astma een illusie

25-12-2018 om 09:48 uur

Dit bericht heb ik al eens geschreven. Maar artsen, zogenaamde specialisten houden ons voor de gek!! wanneer gaan we dat beseffen?? Al die medicatie die door zogenaamde long specialisten worden uitgeschreven, zonder een uitgebreide diagnose te stellen. WIJ ALS ASTMA PATIËNTEN KUNNEN VEEL BETER LEVEN MET MINDER MEDICATIE!! Alstublieft geloof niet in al die zogenaamde long specialisten!! het is enkel om de medicijnen industrie te spekken.

* Doe adem haling technieken - dit helpt gegarandeerd!! ja, niet direct zoals bij symbicort natuurlijk. Ademhalings- technieken moet je opbouwen. Maar symbicort of bricanyl is allemaal troep! zit vol met steroïden. Ik zeg niet helemaal zonder. Maar wel dat je het met veel minder kan doen.
* Zuivel producten zijn gewoon gif voor ons(astma patiënten). Echt vermijd zoveel mogelijk zuivel producten. Zeker koe melk.

Ik heet Niels en ik ben 37 jaar oud. Ik ben geboren met astma. Tot aan mijn zestiende levensjaar heb ik hevige astma ondervonden. Mijn ouders begrepen maar niet waarom ik als baby zoveel huilde. En wisten ook vaak geen raad met me. Naarmate ik ouder werd, werd al snel duidelijk dat ik aan chronische astma leed. Tot aan mijn twaalfde levensjaar was ik in behandeling bij een homeopathische huisarts , wat achteraf gezien desastreus zou zijn. Want een zalfje voor je brost en wat witte korreltjes om de astma te behandelen had geen enkel effect.
Mijn astma aanvallen duurde altijd rond de 7 a tien 10 dagen eer ik weer gecontroleerd kon ademen. En mijn astma aanvallen begonnen altijd met hevige piepende longen en het niet gestrekt kunnen slapen doordat de pijn in mijn borst simpelweg te erg was om gestrekt te kunnen slapen. Het ook niet rechtop kunnen lopen ging hiermee gepaard. Tijdens een astma aanval gebruiken je longen zoveel energie om normaal te kunnen ademen dat ik voorover gebogen moest gaan wandelen. En als de astma geleidelijk minder werd ging dit ook altijd gepaard met hevige misselijkheid aanvallen. Maar voor mij was dit een opluchting. want ik wist dat bij elke drang om over te moeten geven, dit een teken was dat mijn astma aanval snel zou weg zou nemen en mijn normale ademen weer de standaard werd. Hierbij gezegd dat het daadwerkelijk moeten overgeven ook nog enkele dagen kon duren. En ik dus regelmatig boven de wc-pot hing om het overgeven te forceren.

Later ben ik dus naar een ‘normale’ huisarts gegaan en onderging ik ook voor het eerst een longtest. De resultaten van de longtest gaven uiteraard aan dat mijn long capaciteit ver beneden de gemiddelde waarde was. Ik kreeg daarom ook inhalators mee naar huis en ik moest dagelijks een puf innemen. Met het toedienen van een inhalator was mij totaal onbekend. Maar ik merkte wel dat als ik een puf innam de astma vrijwel direct afnam. De mindere goede kant van een puf nemen was, dat ik mij er slaperig van voelde en een duf gevoel kreeg. Ik bleef echter de inhalator als medicijn gebruiken en na een aantal maanden hoefde ik alleen nog een inhalator te gebruiken als ik een hevige astma aanval zou krijgen. De astma aanvallen werden wel geleidelijk minder, maar ik bleef nog regelmatig last hebben van astma aanvallen. En waren tijden(paar jaar) dat ik vrijwel zonder inhalator mijn dagelijkse taken kon uitoefenen – alleen in uitzonderlijke gevallen, moest ik de inhalator gebruiken.

Maar sinds eind 2012 kreeg ik weer hevige last van astma aanvallen. En ben ik eerst in 2013 langs de huisarts geweest om een gesprek te voeren – een gesprek waarom ik weer zo last had van astma. De huisarts heeft me toen enkel medicatie voorgeschreven, maar geen doorverwijzing gegeven voor een longarts specialist. Deze verwijzing heb ik echter pas in 2014 gekregen, toen ik weer een bezoek bracht aan mijn eigen huisarts. Ik ben altijd een tegenstander geweest van het gebruik van inhalators, mede doordat ik er duf en vermoeid van wordt. Een ander punt waarom ik een fel tegenstander ben van de inhalators, komt omdat ik maar geen antwoord krijg op de vraag, waarom er periodes zijn waarop je veel astma aanvallen hebt en periodes waarin je bijna geen last van astma hebt. Ik ben dus in 2014 op bezoek gegaan bij een long specialist. En ik moet zeggen het viel mij erg tegen – het bezoek aan een specialist. Ik kreeg relatief weinig informatie mee en kreeg en waslijst aan medicatie mee. En ja, ik heb ook twee keer een longfunctie moeten ondergaan. Maar uiteindelijk kwam het er toch op neer om de juiste medicatie in te nemen. Wat mij persoonlijk toch wel tegen het borst stuitte. Ik ben dus verder gegaan naar de onverbiddelijke zoektocht om een alternatieve geneesmethode te kunnen vinden. Een methode, dat ervoor zorgt dat het immuun systeem zich van binnen uit herstelt i.p.v van buiten af.

