Wat eten we vandaag? Deel 39

Ga naar laatste reactie27

Reacties

  • MarcusMarcus Gebruiker
    #31 edited oktober 2018
    Vanmiddag stoofpeertjestaart gemaakt het is erg lekker het recept staat hier.

    Schermafbeelding-2017-03-08-om-15.00.57-713x477.png


    Vanavond zalm, spinazie lasagne, van de laatste gerookte zalm die we uit Zweden meegenomen hebben. Helaas is dan de lekkere zalm op.



  • goudvisjegoudvisje Gebruiker
    Lekker @marcus! Om je vingers bij af te likken denk ik.
    Hier nog groentesoep en allerlei hapjes smiddags
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #33 edited oktober 2018
    Die van mij is iets minder mooi zal er vanavond foto's op zetten maar de smaak is echt geweldig inderdaad om je vingers bij af te likken en het bord ook ... een echte aanrader en doodsimpel en in 8 min klaar. Mmmmm taart als nagerecht.

    v6nccl.jpg
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #34 edited oktober 2018
    Tussen de middag druiven salade met rucola en gegrilde geitenkaas.

    Vanavond:
    Zelf gemaakte en geweckt tomatensoep.
    Kangoeroe biefstuk met gebakken champignons.
    Pastinaak - koolrabi puree.


  • DaantjeDaantje Gebruiker
    Pasta met zalm en zeekraal. Zeeuwse roots, was aangenaam verrast het hier in de supermarkt tegen te komen.
  • NckiieNckiie Gebruiker
    Klinkt weer exotisch @Marcus en oeh klinkt heel lekker @Daantje
    Hier is het lasagne vanavond:)
  • Anna50Anna50 Gebruiker
    Daantje schreef: »
    Pasta met zalm en zeekraal. Zeeuwse roots, was aangenaam verrast het hier in de supermarkt tegen te komen.

    Wat is Zeeuwse Roots?
  • Anna50Anna50 Gebruiker
    Hier vanavond maar weer lasagna. Ben een pasta freak. :)
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    Anna50 schreef: »
    Daantje schreef: »
    Pasta met zalm en zeekraal. Zeeuwse roots, was aangenaam verrast het hier in de supermarkt tegen te komen.

    Wat is Zeeuwse Roots?

    Zeeuwse afkomst.

    Ik ga denk ik weer een quiche bakken met wortel, pompoen en feta
  • Anna50Anna50 Gebruiker
    @Daantje, ik dacht dat het een nieuw soort groente was. hahaha
  • goudvisjegoudvisje Gebruiker
    @anna50, hahahaha,heb heerlijk gelachen, ik zag jou al bij de groente afdeling vragen naar :zeeuwse roots :):) geweldig zulke dingen...
    Zo las mijn zus een keer ipv bommelding, las ze bommel ding, en dacht dat t om een trein ging hihi.

    On topic;spinazie met eitje en aardappels en tartaartjes, yoghurt met vruchten na
  • Anna50Anna50 Gebruiker
    @goudvisje, lekker lachen doet een mens goed hè. :) Ow, lekker spianzie kan ik ook wel weer eens eten.
  • NckiieNckiie Gebruiker
    @Anna50 spinazie en pasta is een goedw combi haha lekker met garnalen of zalm als je daar van houdt

    Wij eten vanavond pasta carbonara:D en vanmiddag denk ik een lekker soepje:)
  • Anna50Anna50 Gebruiker
    @Nckiie , dat weet ik. Wij eten weleens pasta, spinazie met spekjes en pijnboompitten. En nog iets er doorheen, ben vergeten wat het is.
    Hou wel van gerookte zalm. :)
  • joop60joop60 Gebruiker
    Nasi met alles drop en draan.
    zelfgemaakte pindasaus erbij
  • NckiieNckiie Gebruiker
    @Anna50 dat klinkt ook lekker!
    @joop60 nasi met drop?:p hahaha
  • joop60joop60 Gebruiker
    @Nckiie ,
    is erg lekker hoor, LOL
  • NckiieNckiie Gebruiker
    @joop60 hahaha ik geloof er niks van xD
  • StefanieStefanie Gebruiker
    Patat :))
  • goudvisjegoudvisje Gebruiker
    Hier ook patat ;)
  • joop60joop60 Gebruiker
    De eerste boerenkool-stamppot.
    Weliswaar nog geen verse boerenkool,
    maar uit de diepvries. Lekkere rookworst
    van de Hema, wel vet maar lekker........
  • StefanieStefanie Gebruiker
    Er is wel al verse boerenkool, heb ik vorige week op. Zalig!!
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    Boerenkool is toch pas echt lekker als de vorst er overheen is.

