Langdurige gevolgen longontsteking

15-10-2018 om 11:51 uur

Goedemiddag, een jaar geleden heb ik met een ernstige longonsteking in het ziekenhuis gelegen. Ik heb nog steeds klachten van benauwdheid: als ik dieper wil inademen lukt dat niet omdat ik dan moet hoesten (droge hoest). Onderzoeken gehad in het ziekenhuis, het blijkt geen astma te zijn en de uitslag van de longfunctietest was ook goed. Recentelijk is er bloed afgenomen dat nu wordt onderzocht en vanmiddag krijg ik een allergietest in het ziekenhuis.
Toevallig heeft mijn zangdocent een paar dagen geleden een oefening met mij gedaan om de ribben uit te rekken, daarna had ik meteen 30% meer lucht! Zij vermoedt dat er in de ophanging van de ribben een verstoring is, zodat dit tegen mijn longen aan drukt en benauwdheidsklachten geeft.
Ik ben door haar doorverwezen naar een bewegingstherapeut, dat ga ik ook doen, maar deze therapeut heeft momenteel weinig tijd. Ondertussen blijf ik ook verder zoeken naar meer oplossingen, daarom mijn vraag op dit forum: hoe nu verder in mijn situatie? Moet ik zoeken in de richting van fysiotherapie, en zo ja, welke? De therapeuten die ik vond op internet zijn gespecialiseerd in COPD en astma, wat ik dus niet heb. Alvast veel dank voor uw advies!

Login of registreer om te reageren
18-10-2018 om 07:35 uur

Beste Happyday,

Na een jaar zouden de klachten van de longontsteking over moeten zijn. Je kunt wel lang moe blijven nog.

Goed dat je met je klachten terug bent gegaan naar de arts en dat deze nog verder onderzoek gaat doen. Hopelijk zijn de uitslagen van de allergietest en het bloedonderzoek snel bekend. Dat geeft al meer duidelijkheid.

Bespreek de suggestie van je zangdocent om naar een bewegingstherapeut te gaan met je arts. Deze kan beoordelen of er meer onderzoek nodig is. En of daadwerkelijk de ophanging van de ribben de oorzaak is.

Ons advies is om eerst even de uitslag van de onderzoeken af te wachten en daarna te kijken welke therapie voor jou het meest geschikt is.

Beterschap.

Met vriendelijke groet,
De Advieslijn

Login of registreer om te reageren