En toen las ik iets over de buteyko methode. De essentie van de buteyko methode is dat je regelmatig je adem in moet houden, zodat het zuurstof niveau in evenwicht wordt gebracht met het koolstofdioxide niveau. En ik ben niet gelovig. Maar what the… Het werkte ook nog eens. Je moet ook wel even doorzetten met de buteyko methode. Want het is niet een wonder methode dat van de een op de andere dag aanslaat. Het gaat met geleidelijke stapjes. Maar na een aantal maanden begin je al veel regelmatiger te ademen. En heb je helemaal geen medicatie nodig. Ik heb deze positieve resultaten geboekt door zelf veel te experimenteren en door veel zelf te doen. Ik ben nu rond de 9 maanden bezig met de buteyko methode en ervaar sinds ongeveer een half jaar dat mijn ademhaling rustig en regelmatiger verloopt. Dus, ja het herstel proces heeft wat meer tijd nodig, dan als je de inhalatoren gebruikt. Maar op de lange termijn heb je van de ademhalingsoefeningen meer profijt dan bij de medicatie. En ja, ik weet natuurlijk niet of de stabiliteit ook over een paar jaar nog steeds in stand houdt. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je de oefeningen elke dat uitvoert, je de rest van je leven zonder medicatie door het leven kan. En tijdens al mijn bezoeken aan huisartsen en/of longspecialisten heb ik van hun geen enkele keer ook maar iets gehoord over ademhalings- oefeningen. Met dit in het achterhoofd dat de buteyko methode al meer dan 50 jaar bestaat. Artsen en/of long specialisten schrijven enkel een waslijst aan medicatie voor en daar moet je het dan mee doen.

En het gaat mij er ook niet om dat artsen enkel medicatie voorschrijven, maar het feit dat ze ook niet open staan voor alternatieve behandelingswijzen. Althans dat heb ik zo persoonlijk ervaren. En wellicht zal het ook zo zijn dat de buteyko methode niet altijd makkelijk aanslaat per individu. Maar op de lange termijn zal het wel degelijk helpen. En als je tijdens de dagen dat je de ademhalingsoefeningen uitoefent en je krijgt een astma aanval , dan moet je natuurlijk wel je medicatie gebruiken, zodat je voorkomt dat de longblaasjes beschadigd raken.

In deze maatschappelijke wereld, waar de mens veel met stres te maken heeft en het aantal mensen met astma de pan uitrijst. Dan boek je toch al snel een succesje als je het aantal mensen met ademhalingsproblemen terug dringt naar rond de 30 á 40 procent. Sorry, maar ik snap echt helemaal niks van de medische wereld. Als je de mogelijkheid krijgt dat je eigen immuunsysteem zich zelf kan herstellen, dan pak je zo kans toch met beide handen aan.

Login of registreer om te reageren
25-12-2018 om 10:18 uur

Hier komt bij dat long specialisten helemaal niet weten waar astma vandaan komt. Vraag het zelf maar aan een long specialist. En dus wat doen long specialisten. Ze schrijven een hele lijst met medicatie voor.

Login of registreer om te reageren
25-12-2018 om 10:43 uur

Dag Nckiie,
ja, je hebt gelijk dat er ook long specialisten zijn die wel ademhaling technieken stimuleren.
En ja, je hebt gelijk dat het per persoon verschilt.
Maar het blijft een feit, dat:

- Waarom zijn er periodes waarin je geen astma hebt en waarom zijn er periodes dat je ineens hevige vormen van astma hebt? Long specialisten hebben hier geen verklaring voor.
- Als je bepaalde ademhalings- technieken hanteert, zoals bijvoorbeeld de buteyko methode, dan voel je je erna veel 'lichter' , je voelt dat je longen veel opener staan.

Jij zegt dat je niet zonder kan. Wie zegt dit? je long specialist? Jij denkt dat je niet zonder kan. Dit dacht ik eerst ook. Maar geloof mij. Als jij een sterke wil hebt, en je verandert je leef patroon, dan kan jij wel 100% met minder medicatie leven!

Ga naar een buteyko specialist vermijd zuivel producten.

En nogmaals ik zeg niet dat je niet zonder kan, maar wel met drastisch minder medicatie. Jij denkt dat je niet zonder kan of met veel minder kan. Dat is dus al een totaal verkeerde denkwijze!