    Gisteren met vrienden gekaasfondued bij ons thuis. Ik was niet fit voor veel gedoe dus we hebben het makkelijk gehouden. Vriendinnen hebben allemaal geholpen en het was erg gezellig.

    Vanavond kwam er weer een vriend eten, pompoencurry met wortel, kikkererwten en tomaat.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #54 edited oktober 2018
    @ Daantje twee maanden geleden at ik al boerenkool waar de vorst overheen geweest was die in Zweden toen al op de markt verkocht werd terwijl het in Nederland nog zomer was ... Nederland is niet het enigste land dat boerenkool verbouwd, deze wordt zelfs naar Nederland geëxporteerd.

    Nasi met drop wie weet .... in Zweden eten ze ijs met extra zoute dorp als topping.

    @ Nckiie kangoeroe biefstuk wordt gewoon bij de supermarkt verkocht hoor is niet zo exotisch meer.

    Mijn keuken in mijn huisje is weer helemaal spik en span, opgeruimd, schoongemaakt tja ondanks dat ik twee jaar mijn keuken niet gebruikt had wordt die toch "smerig". Vandaag (eigenlijk gisteren maandag dus) wild Vol au vent gemaakt met appel veenbessen compote en pastinaak knolselderie puree.
  • joop60joop60 Gebruiker
    @Marcus,
    Nederland is zeker niet het enige land met boerenkool.
    In de VS beschouwen ze "Kale" als een "powerfood"
    en gebruiken het zelfs in smoothies.
    Fijn dat de keuken weer schoon is, kun je weer lekker
    gaan koken.
    Nasi met alles drop is lekker maar vooral de draan maakt het af.
    De temperatuur zakt en de wintergroente staat weer op tafel.
    Aardappels met koolraap met gehaktballen in de jus.
    Restaurant "de Balk" heeft bij ons haar deuren weer geopend.
    Kookze voor iedereen die ermee bezig is.
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    Restje pompoensoep, salade met quinoa en pompoen en een pizzabroodje.

    Vanavond ook vast stoofpeertjes maken voor de eetclub vrijdag.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    @ Joop60 kwam laatst tortellini gevuld met boerenkool en walnoot tegen maar ook een keer cannelloni' gevuld met boerenkool.

    Vandaag Chinees wezen eten met mijn vader, hij is helemaal gecharmeerd van de Chinese dame die precies weet wat we altijd bestellen en waar hij woont.
  • emsepemsemsepems Gebruiker
    #58 edited oktober 2018
    Marcus, wat geweldig voor je vader, heerlijk eten en charmante chinese dame.
    Daantje, oooooh stoofpeertjes!

    Hiero rundervink, spercieboontjes en gebakken aardappeltjes. Heel gewoon, gewoon heel lekker
  • joop60joop60 Gebruiker
    @emsepems ,
    en "gewoon eten" is inderdaad gewoon heel lekker.
    Vooral verse groente zonder veel opsmuk.
    @Markus ,
    lijkt me bijzonder, tortellini en cannelloni gevuld met boerenkool.
    Wanneer ik gevulde pasta maak is het meestal met spinazie/ kaas
    of gehakt.
    Vandaag een uiensoep met zelfgemaakte Fond, daarbij kaascroutons.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #60 edited november 2018
    Vandaag maar simpel, couscous met kip en seizoensgroente, of te wel wat in de kast ligt en op moet haha.

    Morgen vrienden te eten menuutje en inkopen al klaar.

    Vooraf
    Carpaccio van zalm met geroosterde beukennootjes.

    Tussen
    Cappuccino van kastanje.

    Hoofd
    Gestoofde kwartel met seizoensgroente en speltsalade met komkommer, dille en mozzarella.

    Dessert
    limoenvla.

    Koffie met voor wie wil.
Log in of Registreer om te reageren.