Longembolie wat nu

Hallo

Mijn vriend heeft 4 weken geleden een long embolie gekregen hij is naar het ziekenhuis gebracht daar hebben ze het geconstateerd en weer naar huis gestuurd zonder medicatie of verdere controle helaas was ik er niet bij.
Nu blijft hij moe kortademig ups en downs moeilijk concentreren veel verzuurde benen veel warm of koud moeilijk dingen te volgen
Ze hebben gezegt als er wat is dat hij terug moest komen maar wat is wijsheid hij heeft verder geen info gekregen vanuit het ziekenhuis

Mvg Cindy

Reacties

  • Lakiz77Lakiz77 Gebruiker
    Geen medicatie??? Longembolie gaat naar mijn weten niet vanzelf over! Moet hij niet terug voor controle ofzo?
  • IlseBIlseB Gebruiker
    Ik denk dat het toch verstandig zou zijn om langs de longarts te gaan, want bij een longembolie moet je normaal gezien voor een bepaalde tijd of levenslang bloedverdunners nemen.

  • Hallo, omdat ik sinds gisteren ontslagen ben uit het ziekenhuis wil ik nog even reageren voor mensen die dit topic lezen en mijn ervaring delen. Ik heb eind september tot en met 30 oktober heel erg gehoest en ben nog steeds erg benauwd na het douchen en bij traplopen. Ook ben ik zo moe dat de afwas doen of tafel dekken mij al teveel is. Ik had voor een week prednisolon en een antibioticakuur gekregen. Maar op het hoesten na, dat werd steeds beter, bleef alles hetzelfde. Ik heb zo wie zo astma, dus de medicijnen zouden aan moeten slaan. Afgelopen donderdag ging ik daarom weer naar de huisarts en die liet longfoto's maken en bloedprikken. Toen ik een uur later weer thuis kwam belde de huisarts mij dat ik direct naar de eerstehulp van het ziekenhuis moest gaan omdat er een vermoeden bestond dat het een longembolie is. Op de scan werd dit niet duidelijk bevestigd maar ze namen het zekere voor het onzekere en ik moest blijven. Bovendien werd direct wrl de behandeling voor longembolie gestart en kreeg ik bloedverdunners. Op zaal kreeg ik te horen dat ik eigenlijk niet uit bed mocht, maar ik mocht wel naar de wc. Echter zodra ik het benauwd kreeg moest ik er iemand van hun bijroepen en gaan zitten. Het is namelijk gevaarlijk wanneer die bloedprop in de longen terecht komt dus zolang die niet opgelost is moet je zo weinig mogelijk bewegen.
    Omdat de scan het niet uitgewezen heeft heb ik geen grote longembolie, maar het is mogelijk dat ik ern embolie in de kleine vertakkingen heb, en die kunnen niet direct in de longen terecht komen en zijn daarom niet gevaarlijk waardoor je wel gewoon mag bewegen. Ik mocht daarom wel naar huis, maar ook nu heb ik bloedverdunners meegekregen. Het blijft immers een bloedstolsel die niet uit zichzelf oplost. Dinsdag moet ik door een specialistische scan en dan hoor ik de 22e of het een longembie is of dat ik herstellende ben van een hele zware bronchitis, wat ook deze klachten nog wel 2 maanden kan geven. Ben blij dat ze in dit ziekenhuis voorzichtig zijn. Dan maar bloedverdunners slikken, want die kunnen geen kwaad.
Log in of Registreer om te reageren.