Jij kan wel degelijk zonder of met minder medicatie door het leven.

Want met minder medicatie ga je je ook veel beter voelen. Het probleem is dat jij nu in een bepaald ritme zit met die medicatie. En natuurlijk is het moeilijk om van dat vaste ritme af te komen zonder of met minder medicatie.

Maar het is wel degelijk mogelijk!!

Login of registreer om te reageren
25-12-2018 om 11:48 uur

@savantking99
Ik denk dat je het heel goed bedoeld, maar ieder zijn astma is anders. Het klinkt nu alsof je zegt dat mensen afhankelijk zijn geworden of gemaakt van de medicatie zonder het hele verhaal te kennen.

Geweldig dat het voor jou zo goed werkt en mogelijk werkt het voor nog veel meer mensen, maar dat zal zeker niet voor iedereen zo zijn.

Login of registreer om te reageren
25-12-2018 om 12:07 uur

@Soosh. Mag ik je iets vragen? Rook jij? Ik hoop het natuurlijk niet.

Weet je wat het is: Nckiie en jij en al die anderen honderden duizenden met astma, die denken dat ze hun leef patroon niet kunnen veranderen. Waarom? Omdat de longartsen dat zeggen?
Dat is al de eerste fout! Waarom? Omdat nogmaals een longarts ook niet beter weet.

We weten helemaal niet hoe astma ontstaat!

Ten tweede het is ook gebruikers gemak: Je krijgt een astma aanval en neemt een tuig symbicort in. En je astma is bijna weg. Je voelt direct geen( of bijna) druk meer op je borstkas. Heb ik hier gelijk in? Zeg het tegen overgetelde als ik niet gelijk heb. Maar dat is het dus juist.

Op de lange termijn bij het gebruik van inhalers is het gewoon troep en wordt je steeds meer afhankelijker van die inhalers en niet het omgekeerde - dat je steeds minder hoeft te gebruiken.

Als je ademhalings- technieken gaat toepassen. Maar dan wel op de juiste manier. En je mindert zuivel producten dan ga je op de langer termijn zien dat het wel degelijk helpt.

Maar ja, het is niet zoals bij symbicort dat het direct affect heeft. het kan weken of zelfs maanden duren, eer je echt resultaat ziet. En natuurlijk naast de ademhalings technieken, moet je natuurlijk ook de inhaler gebruiken als je echt een astma aanval krijgt.

Maar zoveel mensen weten niet eens beter dan enkel gebruik makend van inhalers. En dat is echt een tekortkoming in de astma , COPD brance.

Login of registreer om te reageren
25-12-2018 om 12:26 uur

@savantking99 het is mooi dat het voor jou zo werkt maar ik ben verder het niet met je eens, ik heb inmiddels mijn leefwijze al aardig veranderd, ik gebruik geen zuivel meer en heb ook een goede ademhaling ook tijdens aanvallen en zodra ik puf krijg ik meer lucht maar mijn astma is dan niet weg zoals jij zegt en ik heb ook pogingen gedaan om van de medicatie af te komen maar momenten dat ik geen last van mijn astma heb ken ik niet er zijn momenten dat het "beter" gaat en ik wat meer uur achtereen meer lucht heb. Ben inmiddels bij astma expertise centra geweest en observatie revalidatie centrum gehad en het is beter ermee leren omgaan maar er vanaf komen zal niet gebeuren.
Ik vind dat jij het wel heel erg kort door de bocht ziet.

Login of registreer om te reageren
25-12-2018 om 12:34 uur

@Bloempje74. Dat zeg ik niet: 'dat je na een puf van de astma af bent'. Dat heb ik nooit gezegd:

Wat ik heb gezegd: 'Je voelt direct geen( of bijna) druk meer op je borstkas'. M.a.w het helpt direct. Of heb ik hier ongelijk in?

En je zegt:

- 'en ik heb ook pogingen gedaan om van de medicatie af te komen '

Welke pogingen heb je dan hier voor gedaan?

- 'inmiddels bij astma expertise centra geweest en observatie revalidatie centrum'.

En ben je ook by een buteyko therapeut geweest?

Groet,

Niels Engelen.

Login of registreer om te reageren
25-12-2018 om 13:44 uur

En ja, ik ook heb nog last van astma. twee of drie keer per jaar heb ik nog steeds last van astma. en dan gebruik ik ook een inhalator. Maar deze gebruik ik vier of vijf keer per jaar! en niet vier of vijf keer per week of per maand, maar per jaar.

Dus m.a.w mijn astma is ook niet geheel weg. Maar vier of vijf keer per jaar een inhalator gebruiken of vier keer of vijf keer per maand een inhalator gebruiken is wel een heel groot verschil! :) :)

Login of registreer om te reageren