COPD en reizen naar ongeveer 4000 meter hoogte

Beste ..
Ik heb sinds kort te horen gekregen dat ik COPD gold 2 heb, gebruik geen medicatie! Nu is mijn vraag of ik risico loop als ik in Argentinie op 4000 meter hoogte ben.
Ik hoor graag van u,
Vriendelijke groeten

Reacties

 • sloepje121sloepje121 Gebruiker
  Oja, ik blijk ook astma te hebben, dat was ik nog vergeten te melden!
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik zou het niet zomaar doen. Vraag goed advies aan je behandeld arts en aan iemand die gespecialiseerd is in dat soort reizen bijvoorbeeld daar waar je ook voor vaccinatie terecht kan.

  Mijn vriend is vorig jaar naar Peru geweest, ook 4000-5000 meter hoogte. Ik ben niet meegeweest. Het is me ook afgeraden, ik heb ernstig astma. Mijn vriend heeft veel last gehad van hoogteziekte en dat terwijl hij helemaal gezond is. Hij had gelukkig medicijnen daarvoor meegekregen, die heeft hij zeker nodig gehad.
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Ja 4000m is extreem hoog, ook al voor gezonde mensen.
  als je een longziekte hebt moet je dat zeker niet zonder overleg doen.
  Dat overleg zoek je hier, maar artsen van t forum kennen jouw situatie ook niet en kunnen dan ook alleen een algemeen advies geven. Maak een afspraak met je longarts zou k zeggen!
 • beste
  GOLD 2 betekent dat er met de gaswisseling niets mis is en wat dat betreft is een verblijf op grote hoogte niet epr se een probleem. ik ben het wel met de eerdere reactiues eens dat 4000m erg ijle lucht geeft waar gezonde mensen het al moeilijk mee hebben. het is goed om uw verdere persoonlijke situatiie en fysieke conditie met uw longarts te bespreken voor een onderbouwd advies.
 • sloepje121sloepje121 Gebruiker
  Beste Edelweiss en Dr. Willems, hartelijk dank voorjullie adviezen, ik begrijp dat er alleen een algemeen advies gegeven kan worden, geen probleem. De reden dat ik de vraag hier stel is dat mijn huisarts geen advies kon geven, behalve neem voor de zekerheid een ventolin puffer mee, terwijl ik die nog nooit gebruikt heb en ik loop ook niet bij een longarts, vandaar mijn vraag hier.
Log in of Registreer om te reageren.