Klaplong

GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Schrijver, Moderator
edited oktober 2018 in Acute longziekten
Dit bericht is verplaatst

Reacties

 • KiekskeKiekske Gebruiker
  #1 edited oktober 2018


  Momenteel heb ik mijn 4e klaplong. 1e keer eraan geopereerd, tweede keer met de steriele poeder en de 3e en 4e keer kleine klaplong die zich zelf heeft hersteld met lange rust.
  Toch sta ik iedere keer versteld, dat geen een arts mij kan vertellen waar dat vandaan komt. Het wordt benoemd als domme pech hebben. Ik ben een vrouw van 43 jaar, ben 1,80 lang en ben 82 kilo. Het verhaaltje van lange dunne jonge jongens is bij mij niet van toepassing....dus wordt er gezegd.....domme Pech! Is hier nou werkelijk niets aan te doen???? Ik ben het beu, om iedere keer maanden lang te herstellen om vervolgens weer met beide benen onderuit gehaald te worden. Ik wordt in alles belemmert met name in mijn werk en sociaal leven. Vreemd dat hier geen onderzoek naar gedaan wordt, want ik ken verschillende mensen nu, die ook meerdere klaplongen hebben gehad en we zijn allemaal verschillend in lichaam en in ons doen en laten.
  Is er nu helemaal geen gespecialiseerde longarts, die zich verdiept in dit verschijnsel? Ik voel me echt machteloos en wil doorgaan met mijn leven en niet willen denken aan die klaplong, die ik ieder moment kan krijgen.
  Ik vind ook helemaal niks op internet, naar oplossingen of wat dan ook.

  Sorry maar ben echt gefrustreerd en geïrriteerd, dat hier preventief niks aan gedaan kan worden.

  Mvg

  Kiki
 • SiemGSiemG Gebruiker
  #2 edited november 2018
  Ik ben een dame van 23 jaar en heb in de afgelopen 8 maanden al 6 keer een klaplong gehad en 2 VATS operaties (links).

  Het begon in januari. De symptomen die ik had:
  - steken in mijn hoge rug
  - knisperend geluid bij de long
  - geplop bij de long
  - niet kunnen liggen..(veel pijn)
  De huisarts hoorde niks afwijkends en mijn saturatie was 100%. Ik werd naar huis gestuurd. (Sta erop dat er een foto wordt gemaakt in het ziekenhuis..)

  In maart kreeg ik weer de acute pijn met dezelfde symptomen. Meteen naar dokter, een foto geëist en gelijk doorgestuurd naar de SEH. Dit was mijn tweede klaplong. Ik kreeg een drain en na 7 dagen mocht ik weer naar huis.

  Thuis de rust genomen, helaas in mei weer de acute pijn; derde klaplong. Weer een drain gekregen en na 6 dagen weer naar huis.

  Nog geen 5 dagen thuis tot ik de 4e klaplong kreeg. Weer naar de SEH gegaan en wederom opgenomen met een drain. Ik kreeg gelukkig met spoed een VATS-operatie, waarbij ze de long opgeruwd hebben, zodat het verkleefd aan de borstwand. Na 9 dagen ziekenhuis mocht ik naar huis. Weinig pijn gehad, maar conditioneel was er nog veel te halen.

  Vervolgens na 2,5 maand begon ik weer de oude te worden. Helaas kreeg ik ondanks de operatie in juni mijn vijfde klaplong in augustus. Ik werd opgenomen en ze wisten niet wat ze met mij moesten. Op de CT scan was ook niks te zien en een drain zou niet baten. Na 7 dagen ziekenhuis ging ik weer naar huis. Mijn lichaam moest de long zelf laten ontplooien. Dit duurde 3 weken.

  Daarna ging ik weer aan het werk. Maar na 1 week was het alweer mis. In oktober kreeg ik mijn 6e klaplong. Ik werd door mijn longchirurg en longarts overgeplaatst naar MC Antoniushove Leidschendam. Daar zit een longchirurg met deze ervaringen. Ik kon binnen een paar dagen bij hem terecht. Ik kreeg mijn 2e VATS-operatie, waarbij ze de long hebben getalkt, een top van de long weg hebben gehaald en longblaasjes. Na deze operatie had ik meer pijn. Na 5 dagen mocht ik naar huis en heb zeker nog 1,5 week plat gelegen.

  Nu 3 weken verder ben ik al aardig hersteld. Ik bouw het allemaal rustig op en zal binnenkort weer mijn werk oppakken. Pijn is weg, alleen mijn conditie is ver te zoeken.

  Ik duim er nu ook voor dat dit dan eindelijk heeft geholpen. Want je wordt er ontzettend radeloos van. Maar blijf er in geloven!
 • daysydaysy Gebruiker
  Hoi SiemG
  Wat een verhaal vol met ellende ik hoop van ganser harte dat het nu voor je opgelost is en blijft.
  Blije dag Daysy
Log in of Registreer om te reageren.