4 geworden en is eigenlijk altijd al een zorgenkindje geweest.
Geboren met koorts, eczeem, allergisch voor van alles (pinda’s, dieren, stof, nog niet officieel kunnen testen ivm leeftijd). Hij krijgt hiervoor nu ruim een jaar elke dag desloratadine.
Behandeld aan neusamandel, buisjes ivm vele oorontstekingen.
En sinds september heeft hij al 3 longontstekingen gehad.
De huisarts zei dat we aan astma moesten denken. Dit vooral icm met zijn eczeem, bleke kleur en de hoeveel longontstekingen in korte tijd. Dat kwam bij ons totaal onverwachts. Ben (gelukkig) helemaal niet bekend met astma en had er nooit aan gedacht.

Nu ben ik me op onder andere deze site wat aan het verdiepen en lees veel over het weglaten van melk. Hoe zit dat precies?
En hebben mensen ervaring met hete lucht verwarming?
Wij zijn sinds juli verhuisd en wonen nu in een huis wat verwarmd wordt door hete lucht. Zou hij hierdoor gevoeliger kunnen zijn geworden?
Ik speculeer hoor, maar ben echt een beetje op van de zorgen. Hij zit nog maar 4 maandjes op school maar is al zo vaak ziek geweest.
Gelukkig is hij nog maar 4 en niet leerplichtig maar hij vindt het vreselijk als hij weer eens ziek thuis moet blijven.

Heeft iemand tips voor ons?
Groetjes,
Janine

Reacties

 • sabine07sabine07 Gebruiker.
  Hoi Janine, he wat rot voor jullie mannetje! Ik heb geen ervaring met hete lucht verwarming. Dus kan je hier helaas geen advies over geven. Bij mij is de astma wel ontstaan nadat we zijn verhuisd (nieuwbouwwoning). Ik weet nog wel dat de longarts destijds zei dat het getriggert kan worden door bijv nieuwe woonomgeving. Over de melk hoor ik verschillende berichten. Ik ben zelf net begonnen met de melk uit mn voeding te laten. Dus kan nog niet helemaal aangeven of het voor mij een goed effect geeft. Ik merkte zelf altijd wel dat in ieder geval hoesten erger wordt na melkproducten. Het is in ieder geval te proberen. Jullie in ieder geval sterkte er mee en hoop dat je hier wat info vandaan kunt halen!
 • lotte36lotte36 Gebruiker
  Bij mijn zoon werd juist gezegd dat benauwdheidsklachten bij jonge kinderen nooit door voedselallergieeen komen.... maar ik heb op mijn jongste na verder geen ervaring met astma.

  Mijn oudste dochter is niet astmatisch, maar was op jongere leeftijd altijd ziek en had meerdere keren per jaar een longontsteking. Toen ze vijf was heeft de kinderarts haar bloed uitgebreid onderzocht en daaruit bleeek dat ze geen weerstand had opgebouwd tegen hib, een bacterie die longontsteking kan veroorzaken en daarom in alle inentingen zit. Ze heeft hier toen een extra inenting tegen gehad en sindsdien is ze nooit meer ziek.

  Je dochter heeft natuurlijk een andere voorgeschiedenis, maar als oorzaak van terugkerende longontstekingen zijn er zijn meer mogelijkheden dan alleen astma. Wellicht goed om andere zaken uit te sluiten. Overigens kunnen terugkerende luchtwegproblemen een astma wel Triggeren.
 • Boybiesje83Boybiesje83 Gebruiker
  Bedankt voor jullie reactie!
  Ik zal het eens bij de huisarts opperen over de melk.
  En idd de omgeving is sowieso anders natuurlijk. Stelt me stiekem al een beetje gerust. Misschien is het een kwestie van wennen of wat kleine aanpassingen zoals beter ventileren ofzo... geen idee maar zal me daar ook eens in verdiepen.

  Ik denk ook eigenlijk niet dat de benauwdheid door voedsel komt.
  Meer de uitslag/eczeem. En dat schijnt allemaal wel in verbinding te staan...?
  Dat van die bloedtest is een goeie tip. Hij heeft laatst wel bloed geprikt maar weet niet of er op hib is geprikt.
  Volgende week moet hij terug naar de dokter voor controle na zijn kuur. Dan eens vragen of we verder kunnen kijken en dingen kunnen uitsluiten.

  Nogmaals dank!
  Groetjes Janine
 • ThirzaThirza Gebruiker
  #4 edited 25 januari
  Hoi Janine, ik denk dat je een verwijzing naar de kinder(long)arts moet vragen.
  Dan kan i.i.g. vast de oorzaak opgespoord worden, een specialist heeft nu eenmaal meer mogelijkheden dan een h.a.
 • katja1986katja1986 Gebruiker
  Hoi janine,
  Wat vervelend dat je zoontje al deze dingen mee maakt.
  Voor mij heel herkenbaar! Mijn zoon (inmiddels 10) had ook eczeem vanaf zijn geboorte , verschillende longontstekingen , altijd ziek / verkouden en wit! Pinda allergie ,kippenei eitwit allergie huistofmeit , honden katten en ga zo maar door , eigenlijk precies wat jij beschrijft.
  In de eerste 2 jaar werden we van de ene antibiotica naar de andere gestuurd, maar toen we uiteindelijk door gestuurd werden naar de kinderarts was de conclusie zo getrokken.
  Hij heeft inderdaad astma. Ik zou een verwijzing naar de kinderarts vragen!
  Als ze daar ook aan astma denken krijg je misschien puffers die hem goed kunnen helpen en waarscheinlijk ook afspraken op een astma poli , zij kunnen je veel vertellen over ventileren , speciale allergie hoezen , wat laten en wat juist niet , enz.

  Over melk weg laten kan ik niet veel zeggen , mijn zoon lust geen melk en het veranderd niets aan zijn astma klachten , maar ik denk dat je dan alle melk producten moet laten staan(?)
  van bv pinda allergie kun je wel benauwd raken wanneer je dan pinda eet.

  Veel sterkte!! Groetjes Katja
Log in of Registreer om te reageren.